Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

8 sfaturi pentru menținerea sănătății ochilor pisoiului tău

Observarea indeaproape a ochilor pisoilui tău poate fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le faci pentru sănătatea lui. O examinare corectă și periodică a ochilor pisoilului tău înainte de sesiunea de alintare te poate ajuta să observi dacă pisica ta are rupturi, cruste, sau inflamații le nivelul ochilor, toate acestea indicând o problemă de sănătate. Iată câteva sfaturi pentru menținerea sănătății ochilor pisoilui tău.

Inspetare generală – Pune pisoiul cu fața spre lumina soarelui și uită-te atent la ochii ei. Ochii pisoilor trebuie să fie clari și luminoși, fără nici o zonă albă în jur. Pupilele trebuie să fie egale ca mărime.

O privire mai de aproape – Ridică ușor pleoapa pisoiului tău și încearcă să te uiți la culoarea pe care aceasta o are pe interior. Pleoapa trebuie să fie roz, nicidecum roșie sau albă.

De ce să te păzești -  Cum îți dai seama dacă este vreo problemă cu unul sau ambii ochi ai pisicii tale? Urmărește următoarele lucruri: umezeala globului ocular, albeața sau roșeața de pe pleoapă, cruste casante la colțun interior al ochiului, blana din jurul ochilor proaspăt udată cu lacrimi, ochi inchiși, umbrire sau schimbarea culorii ochilor, vizibilitatea celei de-a treia ploape.

Comportamente care îl dau de gol – unele mișcări și comportamente ale pisoilui tău pot indica o problemă a ochilor. Dacă pisica ta privește constant încuciș sau își dă frecvent cu lăbuța la ochi, este un semn că are nevoie de o examinare atentă a ochilor.

Curățarea este rețeta -  Șterge orice crustă de la ochii pisoiului tău folosind un disc demachiant umed. Întodeauna mișcarea de ștergere trebuie să fie dinspre ochi, nu spre ochi și folosește mereu un disc demachiant curat. Curăță sau tunde orice fir de blană care i-ar putea bloca vederea sau i-ar putea intra în ochi. Încearcă să nu folosești picături pentru ochi decât dacă medicul veterniar a prescris acest tratament. Dacă observi o lăcrămare excesivă, este timpul să apelezi la medicul veterniar.

Cunoaște problemele care pot apărea -  În ceea ce privește pisicile, pot apărea următoarele probleme ale globului ocular:

  • Conjunctivită – unul sau ambii ochii ai pisicii tale vor fi roșii, vor prezenta unflături, și pot fi prezente lacrimi în exces.
  • Unflarea celei de-a treia pleoape – Dacă cea de-a treia pleoapă a pisicii tale devine vizibilă, înseamnă că are o rană, sau suferă de diaree, viermi sau alte virusuri.
  • Inflamarea corneei – Dacă corneea pisoiului tău devine inflamată, ochiul va părea încețoșat și foarte umed.
  • Cataractă – se manifestă prin opacitatea ochiului și este frecvent întâlnită la pisicile mai în vârstă.
  • Glaucom – corneea devine încețoșată și ochiul crește în volum datorită presiunii din globul ocular.
  • Unflarea ochiului – poate apărea în urma unui accident sau a unei tumori pe ochi.
  • Boli ale retinei – pierderea parțială sau totală a vedereii datorită degenerării retinei
  • Umezeală crescută – Ochii sunt mereu excesic de umezi datorită blocării unei căi lacrimare și supraproducerii de lacrimi.

Tratarea afecțiunilor ochilor – cele mai multe probleme de sănătate a globului ocular pot fi tratate cu picături prescrise de medicul veterinar.

Prevenirea problemelor ochilor – cea mai bună cale de a preveni posibilele afecțiuni ale ochilor este prin vaccinare și controlul regulat la medicul veterinar. Examinează ochii pisoiului tău în mod regulat și cere ajutorul medicului veterinary dacă observi anomalii. Afecțiunile ochilor lăsate netratate pot conduce la pierderea parțială sau totală a vederii pisoiului tău.
Din aceeasi categorie:

8 metode să protejezi pisicile care trăiesc şi afară

Vrem ca pisica noastră să aibă acces și afară, însă îi asigurăm un mediu sigur în afara locuinței? ...citeste mai mult


Tipuri de litiere pentru pisici

Litiera este unul din pricipalele lucruri pe care trebuie să le cumperi atunci când adopți o pisică. Iată ce opțiuni ai! ...citeste mai mult


10 sfaturi practice pentru îngrijirea dinților pisicii tale

Pisicile pot avea aceleași probleme dentare ca și oamenii. Iată cum poți să le previi! ...citeste mai mult