Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Semne că pisica ta e gestantă

Dacă pisica ta a fost în călduri și a avut contact cu un motan, posibilitatea ca ea să fie însărcinată este foarte ridicată. O pisică însărcinată va prezenta atât semene fizice cât și comportamentale, aceste semne devenind tot mai evidente după trei săptămâni de la împerechiere. Perioada de gestație pentru pisici este de 60-67 de zile, adică 9 săptămâni.

 

 

Schimbări fizice pe care le prezintă o pisică gestantă:

  • Incetarea ciclului de căldură – Asta este primul semn pe care il vei observa. Dacă pisica ta avea cicluri de călduri de la fiecare 2 săptămâni și deodată se opresc, cel mai sigur este însprcinată.
  • Sfârcurile se umflă și devin mai rozalii – acesta este primul semn fizic care apare.
  • Creșterea poftei de mâncare – dacă pisica ta este însărcinată ea va avea un apetit mult mai ridicat decât de obicei. Pisica are nevoie de mai multe hrană nu doar pentru ea, ci și pentru puii cărora urmează să le dea naștere.
  • Vomitare – pisicile însărcinate prezintă uneori simptome asemănătoare ce ale femeilor, vomitând în unele cazuri. În cazul în care pisica ta vomită ocazional nu este nevoie să te îngrijorezi, este un semn normal. Dacă procesul este de durată și frecvența lui crește, e nevoie de o vizită la veterinar.
  • Mărirea abdomenului – sarcina pisicii devine vizibilă începând cu săptămâna a cincea, când abdomenul ei începe să crească continuu și constant, process care va continua până în ziua nașterii.

Schimbări comportamentale pe care le prezintă o pisică gestantă:

  • Afecțiune sporită – Pisica ta poate deveni mult mai afectuoasă cu tine decât de obicei și poate căuta cu insistență atenția ta. În aceste momente are nevoie să fie alintată, deci nu te opri din răsfăț.
  • Nevoia de a construi un cuib – acesta nu este un semn timpuriu al sarcinii dar odată cu apropierea datei în care trebuie să nască, pisica ta va căuta un loc liniștit unde să aibă intimitate pentru a naște.

Diagnosticarea clinică a sarcinii unei pisici

Dacă pisica ta a fost la veterniar în mod regulat și știi că este sănătoasă, nu este nevoie să mai faci o vizită la doctor când ea prezintă semne de sarcină, decât dacă ai motive să crezi că ceve nu este ok. Vizita la veterinar este necesară doar dacă intenționezi să o sterilizezi după ce naște.

Pentru diagnosticarea clinică a sarcinei unei pisici au loc următoarele proceduri:

Palparea abdomenului pisicii – medicul veterinar poate simți fetușii prin palparea abdomenului pisicii tale începând cu ziua a 17 – a de sarcină.

Ecografie – Cu ajutorul ecografului fetușii pisicii tale pot fi văzuți începând cu a doua săptămână de sarcină, iar bătăile inimii pot fi detectate după a treia săptămână de sarcină.

Dacă pisica ta prezintă semne că este însărcinată, înseamnă ca trebuie să iei unele decizii în privința îngrijirii ei și a viitorilor ei pui.
Din aceeasi categorie:

Au pisicile ciclu menstrual?

Ai observant scurgeri vaginale cu pete de sânge la pisica ta? Are și ea ciclu menstrual? ...citeste mai mult


Cât durează sarcina pisicii?

Pisica ta e gestantă și nu știi când trebuie să nască? Iată cum poți calcul data exactă când vin pisoii! ...citeste mai mult


Înțărcarea pisicilor. Când și cum sunt înțărcați pisicii

Înțărcarea pisicilor este un proces complex și de durată. Însă, pisica mamă știe exact ce are de făcut și pentru ca pisoii să crească mari și sănătoși. ...citeste mai mult