Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Bobtail Japonez

Istoria pisicii Bobtail Japonez

Originea pisicii Bobtail este afundată în ambiguitate. Deşi numită ca fiind Japoneză, această felină pare să fi apărut pentru prima data în alte regiuni ale Orientului Îndepărtat precum: Malaezia, Tailanda sau Burma.

În folclorul japonez există nenumărate poveşti despre pisici cu coada scurtă. Una dintre ele spune că una dintre pisici a rămas cu coada scurtă întrucât aceasta i-a luat foc de la o inimă din apropiere. Pisica nervoasă a început să alerge în toate direcţiile, dând foc la casele din oraşul imperial. Oraşul a ars în întregime iar împăratul a dat un decret conform căruia cozile tuturor pisicilor să fie tăiate, pentru a preveni un alt eveniment nefericit.

Deasemenea există şi legenada Maneki Neko, sau a “pisicii care te cheamă prin semne” care a atras multe personae. Adepţii acestei pisici sunt aşa de numeroşi încât a ajuns să fie considerată un simbol al norocului pentru case. Pe faţada templului Gotokuji din Tokyo este, deasemenea, desenată o astfel de pisică, care pare să ridice o labă în semn de bun venit pentru vizitatori.

Pisicile domestice au venit în Japonia din China şi Coreea, în secolul al XVI-lea, însă nu se ştie dacă acestea aveau deja cozile scurte, cum le au pisicile Bobtail Japonez. În secolul al XVII-lea pisicile Bobtail erau peste tot pe străzile Japoniei. Exsită picturi şi statuete cu aceste pisici în trei culori şi coada scurtă.

Soarta pisicilor din Japonia a fost schimbată, însă, când industria mătăsii a fost pusă în pericol. Când şoarecii au început să distrugă viermii de mătase şi gogoşile în care acestea trăiesc, guvernul Japonez a decretat ca toate pisicile să fie libere pentru a anihila ameninţarea. Astfel, pisicile fiind forţate să se hrănească cu ceea ce găseau pe stradă au prins toţi şoarecii care le-au ieşit în cale, devenind astfel pisici domestice în toată regula.

Prima pisică Bobtail a ajuns in SUA la începutul anilor 1900, însă nu au devenit populare până în 1968, când Elizabeth Freret şi-a adus trei pisici din Japonia şi a început să creeze pui de rasă. În 1969, Asociaţia crescătorilor de pisici a aceptat înregistrarea rasei Bobtail Japonez.

Astăzi, toate asociaţiile de pisici acceptă rasa Bobtail Japonez pentru concursuri. Recent au fost create exemplare din această rasă care are blana lungă, însă ele nu au fost separate într-o altă rasă.

Caracteristicile fizice ale pisicii din rasa Botail Japonez

Pisica Bobtail Japonez este una de talie medie, subţirică dar cu muşchii bine dezvoltaţi. Aşa cum sugerează şi numele, caracteristica principală a acestei pisici este coada scurtă, care nu depăşeşte 6 cm. Aceasta are o curbură la capăt, părând şi mai scurtă decât este. În rest, pisica este una frumoasă, cu o blană pufoasă şi mătăsoasă, care poate fi găsită într-o varietate de culori.

 

Personalitatea şi temperamentul pisicii Bobtail Japonez

Fiind o pisică născută pentru spectacole, felina Bobtail Japonez este îndrăzneaţă, curioasă, alertă şi uşor sperioasă de străini. Întotdeauna atentă şi iubitoare, pisica Bobtail Japonez este un tovarăş minunat. Mai mult decât atât, dacă pisica observă că cineva din familie este supărat, ea îi va întinde o lăbuţă, pentru confort.

Deasemenea, pisica Bobtail este extrem de activă şi jucăuşă, mai ales când este vorba de sărituri sau “dans”. Felinei îi place compania oamneilor şi chiar încearcă să vorbească cu aceştia pe mai multe tonuri. Astfel ea a fost numită “pisica cântăreaţă”.
Din aceeasi categorie:

Devon Rex

Ochii mari, nasul scurt, pomeţii proeminenţi, mustăţile cârlionţate şi urechile mari şi aplecate fac pisica Devon Rex să arate ca un spiriduş. Iată de ce! ...citeste mai mult


Havana Brown

In ciuda numelui, pisica Havana Brown s-a născut în Anglia. Ea este şi prima rasă de pisici care este numită după culoarea blănii. ...citeste mai mult


American curl

Datorită urechilor ei pufoase și ondulate, pisica American Curl face parte din una dintre rasele de pisici cel mai ușor de identificat astăzi. ...citeste mai mult