Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum dresezi pisica să nu mai muște

Când trebuie să rezolvi o problemă legată de pisica ta, este foarte important să fii realistic și răbdător. Nu încerca să forțezi pisica pentru ca mai apoi să fii frustrate că nu face cum vrei tu. Acordă-i timp și nu te aștepta ca pisica ta să schimbe un anumit comportament doar ca să-ți facă ție pe plac. Pisica ta mușcă cu un anumit motiv.

Dacă vezi că pisica ta începe să se agite după 5 minute de mângâiat și dezmierdat fă o pauză de 3 minute. Dacă o pisică este speriată sau se simte în preicol în mod natural va încerca să se apere. Nu îl forța pentru ca mai apoi să te întrebi de ce te mușcă. Înainte de a mușca pisica dă semnale diferite care să te atenționeze cu privire la ce urmează să facă. Urechile se vor aplatiza iar el se va uita insistent la tine, bătând nervos din coadă. Există o limită foarte fină între mângâiatul care îi face plăcere și cel care o irită. Când pisica ta s-a săturat de mângâiat singura cale în care îți poate comunica acest lucru este cu ajutorul ghiarelor și a dinților. Deasemenea dacă o atingi într-un loc sensibil ea va încerca să muște și să zgârie ca să te facă atent să te oprești.

Dacă pisica ta a trăit toată viața într-un mediu liniștit și privat și deodată este adusă într-o locuiță în care este multă gălăgie și copii mici, poți să te aștepți ca ea să muște și să zgârie.

Este relative ușor să antrenezi o pisică să nu mai muște în timpul sesiunii de joacă. Însă să dresezi o pisică să nu muște când e speriată sau nervoasă poți doar când aceasta este pui. Dacă pisica ta este mai matură și de-a lungul vieții obișnuia să muște, va fi nevoie de mult timp pentru a învăța să se oprească.

Dresarea pisicii să nu mai muște sau să zgârie

Pisicile se dresează cel mai ușor în timpul sesiunilor de joacă. În timpul jocului pisicile vor mușca și vor scoate ghiarele, acționând pe baza instinctelor de vânător înnăscute. De aceea este important să înveți pisica să se joace doar cu pernuțele, niciodată cu ghiarele, și să renunțe la mușcat.

  • Începe prin a instiga pisica la un joc de luptă ușor. În timpul jocului laudă mereu pisica dacă rămâne blândă.
  • Crește gradual intensitatea jocului fiind mereu atent a acțiunile pisicii.
  • Când observe că pisica devine prea entuziasmată sau începe să scoată ghiarele și dinții încetinește timpul de joacă sau renunță definitiv la joacă pentru o perioadă scurtă de timp. Pisica se va calma și-și va retrage ghiarele.
  • După perioada de calmare reaia joaca. Dacă însă pisica nu se calmează renunță la joacă.
  • Dacă pisica te mușcă sau te zgârie strigă destul de raspicat „Au!”, oprește joaca și ignoră-l.

Pisicile, mai ales pisoi, adoră joaca. Dacă oprești brusc sesiunea de joacă îi transmiți un mesaj destul de răspicat. Dacă repeți această acțiune de câteva ori pisica ta va înțelege că din cauza agresiunii ei se oprește joaca. În perioada de dresare este foarte important să pui la dispoziția pisicii o jucărie pe care să o poată ataca, zgâria sau mușca.

Pisicile sunt animale prădătoare. Deși îi oferi suficientă hrană zilnic, primul ei instinc este acela de a vâna. Este normal ca pisica ta să repete mereu aptitudinile ei de vânător. De aceea este foarte important să-i oferi o jucărie pe care să practice în loc să practice pe mâinile tale.

Dacă arunci pur și simplu câteva jucării pe podea, pisica ta se va juca cu ele pentru o perioadă foarte scurtă de timp după care își va pierde interesul. Este datoria ta să faci jucăriile interesante pentru pisica ta. Joaca trebuie să fie o interacțiune între tine și pisica ta. Leagă o jucărie de o ață și târâi-o prin casă pentru ca pisica ta să o vâneze. Când cumperi jucării, asigură-te că îi vor stârni interesul pisicii tale.

Mușcatul și atacurile

Două sesiuni de 15 minute de joacă pe zi sunt suficiente pentru a elimina excesul de energie al pisicii tale precum și pentru a o dresa. Dacă însă pisica continuă să te atace, caută un recipient cu spray și umple-l cu apă. Stropește pisica de fiecare dată când te mușcă. După câteva băi, pisica ta va învăța să nu mai muște.
Din aceeasi categorie:

Înțelegerea și dresarea pisicii

Vrei să dresezi pisica să folosească cutia cu nisip? Află cum gandește pisica ta și care sunt cele mai bune metode de dresaj. ...citeste mai mult


Cum dresez pisica să răspundă la nume

Este foarte simplu să dresezi pisica să răspundă sau să vină când o strigi. Iată cum! ...citeste mai mult


Cum dresez pisica să folosească wc-ul

Te-ai săturat de nisipul pisicii împrăștiat prin baie? Dresează pisica să folosească toaleta și vei scăpa de această grijă. ...citeste mai mult