Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum dresezi pisica să nu mai muște

Când trebuie să rezolvi o problemă legată de pisica ta, este foarte important să fii realistic și răbdător. Nu încerca să forțezi pisica pentru ca mai apoi să fii frustrate că nu face cum vrei tu. Acordă-i timp și nu te aștepta ca pisica ta să schimbe un anumit comportament doar ca să-ți facă ție pe plac. Pisica ta mușcă cu un anumit motiv.

Dacă vezi că pisica ta începe să se agite după 5 minute de mângâiat și dezmierdat fă o pauză de 3 minute. Dacă o pisică este speriată sau se simte în preicol în mod natural va încerca să se apere. Nu îl forța pentru ca mai apoi să te întrebi de ce te mușcă. Înainte de a mușca pisica dă semnale diferite care să te atenționeze cu privire la ce urmează să facă. Urechile se vor aplatiza iar el se va uita insistent la tine, bătând nervos din coadă. Există o limită foarte fină între mângâiatul care îi face plăcere și cel care o irită. Când pisica ta s-a săturat de mângâiat singura cale în care îți poate comunica acest lucru este cu ajutorul ghiarelor și a dinților. Deasemenea dacă o atingi într-un loc sensibil ea va încerca să muște și să zgârie ca să te facă atent să te oprești.

Dacă pisica ta a trăit toată viața într-un mediu liniștit și privat și deodată este adusă într-o locuiță în care este multă gălăgie și copii mici, poți să te aștepți ca ea să muște și să zgârie.

Este relative ușor să antrenezi o pisică să nu mai muște în timpul sesiunii de joacă. Însă să dresezi o pisică să nu muște când e speriată sau nervoasă poți doar când aceasta este pui. Dacă pisica ta este mai matură și de-a lungul vieții obișnuia să muște, va fi nevoie de mult timp pentru a învăța să se oprească.

Dresarea pisicii să nu mai muște sau să zgârie

Pisicile se dresează cel mai ușor în timpul sesiunilor de joacă. În timpul jocului pisicile vor mușca și vor scoate ghiarele, acționând pe baza instinctelor de vânător înnăscute. De aceea este important să înveți pisica să se joace doar cu pernuțele, niciodată cu ghiarele, și să renunțe la mușcat.

  • Începe prin a instiga pisica la un joc de luptă ușor. În timpul jocului laudă mereu pisica dacă rămâne blândă.
  • Crește gradual intensitatea jocului fiind mereu atent a acțiunile pisicii.
  • Când observe că pisica devine prea entuziasmată sau începe să scoată ghiarele și dinții încetinește timpul de joacă sau renunță definitiv la joacă pentru o perioadă scurtă de timp. Pisica se va calma și-și va retrage ghiarele.
  • După perioada de calmare reaia joaca. Dacă însă pisica nu se calmează renunță la joacă.
  • Dacă pisica te mușcă sau te zgârie strigă destul de raspicat „Au!”, oprește joaca și ignoră-l.

Pisicile, mai ales pisoi, adoră joaca. Dacă oprești brusc sesiunea de joacă îi transmiți un mesaj destul de răspicat. Dacă repeți această acțiune de câteva ori pisica ta va înțelege că din cauza agresiunii ei se oprește joaca. În perioada de dresare este foarte important să pui la dispoziția pisicii o jucărie pe care să o poată ataca, zgâria sau mușca.

Pisicile sunt animale prădătoare. Deși îi oferi suficientă hrană zilnic, primul ei instinc este acela de a vâna. Este normal ca pisica ta să repete mereu aptitudinile ei de vânător. De aceea este foarte important să-i oferi o jucărie pe care să practice în loc să practice pe mâinile tale.

Dacă arunci pur și simplu câteva jucării pe podea, pisica ta se va juca cu ele pentru o perioadă foarte scurtă de timp după care își va pierde interesul. Este datoria ta să faci jucăriile interesante pentru pisica ta. Joaca trebuie să fie o interacțiune între tine și pisica ta. Leagă o jucărie de o ață și târâi-o prin casă pentru ca pisica ta să o vâneze. Când cumperi jucării, asigură-te că îi vor stârni interesul pisicii tale.

Mușcatul și atacurile

Două sesiuni de 15 minute de joacă pe zi sunt suficiente pentru a elimina excesul de energie al pisicii tale precum și pentru a o dresa. Dacă însă pisica continuă să te atace, caută un recipient cu spray și umple-l cu apă. Stropește pisica de fiecare dată când te mușcă. După câteva băi, pisica ta va învăța să nu mai muște.




Din aceeasi categorie:

Cum dresezi pisica să folosească cutia cu nisip

Afla cum sa dresezi pisica sa foloseasca cutia cu nisip fara sa o pedepsesti. ...citeste mai mult


Cum împrietenim un câine şi o pisică?

Deși pare greu de crezut există prietenie între câine și pisică. Iată ce trebuie să faci să dezvolți această prietenie! ...citeste mai mult


Cum dresezi pisica să nu mai zgârie mobila

Află cum să dresezi pisica să folosească doar locurile special amenajate pentru ascuțirea unghiilor. ...citeste mai mult