Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Îngrijirea și întreținerea pisoilor

În ceea ce privește îngrijirea și întreținerea, este mult mai ușor să ai o pisică decât un câine, deoarece pisica face cea mai mare parte din muncă în locul tău. Însă cu o documentare amănunțită asupra ce presupune îngrijirea pisicii vei putea evita unele riscuri precum: ghemuri de păr, probleme ale dinților, sau paraziți.

Îmblânzirea pisoiului

Cei mai mulți deținători de pisici se întreabă care este legătura dintre a crea o legătură cu pisica ta și a o îmblânzi. Răspunsul este unul foarte simplu: ambele procese au același scop: dezvoltarea încrederii pisoiului în tine. Prin îmblânzire îți inveți pisoiul că poate avea încredere în tine, și că controlarea picioarelor, dinților și urechilor sunt niște acțiuni de rutină pe care trebuie să le suporte săptămânal. Odată ce încrederea a fost dezvoltată, vizitele la veterinar vor fi mult mai ușoare atât pentru pisoi cât și pentru medic.

Îngrijirea blănii

Îmbăiere pisoiului este o necesitate de foarte rare ori, întrucât pisoiul se spală singur într-un mod foarte eficient. Însă dacă tu, ca stăpân suferi de alergii, poți reduce simptomele prin îmbăierea constantă a pisoiului. Deasemenea pot exista momente când pisoiul este lăsat afară și vine murdar, sau cu paraziți. În ambele cazuri îmbăierea este cea mai eficientă măsură pentru a rezolva problema.

Perierea și pieptănarea

O metodă foarte recomandată de a crea o legătură cu pisoiul tău este prin perierea sau pieptănare zilnică a blănii. Deasemenea acest proces îți permite să elimini firele de păr care se desprind și deci să eviți riscul creării unui ghem de păr în stomacul pisicii tale. Majoritatea pisoilor adoră periatul, deaceea momentul perierii va deveni foarte ușor unul plăcut atât pentru pisoiul tău cât și pentru tine. În cazul în care nu vrei să folosești peria clasică, exită o mănușă special creată pentru perierea piscii. Astfel ea se va simți ca atunci când o mângâi.

Îngrijirea dinților

Examinarea dinților pisoiului tău reprezintă primul pas în procesul de îngrijire a dinților și de aceea este foarte important să ajuți pisoiul să se obișnuiască cu procesul. Odată ce s-a obișnuit cu tine examinându-i dinți poți trece la următorul pas: curățarea dinților. Este bine să examinezi dinții cel puțin odată pe săptămână și să-i speli de două sau trei ori pe săptămână.

Protejarea împotriva paraziților

Principalii paraziți care vor ataca pisoiul tău sunt căpușele și puricii. Căpușele atacă în general urechile pisoiului tău, unde vor lăsa un lichid negru lipicios. În mod normal acesta este curățat de către medicii veterinari, atunci când îndepărtează căpușa, însă o poți face și tu acasă folosind ulei de măsline. Important este să fii foarte atent la detalii întrucât o mișcare greșită poate afecta auzul pisicii tale pe viață.

În ceea privește protecția împotriva puricilor, regula de baza zice că ne este bine să folosim zgarda antipurici pentru puii de pisică. Multe dintre zgardele antipurici conțin substanțe foarte toxice, care pot cauza moastea pisoiului tău.

Produsile actuale specializate ucid puricii într-un mod foarte eficace, iar unele produse ucid chiar și ouăle și larvele de purici. Majoritatea acestor produse pot fi folosite în siguranță pentru pisoiul tău. Este indicat să ceri părerea unui medic veterinar.



 




Din aceeasi categorie:

Cum hrănim și îngrijim pisoii abandonați

Deși este greu, hrănirea și îngrijirea pisoilor abandonați îți va aduce o mare satisfacție. Iată ce trebuie să faci! ...citeste mai mult


Cum prezinți noua ta pisică familiei

Vrei să aduci o pisică în locuința ta însă nu știi cum va reacționa? Află cum să procedezi pentru ca pisica ta să se adapteze ușor la noul mediu. ...citeste mai mult


Hranirea pisoilor mai mici de 6 săptămâni

Nu știi cum să hrănesti pisoiul tău mai mic de 6 săptămâni? Află totul despre hrănirea pisoiului în primele săptămâni de viață. ...citeste mai mult