Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

9 tratamente naturale pentru puricii pisicii

Toţi stăpânii de pisici pot să spună că au avut măcar un un episod în care au trebuit să lupte cu puricii felinelor. Cu toţii am încercat, măcar odată, să eliminăm aceşti paraziţi cu ajutorul spray-urilor pentru gâze, zgardelor anti-purici, pudrelor speciale, sau tot felul de alte tratamente.

Însă, dacă suferi de o boală cronică, dacă eşti senibil la produse chimicale, sau dacă pur şi simplu ai copii mici în casă şi vrei să fii mai bland cu pisica şi cu Pământul în acelaşi timp, de ce să nu încerci alternative non-toxice pentru a trata pisica de purici? Iată cum:

  1. Fă o baie pisicii

Deşi sună puţin ridicol, dacă pisica are purici şi îi faci o baie cu o soluţie fără miros, diluată în apă, vei reuşi să omori o mare parte dintre acei purici. Înainte de a face baie pisicii, pune nişte spumă de la săpun în jurul gâtului, pentru a împiedica puricii să fugă spre zona care rămâne uscată, pe cap. După baie, piaptănă felina îndelung cu pieptenele pentru purici.

  1. Caută pisica de purici în fiecare zi

Dacă felina ta are acces afară, este important să verifici dacă nu are purici cât mai des, chiar zilnic, dacă se poate. Foloseşte pieptenele pentru purici şi acordă o atenţie specială zonelor din jurul gâtului, a stomacului şi a cozii, întrucât acolo se adăpostesc puricii cel mai des. Deasemenea, ai putea să moi pieptenele în apă înainte să începi vânătoarea, având astfel foarte mari şanse să îneci paraziţii dacă îi prinzi.

  1. Capcane non-toxice

Pune un vas cu apă caldă cu săpun în locurile întunecate de lângă punctele unde doarme frecvent pisica ta. Puricii vor fi atraşi de căldura emanată de apă şi vor cădea uşor în ea. Dacă însă preferi să nu pui vase cu apă în apropierea pisicii, poţi oricând să foloseşti capcane electrice pentru paraziţi.

  1. Spală regulat patul pisicii

Prin spălarea regulată a patului pisicii şi a păturilor pe care aceasta doarme, precum şi prin uscarea lor la temperaturi ridicate, omori ouăle şi larvele puricilor. Deasemenea, curață covoarele şi tapiţeriile cat mai des posibil.

  1. Aspiră, aspiră, aspiră

Dă cu aspiratorul prin toată casa, inclusiv pe mobilă, cel puţin odată pe săptămână. Unii experţi recomandă să pui o bucăţică de naftalină în sacul de la aspirator, pentru a omorî puricii aspiraţi. Când termini aspiratul, aruncă sacul afară imediat. Dacă ai aspirator care funcţionează fără saci, goleşte recipientul în care se adună mizeria afară şi spală-l bine înainte să-l reinstalezi.

  1. Încearcă pământul de diatomee

Pământul de diatomee are proprietăţi speciale care deshidratează puricii. Presară pastille care conţin această substanţă prin casă, pe covoare, pe tapiţerii şi lasă-le să acţioneze cât mai mult timp posibil. Aspiră-le după perioada de acţiune. NU folosi pastilele create pentru curăţarea piscinelor întrucât acstea conţin şi substanţe toxice care omoară şi alte bacterii. Dacă ai probleme cu respiraţia, ar trebui să foloseşti o mască atunci când presari pastilele, întrucât pudra rămasă de la ele poate agrava starea ta de sănătate.

  1. Curăţă curtea

Dacă ai iarbă sau gazon în curte, încearcă să le tunzi cât mai des posibil. Elimină orice resturi care stau aruncate prin curte şi care ar constitui un mediu bun pentru dezvoltarea puricilor. Deasemenea poţi presăra curtea cu viermi rotunzi speciali, care trăiesc cu larvele şi ouăle de purici.

  1. NU da usturoi pisicii

Multe dintre website-urile care promovează traiul cât mai natural recomandă să dai usturoi animalului de companie care are purici. Însă ceea ce nu ştiu aceste site-uri este că usturoiul este foarte toxic pentru pisici şi le poate cauza anemie severă.

  1. Ai grijă la uleiurile esenţiale

O altă metodă foarte răspândită pentru omorârea puricilor presupune folosirea uleiurilor esenţiale în hrana sau pe blana felinei. Însă fii foarte atent. Foarte multe  astfel de uleiuri sunt extrem de toxice pentru pisici. NU folosi aceste uleiuri decât dacă ţi le-a recomandat medicul veterinar.

Dacă cunoaşteţi şi alte metode naturale de “vindecare” a pisicilor de purici, aşteptăm cu nerăbdare să le împărtăşiţi cu noi.




Din aceeasi categorie:

Otita la pisici

Dacă pisica ta prezintă disconfort, miros urât sau cantități mari de mizerie în urechi, înseamnă că suferă de o stare incipientă de otită. ...citeste mai mult


Viermii rotunzi la pisici

Există două tipuri de viermi rotunzi de care poate suferi felina ta. Iată care sunt acestea și cum pot fi tratate. ...citeste mai mult


Dirofilarioza - viermii inimii la pisici

Știai ca o simplă pișcătură de țânțar poate determina apariția viermilor la inimă pentru pisica ta? Află totul despre dirofilarioză. ...citeste mai mult