Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

British Shorthair

Istoria pisicii British Shorthair

British Shorthair este rasa de pisici cu care ai crescut, este pisica pe care ai întâlnit-o în animații precum: Motanul Încălțat sau Alice în Țara Minunilor, sau chiar în filmul Garefield. Pisica British Shorthair este o englezoaică nativă. Odată cu apariția spectacolelor cu pisici în perioada victoriană, crescătorii de pisici au început să înmulțească pisicile la un anumit standard și să le păstreze pe cele cu pedigree pentru ei. Când au apărut primele spectacole care prezentau și numere cu pisici, pisica Biritish Shorthair era singura care avea pedigree. Celelalte erau descrise doar după tipul și culoarea blănii.

In timpul Războaielor Mondiale, rasa British Shorthair a fost aproape nimicită, doar puține exemplare ramânând încă în viață, însă încet încet, rasa a fost recreată. Asociația de Pisici Americană a recunoscut această rasă de pisici începând cu 1967, însă Asociația Crescătorilor de Pisici n-au recunoscut-o până în 1980.

Mărimea pisici Birtish Shorthair

Motanul din rasa British Shorthair pot ajunge să cântărească la maturitate între 5 și 9 kg, în timp ce femelele sunt mai suple, ajungând la o greutate de 3.5 – 6,5 kg. Felina ajunge la maturitate abia la varsta de 3-5 ani.

Personalitatea pisicii British Shorthair

Pisica British Shorthair are o personalitate plăcută, calmă și leneșă, ceea ce o face rasa perfectă pentru o familie. Felinei îi place afecțiunea însă nu este o pisică egoistă care se dorește mereu în centrul atenției. Ea te va urmări mereu prin casă și se va așeza într-un loc în care să fie aproape de tine.

Vocea este destul de liniștită și nu are multe solicitări de la stăpân. Nu se va așeza în brațe la tine să o mângâi, însă va sta adeasea lângă tine când butonezi telefonul sau telecomanda. Nu te va lasă să o cari în brațe prin casă.

Nivelul de activitate al pisicii British Shorthair este unul moderat spre scăzut. Puii de British Shorthair sunt foarte energici în primele luni de viață, însă pe măsură ce se maturizează încep să devină tot mai leneși. Pisicile adulte sunt de obicei bibelouri iar motanii seamană mai mult cu niște pernuțe blănoase. Sunetul lăsat de un motan din această rasă care aleargă prin casă e asemănător cu al unui elefant. Nivelul de activitate fiind destul de redus, rareori vei avea parte de stricăciuni prin casă, iar oaspeții vor fi primiți mereu cu încredere.

Sănătatea pisicii British Shorthair

Atât pisicile de rasă pură, cât și cele care au apărut în urma amestecului de rase pot prezenta unele probleme de sănătate precum: gingivită sau cardiomiopatie hipertropica. Aceste probleme de sănătate, însă, pot fi întâlnite și la alte rase de pisici.

Îngrijirea pisicii British Shorthair

Felina din această rasă are blana scurtă și moale, ceea ce o face ușor de periat. Nu este nevoie să-i faci baie, decât dacă se murdărește în mod excesiv. Având în vedere predispoziția la apariția gingivitei, este recomandat să îi perii dinții zilnic, însă chiar și odată pe săptămână e suficient. Poți să îi tai ghiarele, să verifici urechile și să îi ștergi ochii săptămânal. Nu folosi bețișoare pentru urechi pentru a le curăța. Menține litiera curata, felina fiind destul de pretențioasă în ceea ce privește mersul la baie.

Este recomandat ca pisicile British Shorthair să locuiască doar în interior, fără acces în natură, pentru a fi protejate de boli sau de atacuri ale câinilor. În același timp, există un risc ca felina ta să fie furată, dacă o lași pe afară, fiind o rasă așa frumoasă.

Culoarea blănii și îngrijirea acesteia

Având blănița scurtă și deasă, capul și ochii rotunzi și corpul destul de masiv, pisica British Shorthair seamană cu un ursuleț. Corpul este compact dar puternic, având un piept lat, picioare puternice cu labuțe rotunde și coada subțire dar cu cercuri desenate pe ea. Blana vine într-o varietate de culori precum: liliac, ciocolatiu, negru, alb, gri, gri în picățele, galben și multe alte culori. Cea mai cunoscută este pisica British Shorhair gri, aceasta mai fiind denumită și British Blue.

Pisica British Shorhair și copiii

Această felină manierată este foarte potrivită în familiile cu copii sau cu alte animale de companie, inclusiv câini. Iubește atenția primită de la copiii mai mari și îi iartă pe cei mici și neîndemânatici care o mai chinuie din când in când. Ce trebuie să faci tu este să le atragi atenția copiilor că aceste feline nu sunt de acord cu căratul în brațe, ci mai degrabă cu mângăiatul lor când stau lângă așezate.
Din aceeasi categorie:

Abisiniana

Pisica din rasa Abisiniană este perfectă pentru familiile tinere, care își doresc un animal de companie jucăuș. Iată de ce ar trebui să iei o pisici Abisiniană ...citeste mai mult


Korat

Korat este una dintre cele mai vechi şi mai pure rase de pisici. Deşi nu se ştie originea exactă a acestei rase, standardele ei sunt foarte stricte. ...citeste mai mult


Ragdoll

Cauți o pisică pentru copilul tău? Iată dece pisica Ragdoll este cea mai potrivită alegere. ...citeste mai mult