Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

American curl

Datorită urechilor ei pufoase și ondulate, pisica American Curl face parte din una dintre rasele de pisici cel mai ușor de identificat astăzi. Deși blana lor poate avea o mare varietate de culori și modele, urechile unice ale American Curl o face să iasă în evidență printre alte rase de pisici. Astăzi, urechile ei curbate înapoi sunt o trăsătură de dorit printre crescători, dar au fost inițial produsul unei mutații genetice naturale (și inofensive).

 

Istoria pisicii American Curl

În ciuda popularității lor, pisicile American Curl nu au o istorie lungă ca rasă distinctă. De fapt, prima felină American Curl s-a născut cu doar câteva decenii în urmă.

În 1981, crescătorii originali Joe și Grace Ruga au găsit un pisoi negru, fără stăpân, cu părul lung, cu urechile ondulate distinctive ale lui Curl și i-au numit Shulamith. Doar câteva luni mai târziu, Shulamith a dat naștere unui pui de pisoi cu aceleași urechi ondulate. Până în 1983, crescătorii de pisici lucrau din greu pentru a reproduce selectiv pisici pentru a păstra și propaga această caracteristică unică. Din fericire, genetica a fost de partea lor: un genetician felin pe nume Roy Robinson a descoperit că gena curling a urechii era o trăsătură dominantă, astfel încât pisicile cu o singură copie a genei s-ar fi născut cu urechi ondulate.

American Curl a devenit o rasă incredibil de populară într-o perioadă scurtă de timp și a fost rapid recunoscută de către Asociația Internațională a Pisicilor în 1987 și de către Asociația Fanciers de Pisici în 1993. Astăzi, rasa American Curl este pe locul 27 printre cele mai populare rase de pisici din Statele Unite.

Aspectul pisicii American Curl

Rasa American Curl americană a apărut din cauza îndoirii omonimului din urechile lor. Această buclă înapoi dă urechilor aspectul de a fi pe dos (asa cum, din punct de vedere tehnic, sunt). Gradul de indoire a urechii va varia de la pisoi la pisoi și nu există nicio modalitate vizibilă de a spune ce fel de pisoi va avea un anumit adult; urechile pot varia de la aproape drepte până la o buclă de aproape 180 de grade.

Pisicile American Curl se nasc cu urechi drepte, potrivit Asociatiei Cultivatorilor de Pisici. Dar când au aproximativ patru zile, urechile lor se indoaie înapoi, curbându-se și desfăcându-se în diferite grade în următoarele aproximativ patru luni, înainte de a se așeza într-o poziție finală. Odată ce urechile se întăresc, cele două treimi inferioare sunt făcute din cartilaj dur (asemănător cu urechile noastre), mai degrabă decât din carnea mai moale a majorității raselor de pisici. Treimea superioară rămâne moale și flexibilă și trebuie avută mare grijă cu urechile pisicii American Curl pentru a preveni deteriorarea cartilajului mai dur.

Felina Amrican Curl are un cap modificat în formă de pană, un corp alungit și ochi rotunzi. Urechile sunt întoarse atât de ușor spre exterior, astfel încât, dacă ar fi să desenați linii imaginare înapoi din punctele urechilor, acestea s-ar întâlni la baza craniului.

Îngrijirea pisicii American Curl

Frecvența cu care trebuie îngrijită pisica American Curl depinde de lungimea blanei sale. Dacă American Curl are părul scurt, te poți aștepta să-i îngrijești blana săptămânal, pentru a o menține sănătoasă și strălucitoare. Dacă American Curl are părul lung, îngrijirea trebuie  indesită la două ori pe săptămână, pentru a îndepărta orice încurcături, rogojini sau resturi de pe haină.

La fel ca multe pisici, American Curl este susceptibilă la probleme cu urechile. Asigurați-vă că verificați săptămânal urechile pisicii American Curl și îndepărtați ușor orice murdărie sau resturi cu o cârpă umezită sau o rotundă de bumbac. Evitați să folosiți tampoane de bumbac, deoarece acestea pot provoca daune severe structurilor delicate ale urechii interne urecii felinei American Curl. Dacă urechile sunt foarte murdare, roșii, inflamate sau miros urat, faceți o programare la medicul veterinar cât mai curând posibil. Aceste simptome pot indica infecție sau răni.

