Vezi toate anunturile de adoptii pisici.
Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult
Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult
Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult
Când vine vorba de pisici și nou născuți există numeroase păreri în ceea ce privește convețuirea lor. În fiecare an, un număr foarte mare de pisici sunt abandonate atunci când un nou născut vine in familie întrucât părinții sunt foarte îngrijorați cu privire la riscurile pe care convețuirea dintre copiii și pisici le prezintă.
Un mit celebru spune că pisicile iau respirația copiilor, riscând să-i sufoce. Este adevărat că felinele au tendința de a se așeza lângă capul bebelușilor, căutând de fapt un loc cât mai cald, însă, dacă urmezi sfaturile de mai jos, nu există nici un risc pentru bebelușul tău.
Nu. Nu este periculos să lași copilul în preajma pisicii atât timp cât supraveghezi situația. Nu trebuie să permiți pisicii să doarmă lângă bebeluș, însă aceștia pot trăi împreună în aceeași locuință fără să existe nici un fel de pericol. În același timp, studiile arată că bebelușii care cresc alături de animale de companie, dezvoltă mai puține alergii mai târziu în viață, datorită sistemului imunitar întărit.
Întradevăr pisicile fac parte din categoria animalelor care sunt purtătoare de anumite boli, însă există foarte puține boli pe care le are pisica care pot fi transmise și oamenilor. Riscul ca un om să contracteze o boală de la o pisică este foarte scăzut și poate fi redus la zero dacă duci felina la medicul veterinar în mod constant și te asiguri că nu suferă de nici o condiție medicală.
Asigură-te că medicul face analizele medicale necesare pentru a depista dacă felina are Pecinginea sau alti paraziti. Pentru siguranța 100%, încearcă să ții pisica doar în casă, astfel încât să nu vină în contact cu nici un potențial parazit.
Toxoplasmoza este cauzată de un parazit numit Toxoplasma Gondii și este o boală care poate fi contractată de o varietate de animale, inclusiv oi, porci sau bovine. Pisicile elimină chisturile parazitului în fecale, acestea infectând mai apoi oamenii sau alte animale.
În cazul adulților sănătoși toxoplasmoza determină doar simptome ușoare, însă dacă o femeie însărcinată contractează această boală poate avea efecte devastatoare asupra fetusului. Dacă ești însărcinată și ai o pisică este recomanadat să faci o analiză să vezi dacă ai anticorpi pentru Toxoplasmoza, analiză care va indica o posibilă expunere în trecut la acest virus. Dacă ai mai avut virusul în trecut, riscul de a transmite boala copilului este foarte redus. Dacă însă nu ai mai avut virusul în trecut, este recomandat să nu te mai ocupi cu curățarea litierei. Dacă locuiești singură, atunci e mai bine să porți mănuși și o mască când cureți litiera pisicii.
Este nevoie de 24-48 de ore pentru chisturile de paraziți să devină contagioase, ceea ce înseamnă că o curățire zilnică a litierei elimină riscul de infecție. Atat timp cât iei aceste măsuri de precauție, riscurile de infectare sunt nule.
Toxoplasmoza poate fi contractată și de la carne sau legume negătite corespunzător. Asigură-te că gătești suficient carnea întrucât riscul de infectare pe această cale este mult mai mare decât de la pisica ta.
Pecinginea este cauzată de o ciupercă și este mai mult o bătaie de cap în plus decât un pericol cauzând mâncărimi constante. Uneori este foarte greu să scapi de ea însă dacă folosești crème anti-fungice, poți scăpa de mâncarime. Însă, dacă felina ta trăiește doar în interior riscul ca bebelușul tău să fie infectat cu o astfel de boală este zero. Boala este comună în rândul pisicilor care locuiesc în locuri superaglomerate.
Important
Deși pisicile și bebeluși pot coexista, niciodată să nu lași un copil nesupravegheat în preajma unei pisici. Dacă sunt luate măsurile de siguranță necesare, nu există niciun risc pentru copilul tău.
Nu trebuie să renunți la bradul de Crăciun doar pentru că pisica ta are obiceiul să se cațere în el. Iată cum poți să-l protejezi. ...citeste mai mult
Adevărul nespus despre năpârlirea pisicii este că fiecare stăpân trebuie să o accepte. Iată când și de ce năpârlește pisica ta. ...citeste mai mult
Există și plante benefice pentru pisici. Află care sunt acestea și ce beneficii aduc felinei tale. ...citeste mai mult