Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum să protejezi bradul de Crăciun de pisică

Pisica ta este atrasă de bradul de Crăciun? Este așa de intrigată încât vrea doar să se cațere în brad lovind decorațiunile și aruncând beteala prin toată casa? Sau poate că pisica ta a fost așa de harnică încât aproape a dărâmat deja bradul de Crăciun. Deși este indicat să ții pisica departe de bradul de Crăciun, pentru siguranța tuturor, uneori este foarte greu să faci acest lucru. Iată câțiva pași pe care să-i urmezi pentru a te asigura că bradul supravețuiește atacurilor pisicii.

Alege tipul corect de brad

Brazii de Crăciun reali sunt mult mai periculoși decât cei artificiali, datorită acelor ascuțite care, nu doar că sunt toxice pentru pisici, dar pot să înțepe felina. Pe de altă parte, nici brazii artificiali nu sunt foarte siguri. De aceea este foarte bine să decizi asupra tipului de brad in funcție de modul în care vrei să protejezi pisica:

  • Mărimea bradului. Un brad mai mic este mai sigur decât unul mare, mai ales dacă ne gândim la momentul în care va fi dărâmat de către pisică. Pentru un pisoi mic, cea mai bună alegere este un brad mic, care poate fi pus pe o măsuță.
  • Dacă ai un pisoi acasă, învelește trunchiul bradului în staniol. Pisoilor nu le place să-și înfingă ghiarele în staniol și nici sunetul scos de acesta și vor sta departe de brad.

Alege un suport de brad rigid

Suportul în care va fi prins bradul trebuie să fie unul sănătos și rigid astfel încât pomul să nu fie dărâmat în cazul unei lovituri. Un suport de brad rigid va proteja nu doar pisica, ci și copii din casă, care au tendința să tragă de globurile din pom. Dacă este posibil, ancoreaza bradul de tavan sau de un perete, pentru a evita dărâmarea lui în cazul unui atac din partea pisicii.

 

 

Alege un loc sigur pentru brad

Bradul ar trebui amplasat astfel încât să fie spațiu liber de jur împrejur, și să nu fie nici un obiect pe care s-ar putea cățăra felina pentru a sări în brad. Dacă pomul este aproape de o piesă de mobilier, felina va fi tentată să se cațere pe ea și să sară pe brad. Cu cât bradul este la o distanță mai mare de astfel de obiecte, cu atat riscul ca pisica să sară este mai mic. Dacă este posibil, ține bradul într-o cameră separată, care poate fi închisă peste noapte, când pisica este foarte tentată să facă o năzdrăvănie.

 

 

 

Nu decora bradul din primul moment când l-ai adus acasă

Deși, de cele mai multe ori, preferăm să îmodobim bradul imediat cum am reușit să-l punem în suport, în cazul în care ai o pisică în familie, este indicat să lași bradul o perioadă fară decorațiuni, pentru ca aceasta să se obișnuiască cu el. Ia un pulverizator cu apă și stai lângă brad. Dacă pisica ta se apropie și vrea să se cațere în brad, stropește-o ușor, până când va asocia bradul cu apa primită în față si nu va mai vrea să se aspropie de el.

Dacă vrei să decorezi bradul imediat, folosește un spray cu aromă de citrice sau uleiuri cu aceeași aromă care va ține pisica departe. Deasemenea, poți așeza coji de portocale usb brad pentru a îndepărta pisica de el.

 

 

Decoreaza bradul când pisica nu este de față

Descâlcirea instalației și mânuirea atentă a globurilor sunt suficiente activități care necesită atenția ta sporită. Ultimul lucru pe care îl vrei este să mai fii atent ca pisica ta să nu se cațere în brad. Dacă felina este de față când împodobești bradul, ea va crede că este un joc și va începe să alerge după instalație sau să agațe beteala și să fugă cu ea. Dacă imbodobești bradul când pisica nu este de față, procesul va fi unul mult mai ușor și lipsit de incidente.

Alege ornamente mai puțin plăcute pentru pisici

Globurile strălucitoare, care tremură sau se leagănă sunt irezistibile pentru pisici, in timp ce decorațiunile mate, mai puțin strălucitoare nu prezintă nici un interes pentru ele. Nu pune obiecte care conțin iarba mâței în brad. Deasemenea, beteala și panglicile pot fi fatale pentru pisica, dacă aceasta o roade și înghite bucățele din ea. Nu folosi lumânări reale, aprinse. Dacă îți place să pui bomboane în brad, nu uita că ciocolata este toxică pentru pisici.

Ornamentele și globurile fragile trebuie amplasate cât mai sus în brad

Șansele ca pisica ta să ajungă în vârful bradului sunt destul de mici, astfel încât decorațiunile fragile vor fi în siguranță în această parte a bradului. Deasemenea, dacă folosești beteală, așeaz-o în partea de sus a bradului. Dacă felina se încăpățânează să se cațere în brad, evită utilizarea celor mai frumoase globuri pentru a nu risca deterioarea lor.

 

 

Asigura-te că globurile sunt prinse bine în brad

Folosește cârlige de metal care se prind foarte bine de ramurile bradului, evitând ațele sau alte sisteme de prindere ușor de rupt. După ce ai atârnat globurile, trage ușor de ele pentru a verifica dacă ar rezista în cazul unui atac din partea pisicii.

 

 

Ai foarte mare grija la firele de la instalație

Un brad este complet când este aprinsă instalația. Fierele de la instalație prezintă interes pentru pisici, de cele mai multe ori. Pentru a evita pericolele, incearcă să lipești firele in exces ascunzăndu-le de ochii pisicii. Nu lăsa nici un fir să atârne. Nu uita să scoți instalația din priză când nu ești acasă sau când mergi la culcare.
Din aceeasi categorie:

Mutarea în casă nouă – cum reacționează pisica?

Pisicile detestă schimbările și mai ales mutarea într-o nouă locuință. Iată ce trebuie să faci pentru o tranziție lină! ...citeste mai mult


Top 10 otrăvuri pentru pisici

Unele substanțe din jurul casei sunt otrăvitoare pentru pisici. Află care sunt acestea și cum să eviți otrăvirea pisici tale. ...citeste mai mult


20 de pisici care isi doresc sa fie alte animale

Nu doar oamenii viseaza sa fie altcineva, si pisicile au aceeasi dorinta. Iata ce alte animale isi doresc pisicile sa fie! ...citeste mai mult