Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

5 Sfaturi pentru a elimina mirosul de la litieră

Nimeni nu vrea să vadă oaspeții strâmbând din nas atunci când intră în locuința lor, din cauza mirosului emanat de litiera pisicii. Nimeni nu vrea să audă cuvinte precum „Beah! Pipi de pisică!” când cineva le trece pragul casei.

Vestea bună este că mirosul litierei poate fi redus cu succes, sau chiar eliminat de tot, dacă urmezi câțiva pași simpli. Iată 5 dintre aceste sfaturi, care te vor ajuta să ții sub control mirosul litierei pisicii.

  1. Curăță des litiera

Încearcă să găsești un nisip care se agregă bine în prezența umezelii, și scoate bulgării formați în litieră cel puțin odată pe zi. Ideal ar fi să-i îndepărtezi imediat după ce pisica a folosit litiera, însă cum acest lucru este imposibil, este suficient să cureți litiera măcar o dată, sau de două ori pe zi.

Cu cât lași urina să stea mai mult în litieră, cu atât cresc șansele ca mirosul să-ți invadeze locuința. Dacă nu îți place să scoți bulgării personal, cu lopățica, poți opta pentru litiera care are o sită. Atunci când ridici această sită de pe fundul vasului principal, nisipul curat se scurge, iar bulgării rămân în sită, fiind ușor de aruncat.

  1. Înlocuiește nisipul

Chiar dacă scoți bulgării cu nisipul deja uzat din litieră în fiecare zi, este important să schimbi întreaga cantitate de nisip din litieră în mod regulat, cât mai des posibil. Ideal ar fi odată pe săptămână, însă chiar și odată la două săptămâni este ok. Aruncă întreaga cantitate de nisip, spală litiera cu apă fierbinte, las-o să se usuce bine și pune nisip curat în ea. Grosimea stratului de nisip nu trebuie să depășească 5-6 cm, însă dacă stratul este mai subțire de atât, vei avea probleme cu mirosul.

  1. Folosește odorizante

Încearcă să folosești odorizante pentru litieră care se găsesc la pet-shopuri, sau chiar praf de copt, pentru a neutraliza mirosul din litieră. Când alegi odorizantul, asigură-te că este unul care îi place pisicii tale. În caz contrar, riști să îți urineze în afara litierei, pentru că e deranjată de miroul odorizantului.

  1.  

  2.  

  3. Ține litiera într-un loc aerisit

Nu așeza litiera într-o cameră mică, închisă, fără geam. Dacă pui litiera într-un astfel de loc, mirosul va fi captiv în acea cameră și va începe să se răspândească prin casă. Încearcă să găsești un loc, aerisit, care v-a permite mirosului să dispară în cel mai scurt timp posibil. Cu cât spațiul din jurul litierei este mai mare, cu atât mai mici sun șansele ca mirosul emanat de ea să se păstreze și să devină înțepător.

  1. Încearcă un nisip creat pentru o litieră folosită de mai multe pisici

Dacă după toți pașii de mai sus, încă simți mirosul de litieră în casă, poți încerca să înlocuiești nisipul folosit cu unul creat pentru litierele care sunt folosite de mai multe pisici, chiar dacă tu ai doar o pisică. Acest nisip are o componență care îi permite să absoarbă cele mai puternice mirosuri. Încearcă mai multe nisipuri de acest fel, până când îl găsești pe cel care funcționează pentru felina ta.
Din aceeasi categorie:

Pisicile cad de la înălţime – ce trebuie să ştim?

Cu toții am văzut cel puțin odată cum reacționează o pisică atunci când cade de la înălțime. Iată care este secretul! ...citeste mai mult


10 Sfaturi pentru călătoria pisicii cu mașina

Călătoria cu mașina poate fi traumatizantă pentru pisica ta. Iată ce trebuie să eviți: ...citeste mai mult


10 sfaturi practice pentru îngrijirea dinților pisicii tale

Pisicile pot avea aceleași probleme dentare ca și oamenii. Iată cum poți să le previi! ...citeste mai mult