Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

Obezitatea la pisici

Obezitatea este o problema des întâlnită la pisicile vârstnice. Este dependentă de perioada lungă de viaţă a pisicii şi poate conduce la apariţia altor afecţiuni precum diabetul, boli hepatice, sindromul urologic felin. Mai mult, încetineşte perioada de vindecare a bolilor. Pentru a evita ca pisica dvs. să devină obeză trebuie să fiţi atent la hrana pentru pisici pe care i-o oferiţi şi la activitatea sa fizică.

Pisica este moderat supraponderală dacă linia taliei nu este clară sau este dificil de urmărit, se poate simţi grăsime sub burtă, dar se pot simţi coastele sunt un strat de grăsime.

Pisica este obeză dacă nu există o linie a taliei, nu poţi simţi coastele şi burta este rotundă, cu un „înveliş” de grăsime care atârnă când se mişcă.

Pe lângă aceste semne, se mai pot observa: lipsa de activitate, blana neîngrijită, modificarea mersului, intoleranţă la căldură.

Sedentarism

Majoritatea pisicilor de apartament au tendinţa de a se îngrăşa ca urmare a sedentarismului. O pisică activă înseamnă o pisică în formă, care prezintă riscuri reduse de îngrăşare. Dacă la început sunteţi amuzat de poznele pisicii, iar mai apoi vreţi să o liniştiţi, ar trebui să vă gândiţi că toate aceste „exerciţii” menţin pisica în formă. Aşa că, o dată cu vârsta, ar trebui să îi amenajaţi un loc special, unde să se poată căţăra fără să distrugă lucruri importante. Şi totodată ar trebui să contribuiţi şi dvs. la mişcarea pisicii. Jucaţi-vă cu ea din când în cînd, cu jucăriile ei sau cu unele improvizate pe moment. 10 minute pe zi ar trebui să ajungă.

Alimentaţie

Dacă deja este prea târziu pentru exerciţii şi aţi constatat că pisica a luat cam mult în greutate, cel mai bine este să vizitaţi medicul veterinar. Pe lângă tipul de hrană pentru pisici obeze pe care o va recomanda, medicul veterinar vă poate asigura că pisica nu are şi alte probleme de sănătate. Tot medicul veterinar vă poate face o schemă de alimentaţie, deoarece nu este sănătos să schimbaţi drastic hrana pisicii. Depinde de dvs. să urmăriţi cantitatea de hrană pe care o daţi pisicii. Dacă aveţi mai multe pisici, atunci ar trebui să hrăniţi separat pisica care este la dietă. Este important să nu vă înfometaţi pisica sau să o împiedicaţi să mănânce. După două săptămâni de aplicare a dietei prescrise de medicul veterinar cântăriţi pisica şi continuaţi programul până pisica ajunge la greutatea pe care ar trebui să aibă pentru vârsta ei. Ţineţi cont de faptul că o scădere în greutate rapidă este periculoasă.

Hrana pentru pisici light este o variantă pe care o puteţi adopta. Hrana light este mai puţin concentrată, cu un nivel mai mic de calorii. Chiar dacă micşoraţi cantitatea de hrană, pisica va avea necesarul de minerale şi vitamine.

Pierderea în greutate ar trebuie să fie un process lent şi gradual, care să dureze chiar câteva luni, aşa că fiţi răbdători, urmaţi sfatul medicului veterinar.




Din aceeasi categorie:

Pisica a turbat. Ce trebuie să fac?

Nu doar câinii ci și pisicile pot contracta rabia. Iată ce trebuie să faci daca pisica ta este turbată! ...citeste mai mult


Schimbarea dinților pisicii tale

Și pisicile schimbă dinții de lapte cu cei permanenți. Iată când are loc această schimbare și cum le ajutăm! ...citeste mai mult


Pisica mea vomită des

Pisica ta vomită frecvent și nu știi cauza? Iată care poate fi și cum o tratezi. ...citeste mai mult