Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Prima vizită la veterniar

Primia vizită la veterniar a noii tale pisici este deosebit de importantă. În cadrul acestei vizite te asiguri că pisica este sănătosă, ea primind vaccinurile de care are nevoie, fiind testată pentru anumite boli și viruși. Deasmenea în cadrul primei vizite la veterinar stabilești cu acesta detalii legate de o eventuală sterilizare a noului tău prieten precum și de o eventuală tăiere a gheruțelor sau scoatere definitivă a acestora.

In cadrul acestui articol vom vorbi despre ce ar trebui să se întâmple în cadrul primei vizite la veterniar a pisicii tale.

În cadrul examinării fizice a pisicii tale se vor analiza următoarele:

  1. Temperatura interioară a pisicii. Temperatura interioară a pisicii se verifică prin anus. Temperatura normală a pisicii tale este cuprinsă între 38°C și 39.1°C. Dacă temperatura rezultată variază foarte tare față de aceste valori, înseamnă că pisica ta are probleme de sănătate și că ar trebui să fii atent/ă și la alte simptome. Deasemenea, medicul veterinar trebuie să verifice glandele anale a pisicii pentru a se asigura că nu existe probleme.
  1. Urechile Medicul veterniar va verifica urechipe pisicii pentru a se asigura că nu prezintă acarieni. Acarienii sunt foarte frecvent întâlniți le pisicile de pe străzi și din adăposturi și sunt ușor de tratat. Deasemenea medicul veterinar va verifica urechile pentru scurgeri neobișnuite sau dopuri de ceară.
  1. Ochii și nasul În cazul ochilor și a nasului, medicul va fi atent la semne care indică prezența unor infecții pe căile respiratorii. Aceste infecții sunt tratabile și nu afectează sănătatea pisicii pe termen lung dacă sunt descoperite la timp.
  1. Inima și plămânii Medicul veterniar va asculta inima pisicii cu un stetoscop, pentru a măsura pulsul și a detecta orice sunet neobișnuit sau murmur. Deasemenea va verifica respirația pentru a detecta semne de asm sau lichid în plămâni.
  1. Palparea organelor Medicul veterniar va palpa ușor organele reproductive a pisicii tale, precum și rinichii, vezica urinară și abdomenul pentru a se asigura că nu există noduli sau suprafețe tari.
  1. Blana. Blana pisicii va fi deasemenea verificată pentru a se descoperi dacă există unele zone încâlcite sau zone unde blana cade. Deasemenea blana este pieptănată cu un pieptene special pentru a se verifica dacă pisica ta are paraziți. În cazul în care se observă ceva neobișnuit în cadrul acestei examinări se vor efectua mai multe teste printre care se numără: analize la sânge, radiografie sau alte teste de laborator. O mostră de fecale va fi analizată pentru a se descoperi dacă pisica are viermi.

După terminarea examinării fizice pisica ta trebuie să primească vaccinurile specifice și să fie testată pentru două boli foarte importante.

Vaccinarea. Dacă pisica ta provine dintr-un adăpost sau dintr-o altă familie se poate să fi fost deja vaccinată. Însă dacă ai adoptat pisica de pe stradă sau de la bunici la țară, cel mai probabil are nevoie de vaccinări. Dacă îți cumpări o pisică de rasă, există posibilitatea ca cel care o vinde să îți ceară să semnezi un accord prin care îți cere să nu efectuezi anumite vaccinuri pentru noua ta pisică. Cel mai indicat este să vorbești cu medicul veterinar despre vaccinurile pe care pisica ta trebuie să le primească în mod obligatoriu. 

Testare pentru FIV (virusul imunodeficienței specific felinelor). Traiul cu o pisică care suferă de acest virus este o adevărată aventură. Deși acest virus nu prezintă în mod automat o condamneare la moarte, dacă pisica ta are acest virus, vei fi nevoit să iei unele decizii dificile. Acest virus al imunodeficienței nu se transmite prin contact normal ci este unul gentic, care poate fi transmis puilor de către mamă. Este transmis prin salivă sau sânge.

Testarea pentru FLV (virusul leucemiei la feline). Virusul leucemiei nu este o boală la fel de benigna ca și cel al imunodeficienței. Acest virus trece de la o pisică la alta prin simpla împărțire a adăpostului, a mâncării sau prin orice alt contact ocazional. În cazul în care nu poți să-i oferi un adăpost separat permanent unei pisici depistate cu acest virus, nu ar trebui să mai adopți o altă pisică înafară de ea. Atât timp cât este singură, o pisică care are acest virus poate duce o viață normală.




Din aceeasi categorie:

Ascuțitul unghiilor

Pisica ta iți zgarie mobila din locuință? Citește aici despre numeroase metode prin care să o dresezi să folosească locul special amenajat pentru ascutirea unghiilor. ...citeste mai mult


Litiera pisicii - ce sa alegem?

Pregătirea locuinței pentru venirea pisicii este un proces laborios. Află ce trebuie schimbat în locuința ta pentru a o transforma într-un mediu sigur pentru pisica ta. ...citeste mai mult


Alegerea pisicii potrivite

Vrei să adopți o pisică însă ai unele nelămuriri? Află avantajele și dezavantajele adopției unui pisoi sau a unei pisici mature, a unei pisici de rasă sau siameză. ...citeste mai mult