Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

10 Sfaturi pentru îngrijirea labelor pisicii tale

Pisicile au nevoie de lăbuțe sănătoase pentru a-și putea ascuți unghiile, pentru a se cățăra, sau pentru a ateriza mereu în picioare. Întrucât labele pisicii tale sunt implicate în toate activitățile pe care aceasta le desfășoară, este foarte important să le verifici periodic, pentru a te asigura că nu sunt tăieturi, sau alte răni. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea lăbuțelor pisicii tale.

 

 

1. Sănătatea labelor = sănătatea pisicii tale

Labele pisicii tale trebuie să fie mereu curate. Nici un fel de substanță chimică din jurul casei, sau alt fel de murdărie din mediul în care trăiește nu trebuie să stea o perioadă îndelungată pe labele pisicii tale. Înafara faptului că mizeria de pe pernuțe îi cauzează durere, este foarte probabil ca pisica ta să lingă substanțele chimice de pe labe, riscând astfel să fie otrăvită. Este foarte simplu să menții labele pisicii tale curate; tot ce trebuie să faci este să iei un prosop uscat și să le ștergi zilnic. Asigură-te că ai șters și blana dintre degete și cea din jurul pernuțelor. Deasemenea, asigură-te că substanțele pe care le folosești pentru spălarea parchetului și a gresiei nu sunt toxice pentru pisica ta.

2. Curiozitatea este cauza principală a problemelor

Prin natura lor, pisicile sunt mici exploratori curioși. În mini-expedițiile ei de exploatare pisica poate ajunge în locuri unde n-o poți supraveghea, mai ales dacă ea trăiește și în afara locuinței. Pentru a preveni o eventuală otrăvire a pisicii, sau infectarea unei răni deschise, verifică labele pisicii tale de fiecare dată când se întoarce acasă.

3. Ascuțitul unghiilor – proces de năpârlire

Unghiile pisicii tale au o teacă exterioară care este schimbată periodic, datorită procesului de năpârlire. Pentru ca acest proces să aibă loc, pisica are nevoie să-și ascută unghiile periodic. Dacă nu vrei ca mobila din locuința ta să aibă de suferit, pune-i la dispoziție pisicii tale câteva posturi diferite pentru aschițitul unghiilor. Având mai multe posturi unde își poate ascuți unghiile pisica ta nu se va plicitisi și nu va încerca rezistența materialelor de pe canapele și fotolii.

4. Taiatul unghiilor face parte din procesul de îngrijire

Tăiatul unghiilor pisicii tale nu este doar sănătos pentru ea ci și foarte benefic pentru mobilierul din locuință. Urmează pașii din articolul nostru despre cum să tai unghiile pisicii pentru a putea să-i faci o manichiură și o pedichiură corectă pisicii tale.

5. Blana dintre degete

Pisicile cu blana mai lungă pot avea blană între degetele cu ghiare. Dacă pisica ta linge părul dintre degete în mod excesiv, înseamnă că acesta o deranjează. Tot ce trebuie să faci este să tunzi această blană periodic cu un foarfece mic.

6. Labuțe fericite

Verifică labele pisicii tale în mod regulat pentru a te asigura că aceasta nu prezintă răni sau infecții. Dacă observi mici cojițe care acoperă răni, punguțe cu puroi, sau daca pur și simplu simți un miros neobișnuit fă o vizită la veterinar în cel mai scurt timp posibil.

7. Protejează pernuțele

Îngrijește pernuțele pisicii tale. Dacă pisica ta are acces și în afara locuinței, unde este fie extrem de cald, fie extrem de frig, este recomandat să ungi pernuțele cu o soluție specială care are drept scop îngrijirea lor. Este mai bine să eviți să lași pisica să meargă pe gheață, pe asfalt încins, sau pe orice alte suprafețe care îi pot cauza răni.

8. Urmărește limbajul corpului

Dacă observi că pisica ta se spală în mod excesiv pe labe, sau dacă schiopătează, este momentul să faci unele investigații. Poate fi ceva trecător, însă în același timp poate fi o problemă de sănătate care se poate agrava.

9. Genetica își spune cuvântul

Majoritatea pisicilor nu au probleme cu lăbuțele, însă asta nu înseamnă că nu li se poate întâmpla să se rănească. Unele rase sunt mai predispuse la apariția unor probleme cu ghiarele, pernuțele, sau cu blana dintre degete. Cercetează puțin trăsăturile specifice rasei din care face parte pisica ta, pentru a ști de ce să te ferești.

10. Nu scoate ghiarele definitiv

Scoaterea definitivă a unghiilor este o operație care presupune amputarea părții superioare a degetelor pisicii tale. Această operație este extrem de dureroasă pentru pisica ta și presupune o perioadă îndelungată de recuperare. Nu fi așa de crud cu pisica ta, doar pentru că nu vrei să dedici puțin timp să o dresezi să folosească postul pentru ascuțit unghiile.




Din aceeasi categorie:

8 sfaturi pentru menținerea sănătății ochilor pisoiului tău

Pisoii sunt cei mai predispuși să sufere de afecțiuni ale ochilor. Citește 8 sfaturi pentru menținerea sănătății ochilor pisoilui tău. ...citeste mai mult


Cum alegem nisipul pentru litieră

Fiecare pisică are un nisip pentru litieră pe care îl preferă. Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de nisip! ...citeste mai mult


Beneficiile prieteniei dintre un copil și o pisică

Sunt oare pisicile așa periculoase pentru copii? Sau aduc mai multe beneficii în viața acestora decât pericole? ...citeste mai mult