Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Video


 

Pisica are mătreață. Cum scap de ea?

Mătreața apare atunci când glandele din pielea pisicii care sunt responsabile pentru producerea de ulei - glandele sebacee - încep să producă în exces. Aceste uleiuri hrănesc și protejează pielea; cu toate acestea, într-o cantitate prea mare, acestea pot începe să irite pielea pisicii, provocând desprindere și năpârlire în exces.

Mătreața este o afecțiune a pielii caracterizată prin piele uscată, mâncărime și piele descuamată. Mătreața este o afecțiune destul de des întâlnită în rândul pisicilor. Mătreața apare ca pete albe pe piele, ceea ce provoacă uscarea și mâncărimea acesteia. Lipsa acizilor grași omega 3 din dieta unei feline poate duce la această stare proastă a pielii. 

Cauzele apariției mătreței la pisici

Pisicile pot prezenta mătreață pe piele din mai multe motive:

  • Lipsa acizilor grași în dieta lor. La fel ca oamenii, pisicile au nevoie de o dietă echilibrată pentru a rămâne sănătoase. Acizii grași omega, cum ar fi uleiul de pește, sunt deosebit de utile pentru menținerea pielii sănătoase, așa că dacă dieta pisicii tale nu are acești nutrienți esențiali, aceasta poate fi cauza mătreții.
  • Deshidratare. Pisicile au nevoie de multă apă - aproximativ 15 ml / kilogram de greutate corporală pe zi. Dacă pisica ta nu bea suficient, acest lucru poate determina pielea uscată și descuamată. Un mediu uscat - de exemplu, o casă supraîncălzită iarna - poate provoca, de asemenea, uscarea pielii.
  • Probleme de îngrijire. Dacă vedeți fulgi sau aglomerări de păr doar lângă baza cozii și partea inferioară a spatelui, este posibil ca pisica să nu poată ajunge în aceste zone pentru a se îngriji corespunzător. Această problemă este frecventă la pisicile obeze.
  • Potențiale probleme de sănătate: mătreața de pisică poate semnala uneori o problemă de sănătate mai presantă, cum ar fi paraziții (cum ar fi acarienii, puricii și păduchii), alergiile sau diabetul. Consultă medicul veterinar pentru a exclude alte probleme de sănătate înainte de a trata mătreața pisicii.

Cum tratăm mătreața pisicii?

Odată ce ai exclus o afecțiune de bază, mătreața este ușor de tratat acasă, cu unele modificări ușoare ale rutinei pisicii.

Hrănește-ți pisica cu o dietă nutritivă. Asigură-te că hrana pe care o mănâncă pisica este formulată pentru sănătatea pielii. Ia în considerare adăugarea unui supliment, cum ar fi uleiul de pește, pentru a furniza acizi grași omega-3 suplimentari. Alege un supliment special pentru pisici și verifică cu medicul veterinar pentru a determina cantitatea potrivită.

Îngrijește-ți pisica cu o perie sau un pieptene. Perie ușor pisica de două până la trei ori pe săptămână pentru a îndepărta părul liber. Asigură-te că perii în direcția de creștere a părului. Acest lucru le va ajuta să mențină pielea sănătoasă și să elimine mătreața. De asemenea, momentul periajului este unul de alint pentru felina ta și îi oferă momentul de conectare.

Încearcă un șampon special. Șampoanele pentru animale de companie sunt concepute special pentru a menține părul și pielea sănătoase a pisicilor. Îmbăiatul pisicii cu un șampon liniștitor și hidratant poate ajuta la ameliorarea mâncărimii, la îndepărtarea mătreții și la prevenirea revenirii acesteia. Nu folosi niciodată un șampon uman pentru o pisică - probabil că va înrăutăți mătreața.

Ajută pisica să mențină o greutate sănătoasă. Sănătatea generală a unei pisici afectează sănătatea pielii, iar pisicile care mențin o greutate sănătoasă sunt capabile să se îngrijească mai eficient.

Ține-ți pisica hidratată. Cu cât bea mai multă apă pisica ta, cu atât pielea ei va fi mai sănătoasă. Dacă pisica ta preferă apă curgătoare, ia în considerare oferirea unei fântâni care să o încurajeze să bea mai mult. Introducerea hranei umede în dieta pisicii este o altă modalitate ușoară de a crește hidratarea și de a îmbunătăți starea pielii.

Folosește un umidificator acasă. Menținerea aerului de acasă umed poate ajuta la prevenirea uscarii pielii pisicii și poate reduce probabilitatea de apariție a mătreții. Încercați să utilizați un umidificator în camerele în care pisica dvs. își petrece cel mai mult timp.
Din aceeasi categorie: