Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum reducem năpârlirea pisicii

După cum v-am mai prezentat și într-un articol precedent, procesul de năpârlire al pisicii este influențat de mai mulți factori: starea de sănătate, dieta, vârsta, sezonul de afară, etc. Pentru pisică, năpârlirea reprezintă fenomenul natural de schimbare a blănii. Pisicile care au acces si afară năpârlesc mai des, întrucât corpul lor reacționează la diferențele de temperatură și lumină din mediile în care are acces. Pisicile care trăiesc doar în casă năpârlesc continuu și mai puțin, întrucât acestea au mereu aceeași temperatură și aceeași cantitiate de lumină.

Deși este imposibil să stopezi procesul de năpârlire al pisicii, acesta poate fi menținut la un nivel scăzut prin aplicarea unei diete și a unor metode de îngrijire specifice. În acest articol vom vorbi despre câtevea metode care ne ajută să reducem năpârlirea pisicii. Această tentativă de a minimiza năpârlirea pisicii trebuie să se desfășoare pe trei fronturi: hrana pisicii, îngrijirea ei și a mediului în care trăiește.

Reducearea năpârlirii pisicii cu ajutorul hranei

Oferă-i pisicii hrană uscată de calitate. Hrana are o influență majoră în procesul de năpârlire al pisicii mai ales prin conținutul de vitamine și de grăsimi bune pe care aceasta îl are. O dietă bogată în vitamine, și în grăsimi bune, cum ar fi Omega 3 și Omega 6, are ca efect catifelarea și hidratarea pielii pisicii, ceea ce va contribui la reducerea năpârlirii. Hrana de le Royal Canin este recunoscută pentru efectul benefic pe care îl are asupra blănii pisicii.

Încearcă de asemenea să alternezi hrana uscată cu cea umedă, din conservă. Hrana uscată conține, pe lângă vitaminele, proteinele și grăsimile necesare dezvoltării pisicii și gluten de grâu, porumb sau soia. Acestea din urmă sunt de cele mai multe ori alergeni pentru pisici. Acești alergeni, deși nu sunt atât de activi încât să îmbolnăvească pisica, au o influență negativă asupra pielii ei, cauzând uscarea ei. Hrana umedă vine ca o completare la cea uscată, nelăsând acești alergeni să afecteze sănătatea pielii și blănii pisicii tale.

Ia în considerare vitaminele extra. Există numeroase vitamine pentru pisici care îi pot oferi acesteia grăsimile și proteinele de care are nevoie. Aceste vitamine pot fi adăugate în hrana sau apa pisicii, sau pot fi masate direct în blana pisicii. Deasemenea, există și pastile cu ulei de somon, care trebuie administrate oral.

Îngrijirea pisicii pentru reducerea năpârlirii

Periază pisica în mod regulat. Este recomandat să perii pisica, cu o perie specială, macar odată pe săptămână. Însă, dacă ea acceptă, încearcă să o periezi zilnic. Alege o perie care îndepărtează firele de blană deja desprinse, fără să le smulgă pe celelalte. Dacă pisica ta are blana lungă, prin periere zilnică te asiguri că nu ai prin casă ghemotoace de blană.

Fă baie pisicii ocazional. Întrucât majoritatea pisicilor urăsc apa, va fi greu să o faci să coopereze în timpul unei băi. Însă urmând pașii descriși de noi în articolul „Cum să faci baie pisicii” cu siguranță vei reuși. Ține minte doar că pisica se spală singură și nu este indicat să o speli prea des. Cea mai indicată este o baie odată la câteva luni.

Folosește alte instrumente pentru minimizarea năpârlirii. Bramton Cat oferă șervețele umede cu care masezi pisica pe spate și pe burtă și care adună toate firele de blană rupte. Deasemenea, există unele spray-uri pentru îngrijirea blănii pisicii.

Îngrijirea mediului pentru reducerea năpârlirii pisicii

Așează patul pisicii tale într-un loc care îi place. Așezarea patului pisicii într-un loc care îi place nu are ca scop reducerea năpârlirii ei, ci asigură faptul că blana căzută rămâne într-un singur loc și nu plutește prin toată casa, fiind mai ușor de strâns.

Folosește o păturică specială. Dacă pisicii tale îi face plăcere să doarmă într-un loc anume de pe o canamea, sau de pe un fotoliu, așează în acel loc o păturică. Astfel, toată blana năpârlită va rămâne pe acea păturică și nu pe canapeaua ta. Scutură bine pătura zilnic afară și scapi de grija părului de pisică din locuință.

Folosește role pentru curățat hainele. Celebrele role pe care le folosești pentru a aduna scamele de pe sacouri sau de pe orice alte haine, îți pot fi de mare folos pentru a aduna părul de pisici năpârlint de piesele de mobilier.

Indiferent dacă aplici toate aceste sfaturi, sau doar unele dintre ele, ține minte că procesul de năpârlire al pisicii nu poate fi stopat, ci doar redus.




Din aceeasi categorie:

Dormitul cu pisica - bine sau rău?

Dormitul cu pisica este un subiect deschis de dezbatere, însă care e adevărul? E bine sau nu să dormi cu pisica? ...citeste mai mult


Ești alergic la pisica ta?

Crezi că ești alergic la pisica ta? Alfă ce trebuie să faci pentru a păstra pisica deși prezinți simptome de alergie! ...citeste mai mult


Terapie cu pisici

Cu toții am auzit despre puterile terapeutice ale pisicilor, dar știm despre ce este vorba de fapt? Iată cum te poate ajuta felina ta! ...citeste mai mult