Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum elimin mirosul de urină de pisică

Ai un oaspete nepoftit în casă. Te aşteaptă de fiecare dată când deschizi uşa. Uneori îţi urează chiar bun venit. Nu este vorba despre pisica ta dragă, ci despre mirosul urinei ei. Partea bună a lucrurilor este că poţi elimina mirosul de pipi de pisică, dacă foloseşti metodele de mai jos:

Şterge urina şi curăţă litiera cât mai des posibil

Cu cât este mai puţină urină, atât în litieră cât şi pe lângă ea, cu atât mai puţin vei avea de curăţat. Astfel, când observi că pisica a făcut pipi în altă parte decât în litieră, încearcă să ştergi cât mai multă urină posibil, cât mai curând posibil. Dacă felina a urinat pe covor sau pe canapea, şterge intens zona cu un prosop ud. Nu vei reuşi să absorbi toată urina, însă vei lăsa o cantitate mai mică în urmă care să emane mirosul inconfundabil.

Dacă pisica a făcut pipi pe lenjeria de pat, pe hainele tale sau pe draperii, spală-le sau du-le la curăţătorie cât mai repede posibil. Cu cât stă mai mult urina pe ţesătură, cu atât mai greu este de eliminat mirosul mai târziu. Detergenţii care conţin bicarbonat de sodiu sau aditivi enzimatici sunt cei mai buni pentru în depărtarea mirosului de urină.

Dacă urina e pe pereţi sau pe mobilier, spală-le intens cu o cârpă udă.

Foloseşte un detergent enzimatic

Detergenţii pe bază de enzime eliberează bacterii care mănâncă urina, lăsând zona curată după uscare. Detergenţii care au la bază substanţe non-proteice nu vor face faţă mirosului intens de urină de pisică. Pisicile au simţul mirosului mult mai dezvoltat decât noi oamenii. Astfel, dacă mirosul nu este îndepărtat corect şi complet, felina ta îl va simţi şi va fi atrasă să urineze din nou în acelaşi loc.

Prin folosirea detergenţilor sau altor substanţe de curăţare pe bază de enzime, mirosul este îndepărtat complet şi pisica ta nu se va ma intoarce în acel loc pentru a urina. Aceşti detergenţi pot fi găsiţi atât în petshop-uri cât şi în raioanele dedicate animalelor din supermarket-uri. Indeferent de unde îi cumperi, asigură-te că îi foloseşti corect, aşa cum spune pe ambalaj, pentru un rezultat favorabil.

Curăţă zona cu un aspirator cu apă, însă nu folosi aburul

Aceste tipuri de aspiratoare eliberează apă în ţesătura pe care o cureţi, pe care o aspiră mai apoi, cu tot cu mizeria din locul udat. Această metodă este ideală pentru covoare, canapele, fotolii etc. Evită însă să foloseşti aspiratoare cu aburi. Căldura intensă va determina mirosul să se impregneze şi mai puternic în ţesătură.

Împrospătează aerul cu un spray pe bază de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o capacitate foarte mare de absorbţie a aromelor. Pentru a îl folosi pentru îndepărtarea mirosului de pipi de pisică pulverizează-l în zona unde ai descoperit urina (pe parchet, covor, canapea). Lasă-l să acţioneze timp de o oră sau chiar două, după care spală-l cu aspiratorul cu apă.

O altă reţetă pentru îndepărtarea mirosului de urină de pisică este următoarea:

  • 1 cană de ierburi uscate (rozmarin, lavandă);
  • 1 linguriţă de cuişoare;
  • 1 linguriţă de scorţişoară;
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Amestecă-le şi împrăştie amestecul pe locul unde a fost urina. Lasă să acţioneze 30 de minute după care clăteşte zona.

Încearcă să previi posibile accidente viitoare

Cu cât pisica ta reuşeşte să urineze mai mult prin casă, cu atât mai greu va fi să îndepărtezi mirosul urât. Cea mai bună metodă pentru a lupta cu mirosul este să previi apariţia lui. Pentru a putea preveni, trebuie să descoperi cauza care a stat la baza apariției mirosul. De cele mai multe ori este vorba de o problemă legată de curățenia litiereu sau probleme medicale.
Din aceeasi categorie:

Tipuri de litiere pentru pisici

Litiera este unul din pricipalele lucruri pe care trebuie să le cumperi atunci când adopți o pisică. Iată ce opțiuni ai! ...citeste mai mult


Pisicile cad de la înălţime – ce trebuie să ştim?

Cu toții am văzut cel puțin odată cum reacționează o pisică atunci când cade de la înălțime. Iată care este secretul! ...citeste mai mult


8 metode să protejezi pisicile care trăiesc şi afară

Vrem ca pisica noastră să aibă acces și afară, însă îi asigurăm un mediu sigur în afara locuinței? ...citeste mai mult