Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Terapie cu pisici

Cu toţii am auzit despre puterea vindecătoare pe care o au pisicile, însă puţini dintre noi chiar cred în aceste abilităţi ascunse pe care se presupune că le au felinele. Cu toate acestea, a fost dovedit ştiinţific că o pisică este mai mult decât un animăluţ pufos şi drăguţ; aceşti au dovedit că felinele pot oferi terapie.

Puterea de vindecare a torsului

Iată o imagine pe care sigur ai mai văzut-o. Vii acasă după o zi de muncă care pare să fi fost cea mai groaznică din viaţa ta. Te stresezi despre muncă, facturi, credite, familie şi multe alte probleme care te preocupă. Te aşezi pe canapea, pat sau scaun, iar pisica ta miauna  scurt si sare în braţe la tine. În timp ce îţi plimbi degetele prin blana ei moale, ea toarce iar odată cu torsul ei, problemele tare par să nu mai fie chiar aşa de grave. Acest scenariu se află în spatele ideei de „puteri terapeutice” pe care le au pisicile.

Terapia cu pisici nu presupune ca tu să stai pe canapea şi să vorbeşti despre copilărie. Terapia cu animale, în general presupune folosirea unui animal pentru a trata o anume indispoziţie pe care o persoană o are la un moment dat. Terapia cu animale, în general, şi cea cu pisici, în particular, este folosită pentru a îmbunătăţi funcţiile psihologice, sociale, emoţionale sau cognitive ale oamenilor.

Deşi câini sunt foloşiţi cel mai des ca animale pentru terapie, pisicile sunt deasemenea foarte populare în acest domeniu. Conform Delta Society, prezenţa unei pisici într-o familie, îi ajută pe membrii acesteia să rezolve probleme legate de siguranţă, stimă de sine, singurătate şi depresie.

Astfel, pisica este animalul ideal pentru terapie, mai ales pentru bătrâni. Unele azile de bătrâni au pisici în grijă pentru ca acestea să se plimbe prin camere şi să mai aline singurătatea bătrânilor. Deasemenea, pisicile sunt foarte valoroase pentru pacienţii care suferă de Alzheimer întrucât le stimulează memoria şi sentimentele.

Cum pot deveni pisicile animale terapeutice?

Pisicile alese pentru terapie trebuie să îndeplinească anumite criterii. Ele trebuie să aibă un temperament blând, să fie tolerante la circumstanţe noi şi să fie prietenoase. Pisicile folosite în emisiuni sunt cele mai potrivite, însă şi toate rasele de pisici cu blana scurtă sunt potrivite.

Înainte de a fi folosită în scopuri terapeutice în mod oficial, o pisică trebuie să fie consultată de un veterinar pentru ca vaccinurile ei să fie la zi. Dacă este sănătoasă, ea începe dresarea. Programul de dresare include expunerea la zgomote puternice, mulţimi şi plimbare la mulţi stăpâni.

După programul de dresare pisica este însoţită de un dresor la locuinţa unde va trăi în viitor. Acolo, pisica trebuie să cunoască viitorul stăpân şi se discută despre aşteptările acestuia. Odată instalată în noua locuinţă, felina începe să-şi facă treaba de terapeut, oferind dragoste şi susţinere necondiţionată.
Din aceeasi categorie:

Ziua Internațională a Pisicii - Cum sărbătorim?

În felul lor, și pisicile sunt niște ființe speciale. De ce să nu sărbătorim alături de ele Ziua Internațională a Pisicii? ...citeste mai mult


Sunt pisicile albe surde?

Stiați că 80% dintre pisicile cu blana albă și ochii albaștri sunt surde? Iată care este cauza acestui fenomen. ...citeste mai mult


5 Plante benefice pentru pisici

Există și plante benefice pentru pisici. Află care sunt acestea și ce beneficii aduc felinei tale. ...citeste mai mult