Igiena dentară regulată vă poate ajuta să vă protejați pisica American Curl de bolile parodontale, așa că încercați să-i periați dinții de mai multe ori pe săptămână. Periajul zilnic este ideal, dar întreținerea regulată poate sprijini sănătatea dentară adecvată. Puteți suplimenta periajul cu tratamente pentru îndepărtarea plăcii dentare, dar le oferiți-le pisicilor American Curl cu moderație - sunt pline de calorii suplimentare și sunt menite doar să susțină o rutină obișnuită de igienă dentară.

American Curl este inteligent și are nevoie de exerciții adecvate, așa că alegeți jocuri care îi vor provoca abilitățile mentale și fizice. Încercați puzzle-uri concepute special pentru pisici sau jocuri cum ar fi de-a v-ați ascunselea. Multe feline American Curl sunt, de asemenea, fericite să se joace cu o jucărie mică sau cu o bucată de hârtie rulată. American Curl necesită mai multe ore de atenție în fiecare zi, așa că este important să vă asigurați că programul familiei dumneavoastră se poate adapta la timpul de joacă adecvat înainte de a aduce un American Curl în familie.

Principalele probleme de sanatate ale pisicii American Curl

Felinele American Curl sunt în general sănătoase și nu sunt predispuse la nicio tulburare genetică specifică. Este important să ne amintim, totuși, că atât pisicile cu pedigree, cât și cele mixte nu sunt 100% protejate de dezvoltarea anumitor afecțiuni de sănătate pe parcursul vieții.

Datorită formei unice a urechilor pisicilor American Curl, unele se pot naște cu canalele urechii înguste. Aceste canale îngustate pot prinde ceara, ceea ce poate duce la infecții permanente ale urechii. Asigurați-vă că examinați urechile felinei American Curl în fiecare săptămână pentru a preveni sau a identifica orice probleme ale urechii sau ale urechii interne.

Dieta si nutritia pisicii American Curl

Ca toate rasele, American Curl poate fi susceptibila la obezitate sau boli de inimă dacă nu este antrenata corespunzător și nu este hrănita cu o dietă de înaltă calitate, bogată în proteine. Cantitatea de hrană pe care Curl o mănâncă zilnic depinde în mare măsură de vârsta, sexul și nivelul de activitate al acestuia, dar discutați cu medicul veterinar dacă nu sunteți sigur cât de mult ar trebui să vă hrăniți pisica. Amintiți-vă să oferiți cu moderație gustari pisicii American Curl.

Temperament

În ciuda gamei cu adevărat amețitoare de combinații de culori pe care poate sa le aiba blana pentru aceasta rasă, un lucru care pare să fie consistent este personalitatea lor. American Curl este o rasă tânără și iubitoare. Feliniele American Curl nu ating maturitatea deplină până la vârsta de 2-3 ani, astfel încât pisica își păstrează energia pisoiului până la vârsta adultă și poate rămâne vioaie și activă până la adolescență.

"Pisicile American Curl tind să fie inteligente și active, inclusiv la vârste mai înaintate”, spune Alison Gerken, DVM la Florida Veterinary Behavior Service. „Le place să se joace, așa că părinții de animale de companie ar trebui să se aștepte să ofere un grad ridicat de stimulare mentală și îmbogățire a mediului buclelor lor americane prin mai multe sesiuni zilnice de joacă, îngrijire și mângâiere; bibani și copaci pentru pisici; și o varietate de jucării și puzzle-uri alimentare."
Din aceeasi categorie:

York Chocolate

Pisica din rasa York Chocolate este una specifică fermelor din toate punctele de vedere: rezistentă, viguroasă, puternică şi mare. ...citeste mai mult


British Shorthair

Pisica British Shorthair are o personalitate plăcută, calmă și leneșă, ceea ce o face rasa perfectă pentru o familie. ...citeste mai mult


Albastru de Rusia

Cea mai curioasă trăsătură a acestei feline este “zâmbetul”. Gura ei are un aspect răsturnat, amintind de zâmbetul Monalisei. ...citeste mai mult