Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Cum să tai unghiile pisicii tale

Tăiatul unghiilor pisicii tale poate fi unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci atunci când adopți o pisică, depinzând însă de cât de mult ții la mobila, perdelele și draperiile din casă.

Este important, dacă se poate, să începi să-i tai unghiile pisicii tale încă de când este pui. Însă pisoiul tău nu va veni de bună voie să stea la tine în brațe și să-ți arate gheruțele pentru ca tu să le tai. Pentru a câștiga încrederea pisicii tale, încearcă să o obișnuiești cu masarea pernuțelor și apăsarea ușoară pentru a scoate gheruțele. Fă asta cât de des posibil, într-o atmosferă relaxată, de joacă sau alint. Astfel pisica ta se va obișnui cu tine atingându-i pernuțele și gheruțele.

Pași de urmat pentru tăierea gheruțelor pisicii tale

 1. Pregătirea mediului

Alege un loc într-o cameră liniștită, în care pisica ta se simte în siguranță și așeaz-o pe picioarele tale. Încearcă să o prinzi după ce a mâncat și este foarte relaxată, chiar somnoroasă. Asigură-te că nu este nici un factor care o poate distrage (păsări, muște, alte pisici) și că nu este nici un alt animal de companie în jur.

 1. Împrietenește-te cu pernuțele

Încearcă să prinzi ușor pernuțele pisicii tale cu degetele și să le masezi pentru câteva secunde. Dacă pisica ta trage lăbuța, n-o forța să stea ci urmeaz-o în noua locație încercând să faci același lucru. Când s-a obișnuit cu tine mângăindu-i pernuțele poți să începi să apeși ușor, până ies gheruțele. Odată atins acest pas, pisica ta merită o gustare pentru comportament bun. Repetă acești pași în fiecare zi cu fiecare gheruță în parte până când pisica ta capătă încredere în gesturile tale.

 1. Familiarizează-o cu unghiera

Pisica ta ar trebui să fie obișnuită cu sunetul pe care îl face unghiera înainte să-i tai unghiile. Așeaz-o pe picioarele tale, ia spaghetti crude și începe să le tai cu unghiera aproape de urechea pisicii tale. Dacă pisica ta se sperie las-o să se îndepărteze și încearcă același pas mai târziu. Continuă până când se obișnuiește cu sunetul. Dacă observi că nu mai tresare de fiecare dată când tai spaghetele e timpul să treci la masarea pernuțelor în timp ce coninuii să tai spaghetele. Apasă apoi pernuțele până ies unghiile și continuă să tai spaghetele. Când observi că nu mai tresare la sunetul unghierei deloc, oferă-i o gustare și pune unghiera deoparte.

 1. Ce să tai?

Partea roz a unghiei este numită parte vie, deoarece acolo se află nervii și vasele de sânge. Să NU tai acea parte. Taie doar din partea albă a unghiei. Mai bine să fii precaut și să tai mai puțin din unghie, decât să riști să tai partea vie a ei. Dacă din greșeală tai această parte, unghia pisicii tale va sângera. Pentru a putea opri sângerarea poți folosi pudră astringentă.

 

 

 1. Tipuri de unghiere

Există mai multe tipuri de unghiere pentru ghiarele pisicilor: unghiera tip ghilotină, unghiera tip foarfece sau unghiera standard folosită și de oameni. Pentru pisici este recomandat să folosești tipul ghilotină sau unghiera standard. Unghiera tip foarfece este folosită doar dacă unghia este foarte lungă. Unghiera trebuie poziționată perpendicular pe unghie însă în plan vertical, nu orizontal cum este la oameni.

 1. E timpul să tai unghiile

Ține pisica pe picoare, cu spatele spre tine, ia o lăbuță și masează ușor. Apasă apoi pe pernuțe până iese ghiara. Analizează ghiara pentru a observa unde se termină partea vie. Taie o unghie, apoi oferă-i pisicii tale o gustare. Dacă pisica ta nu și-a dat seama că i-ai tăiat unghia, continuă cu următoarea. Totdeauna oferă-i o recompensă dacă a stat cuminte. Este bine ca la prima tăiere să tai fiecare unghie cu pauză între ele.

 

 1. Programul de tăiat unghii

Unghiile pisicii tale trebuie tăiate la fiecare 10-14 zile.

Ce să NU faci

 • Dacă pisica ta refuză să stea la tăiatul unghiilor nu țipa la ea și nici n-o pedepsi;
 • Niciodată să nu încerci să tai unghiile pisicii tale dacă pisica ta este agitată sau supărată. Și nu te grăbi, întrucât ai putea tăia zona vie a unghiei.
 • Nu încerca să tai toate unghiile odată. Fă pauze la fiecare 2 unghii.
 • Nu scoate definitiv unghiile pisicii tale. Aceasta presupune amputarea terminațiilor degetelor pisicii tale și poate afecta sănătatea pisicii pe termen lung.Din aceeasi categorie:

Cum cureți dinții pisicii tale

Află pașii care trebuie urmați pentru a curață dinții pisicii tale. Sănătatea dentiției pisicii este la fel de importantă ca sanatatea dinților tăi. ...citeste mai mult


Cum pregatești locuința pentru pisica ta

Pregatirea locuinței pentru pisica ta necesită timp. Află ce să schimbi în locuinta ta pentru a o transforma într-un mediu sigur pentru ea. ...citeste mai mult


Cum examinezi dintii și gingiile pisicii tale

Alfă tot ce trebuie să știi despre cum să examinezi dinții pisicii tale pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă. ...citeste mai mult