Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum pregatești locuința pentru pisica ta

Iată că ai ajuns la momentul în care decizia de a adopta o pisică este una definitivă: te-ai hotărât dacă o să fie o pisică sau un motan, sau dacă o sa fie un pui sau o pisică mai în vârstă și ai cumpărat tot ce ai nevoie pentru noul membru al familiei. Mai rămâne însă un singur amănunt de care trebuie să te ocupi: pregătirea locuinței pentru musafir.

Pentru a putea vedea fiecare detaliu care trebuie modificat în locuința ta este foarte important să te așezi la nivelul podelei și să arunci o privire în jur. În acest fel vei putea observa fiecare obiect care ar putea reprezenta o tentație pentru noua ta pisică. Uită-te în jur și fă o listă pe baza informațiilor pe care le vei descoperi în cadrul acestui articol.

Protejează bunurile de valoare

Pisicile sunt iscoditoare și curioase (unii ar spune că sunt chiar bagărețe), ceea ce înseamnă că cel mai probabil nu vei dori să lăsați o vază veche de cristal pe măsuța de cafea din living. Masa din living va fi primul lucru pe care pisica ta îl va explora în noul ei cămin, iar o singură mișcare greșită s-ar putea solda cu spargerea acelei vaze de valoare.

Pune la adăpost toate obiectele fragile care sunt ușor accesibile pisicii tale. Deasemenea nu uita că atât pisicile adulte, cât și pui de pisică pot să sară, și de cele mai multe ori chiar sar pe rafturi sau pe orice piesă de mobilier. Așadar este important să te pui în pielea pisicii și privești în jur, pentru a putea determina toate obiectele care trebuie mutate din calea ei.

Deasemenea nu uita de piesele de mobilier de valoare, precum și de draperii și perdele, întrucât toate acestea reprezintă primele victime ale unui pui de pisică într-o locuință nouă. Ia în considerare acoperirea pieselor de mobilier din material textile cu o husă, sau o cuvertură, sau o pătură. Desemenea draperiile ar trebui să rămână doar în camerele în care pisica nu va avea acces.

Plante Otrăvitoare

Atât puilor de pisică cât și pisicilor adulte le place să se joace cu plante datorită  mișcării fruzelor care se dovedește irezistibilă pentru noul membru al familiei. Din păcate însă, cea mai mare parte din joacă constă în mușcarea și mestecarea acestor frunze. Multe din aceste plante se pot dovedi otrăvitoare pentru noua ta pisică, așa că o informare minuțioasă asupra caracteristicilor plantelor pe care le deții constituie un pas obligatoriu. În cazul în care descoperi că una din plante reprezintă un pericol pentru pisica ta, este indicat să renunți la ea, sau să o muți într-un loc în care pisica ta nu are nici o șansă să o ajungă.  

Alte hazarde

Coardele de la jaluzele. Puii de pisică pot face o pasiune din a se juca în jurul coardelor de la jaluzele și deasemenea pot rămâne încurcați în ele cu consecințe dezastroase. În această sitație fie atârni coardele de la jaluzele undeva sus, fie le tai de mai sus, astfel încăt noul ta prieten să nu aibă nici o șansă să ajungă la ele. 

Firele electrice și firele de telefon. Curiozitatea de neoprit a pisiclor se poate solda cu dorința lor de a atenta la lucruri periculoase din casă precum firele electrice. Cele mai vulnerabile sunt calculatoarele datorită numeroaselor fire și cabluri pe care aceastea le au. În acest context, investiția într-un sistem de management al acestor fire este o foarte bună idee. Un mod foarte simplu de a vă asigura că pisicile nu vor fi atrase de cablurile și firele electrice din jurul casei este reprezentat de legarea lor cu banda adezivă și fixarea lor într-un loc greu de atins. Faceți același lucru și cu firele de la telefoane. Deasemenea puteți folosi spray-uri special create pentru a ține animăluțele departe de firele electrice și care se găsesc în pet-shopuri.

Otravă pentru dăunători. Îndepărtează toate soluțiile și capcanele pentru furnici sau pentru gândaci de bucătărie din zonele accesibile pisicilor. Dacă pisica ta va petrece timp atât în interiorul cât și în exteriorul domiciliului, îndepărtează și din curte orice capcane sau momeli otrăvite pentru dăunătorii din gospodărie. Dacă folosești pesticide pentru gazonul din curte asigură-te că acele pesticide sunt sigure pentru pisica ta, sau ține pisica doar în casă în ziua în care aplicați pesticidele.

Hazarde mici. Benzi de cauciuc, clamele pentru hârtii, baloane sparte, beteala din bradul de Crăciun și multe alte articole din jurul casei sunt obiecte de joacă cărora pisica ta nu le poate rezista, dar care reprezintă un pericol de sufocare pentru ea. Este indicat să ții toate aceste obiecte în cutii bine închise. O regulă de bază spune că ar trebui să pui la adăpost orice obiect cu care nu ai dori să se joace un copil. Regula este valabilă și pentru pisici.

Garajul

Garajul trebuie să reprezinte o zonă interzisă pentru pisica ta întrucât aici sunt depozitate prea multe substanțe și materiale otrăvitoare sau dăunătoare. Spre exemplu, substanțele anti-ingheț sunt foarte otrăvitoare dar și foarte atrăgătoare pentru pisici datorită gustului lor dulce. Așadar în cazul în care verși astfel de substanțe din greșeală, asigură-te că speli locul respectiv imediat.

Deasemenea, nu uita că pisicilor le palce să doarmă sub capota mașinii întrucât motorul acesteia se menține cald pentru o perioadă de timp. Așadar înainte de a porni mașina dimineața, asigură-te că pisica ta este în casă.

Camera de siguranță

Este foarte indicat să ai o cameră principală în care va sta pisica în primele ei zile și în care se va simți în siguranță. Pune în acestă cameră vasul cu mâncare, cutia cu nisip, jucăriile și patul în care va dormi pisica ta. După ce noua ta pisică se va acomoda cu acest nou decor, o poți lăsa liberă să exploreze și restul locuinței, care a fost pregătită din timp pentru ea.




Din aceeasi categorie:

Cum să tai unghiile pisicii tale

Dacă pisica ta îți zgârie mobila sau rupe perdelele și draperiile, e semn că trebuie să-i tai unghiile. Iată cum! ...citeste mai mult


Cum să faci baie pisicii tale

Află cum să faci baie pisicii tale în 6 pași. Deși își spala singura blana, pisica ta are nevoie si de o baie în cadă cu un șampon special. ...citeste mai mult


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult