Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Locurile la înălţime pe placul pisicilor?

Deşi pisicile sunt animale domestice ale au încă cunoştinţe instinctive, care le-au rămăs din timpul când trăiau în sălbăticie. Pisicile simt un instinct puternic să se caţere, ceea ce le face să caute locuri înalte de unde nu pot fi văzute nici de stăpâni nici de alte animale. De pe un suport pus la înălţime ele pot să observe teritoriul fără a-şi face griji cu privire la prădători şi pot fi atente la o eventuală pradă.

Un alt instinct al pisicilor este de a-şi căuta ascunzători, atât pentru a putea vâna, cât şi pentru a se proteja. De aceea, poţi observa adeasea că felina ta stă în umbre, locuri secrete aflate la înălţime. Aşa se explică şi de ce vezi deodată doi ochi strălucitori care te urmăresc de după canapea, sau de după dulap, fără ca tu să-i fi observat mai devreme.

În aceaste condiţii, trebuie să te întrebi dacă locuinţa ta are locurile de care are nevoie felina ta, pentru a se simţi cât mai în largul ei posibil. Asigură-te că pisica are locuri aflate la înălţime unde poate sa se caţere să observe întreaga locuinţă, dar şi locuri mai liniştite, unde se poate ascunde şi să se simtă în largul ei.

Mobila pentru pisici

Dacă locuinţa ta este astfel amenajată încât felina să nu aibă acces la nici un loc aflat la înălţime, o metodă de a rezolva această problemă este prin cumpărarea unui accesoriu – piesă de mobilier – pentru pisici. Având un design inovativ, acest accesoriu poate satisface atât nevoia de a se ascunde cât şi cea de a se afla la înălţime.

Prin observarea activităţilor zilnice ale pisicii tale poţi determina tipul de personalitate şi temperamentul ei şi poţi construi mobila astfel încât să se potrivească stilului ei de viaţă.

  • Pisoii activi vor prefera cele mai înalte locuri la care te poţi gândi, dacă este posibil chiar şi un copac în interiorul locuinţei i-ar fi pe plac. Un dispozitiv sub formă de copac care să le permită să practice abilităţile de căţărator este deasemenea perfect pentru ei.
  • Pisicile cărora le plac aventurile doar part-time au nevoie doar de un accesoriu care să nu depăşească 1,5 m în înălţime;
  • Pisicile leneşe, care preferă să se facă covrig pe canapea, sau chiar pe covor nu au nevoie decât de un pătuţ special creat pentru ele, aşezat într-un loc liniştit, unde să nu le deranjeze nimeni.

Alege accesoriul pe placul felinei tale

Dacă te decizi să cumperi un astfel de accesoriu pentru felina ta, asigură-te că are designul potrivit pentru ea. Această mobilă poate avea funcţii diverse pentru a satisface fiecare nevoie a felinei tale, începând cu ascuţitul unghiilor, căţăratul, statul la înălţime şi nevoia de intimitate.

Majoritatea accesoriilor vin într-o varietate de culori, având o mochetă confortabilă şi rezistentă, putând astfel fi potrivită cu decorul general al locuinţei. Postul pentru ascuţitul unghiilor este din lemn natural, având înfăşurat în jurul lui aţă de iută. Dacă adaugi un şoricel care are iarba mâţei în el, felina ta va înnebuni jucându-se cu el.

Accesoriul este unul ferm, rezistând fără să se răstoarne la salturile nebunatice ale felinei. Dacă este aşezat lângă o fereastră, accesoriul va fi folosit de pisică în mod frecvent, aceasta fiind fascinată de lumea captivantă de afară. Lumina şi căldura sunt deasemenea 2 detalii care vor atrage felina către mobilierul special creat pentru ea.
Din aceeasi categorie:

Plante de apartament otrăvitoare pentru pisici

Plantele din locuința ta pot reprezenta un pericol pentru pisica ta. Iată lista plantelor de apartament otrăvitoare pentru pisici. ...citeste mai mult


20 de pisici care isi doresc sa fie alte animale

Nu doar oamenii viseaza sa fie altcineva, si pisicile au aceeasi dorinta. Iata ce alte animale isi doresc pisicile sa fie! ...citeste mai mult


Pisica – dușmanul sau prietenul femeilor însărcinate?

Este sau nu periculos să ai o pisică în locuință dacă ești însărcinată? Aceasta-i întrebarea! ...citeste mai mult