Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Beneficiile prieteniei dintre un copil și o pisică

Când spui „pisică” te gândești la un animăluț pufos, independent și iubitor și deși nu sunt la fel de loiale precum câinii, pisicile aduc numeroase beneficii pentru stăpânii lor. Având și copii în familie, probabil râzi doar la gândul de a adopta și o pisică, acest lucru însemnând de fapt sporirea responsabilităților. Însă, dacă reușești să depășesti ideile legate de vizitele la medicul veterinar și curățarea litierei, adoptarea unei pisici se poate dovedi a fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat pentru familia ta.

Iată care sunt beneficiile unei prietenii dintre un copil și o pisică:

 • Scăderea nivelului de stres. Vibrațiile transmise de torsul pisicii au rol terapeutic, reducând stresul persoanelor din jur și ajutând la vindecarea infecțiilor. Torsul pisicii are un efect de calmare asupra oamenilor, ceea ce duce la eliberarea oxitocinei, hormonul care ne dă starea de încredere și de atașament. Dacă juniorul tău are un moment mai prost și vorbește cu prietenul lui patruped, el va depăși mult mai ușor acel moment, simțindu-se iubit și înteles.
 • Tovărășie. Copilul tău va fi încântat să aibă un prieten special în casă, mai ales dacă este singur la părinți, sau dacă există diferențe mari de vârstă între frați/surori. Pisica va deveni prietenul cel mai bun al copilului cu vârsta mai mică, ajutându-l să depășească momentele de singurătate prin joacă.
 • Învățarea empatiei. Este important ca un copil să învețe că și cei din jur au sentimente și nevoi, iar deținerea unei pisici poate fi elementul perfect pentru a-l învăța ce este empatia. Juniorul va învăța cum să o respecte și cum să o îngrijească prin intermediul tabieturilor zilnice: mângâiat, hrănit, ascultatul torsului, etc.
 • Înțelegerea biologiei. Dacă un copil este direct responsabil de îngrijirea unui animal de companie, el va învăța despre forme de viață care sunt total diferite de ceea ce cunoaște deja, nu doar din cărți și documentare, ci din practică. Copilul va învăța aspecte precum necesitatea unei cozi pentru echilibru, sau faptul ca nu toate animalele au nevoie de apă pentru a se spăla.
 • Reducerea riscului de apariție a alergiilor sau astmului. Un studiu publicat în 2002 de către Institutul Național de Sănătate din SUA a arătat că dacă un copil este expus unui mediu în care există o pisică până la vârsta de un an, riscul ca acesta să dezvolte alergii este aproape 0. Expunerea timpurie la acest mediu ajută organismul copilului să dezvolte imunizarea necesară pentru a se proteja de multe categorii de alergeni. Același lucru este valabil și în cazul astmului.
 • Distracție. Există un motiv pentru care filmulețele cu pisici sunt așa de vizionate: pur și simplu felinele sunt prea simpatice să le poți ignora. Copii vor fi mai mult decât încântați să le privească în timp ce se joacă, aleargă, se ascund în pungi sau cutii, se sperie de diferite obiecte, etc.
 • Învățarea responsabilității. Îngrijirea unui animal de companie este o responsabilitate. Dacă alegi să împarți această responsabilitate cu membrii mai mici ai familiei, ei vor învăța importanța respectării unui program organizat. Copii vor fi mândri să se laude că te ajută cu treburile legate de hrănirea sau îngrijirea pisicii. Sentimentul lor de competență va fi foarte bine dezvoltat.
 • Alinarea supărării. Deținerea unei pisici nu va rezolva problemele zilnice, însă momentele petrecute în compania pisicii, când aceasta toarce și-l frământă (sau chiar îl linge) îi vor alina momentele de supărare copilului tău. El va simți că are mereu un prieten care îl ascultă și îl înțelege.
 • Înțelegerea ciclului vieții. Deși este greu de înteles pentru copii (și uneori chiar și pentru adulți), în cele din urmă și felinele își pierd viața. Pierderea animalului de companie este un moment foarte greu pentru copilul tău, dar îl ajută să înțeleagă cursul vieții și cât de mult trebuie prețuită.
 • Menținerea formei fizice. De cele mai multe ori, joaca cu pisica nu presupune statul într-un loc, ci mai degraba alergatul prin casă. Vei vedea adesea micuțul deplasându-se cot la cot cu felina prin locuință, încercând să o prindă, sau să o învețe ceva.
 • Răbdare și iubire. Felinele sunt destul de mofturoase de felul lor și nu vor accepta orice vor primi de la copil. Astfel, juniorul tău va trebui să învețe să aibă răbdare cu ea și să-i accepte mofturile, dacă va vrea să aibă o prietenie de durată. Deasemenea, copilul va ajunge să țină la acel ghemotoc de blană, care este acum prietenul lui cel mai bun.
 • Învățarea împărțirii lucrurilor. Pe măsură ce relația dintre copil și pisică se dezvoltă, copilul va avea tendința să facă tot ce este necesar pentru ca felina să se simtă confortabil și dispusă să participle la activități. Astfel, să nu fii surprins dacă cel mic va incepe să-și împartă mâncarea cu pisica, sau chiar jucăriile.
 • Socializare. Deținerea unei pisici va fi mereu un subiect pe baza căruia se poate începe o conversație. Deasemenea, dacă juniorul tău este mai timid, tovărășia cu o pisică va ajuta la creșterea încrederii în sine și a dorinței de a-și face și alți prieteni.

La fel ca orice alt animal de companie, pisicile ne îmbunătățesc viața în foarte multe feluri, multe dintre acestea netrecându-ne prin gând. Un copil care a crescut alături de o pisică își va aminti mereu de o copilărie în care a avut un prieten de bază și în care a fost iubit.
Din aceeasi categorie:

Pisicile cad de la înălţime – ce trebuie să ştim?

Cu toții am văzut cel puțin odată cum reacționează o pisică atunci când cade de la înălțime. Iată care este secretul! ...citeste mai mult


Tipuri de litiere pentru pisici

Litiera este unul din pricipalele lucruri pe care trebuie să le cumperi atunci când adopți o pisică. Iată ce opțiuni ai! ...citeste mai mult


10 Sfaturi pentru călătoria pisicii cu mașina

Călătoria cu mașina poate fi traumatizantă pentru pisica ta. Iată ce trebuie să eviți: ...citeste mai mult