Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Ținutul de ceafă al pisicii – metodă antiagresivitate

Ținutul de ceafă este una dintre cele mai bune metode prin care poți descuraja un comportament neplăcut al pisicii tale, întrucât acesta este modul în care pisica mama își disciplinează pisoii. De aceea este important să știi cum să ții pisica de ceafă, pentru a obține efectul dorit.

Metoda „ținutul de ceafă” ar trebui folosită mai ales când prinzi pisica în flagrant făcând ceva nepermis, sau când aceasta este agresivă cu oamenii din jur sau cu alte pisici. Unii specialiști consideră că ținutul de ceafă este o metodă mult mai eficientă de a face pisica să renunțe la un comportament decât stropitul cu apă, întrucât această ultimă metodă are ca efect enervarea pisicii. Întrucât pisica va asocia sticla pulverizatoare cu persoana care o folosește, ea va continua să facă faptele nedorite în lipsa ta.

Cum să ții pisica de ceafă?

  • Atunci când pisica ta face ceva interzis, prinde-o ferm de balana de pe ceafă (partea de la gât spre urechi). Asigură-te că nu ești agresiv ci doar destul de impunător încât să o intimidezi.
  • Așează pisica pe podea și apasă ușor capul în timp ce-i spui ferm „NU!”.
  • Ține pisica în poziția asta până când simți că și-a relaxat mușchii. Unele pisici se relaxează mai ușor în timp ce pentru altele este nevoie de o perioadă mai lungă de timp. În acest timp vorbește cu ea lăudând-o pentru comportamentul bun.
  • După ce s-a relaxat, eliberează pisica continuând să o lauzi pentru comportament bun. Ideea de bază este să disciplinezi pisica fără să renunți la aprecierea față de ea, întrucât frustrarea este principala cauză a agresivității pisicii tale.

Sfaturi

  • Uneori un fluierat răsunător este mai eficient decât simpla rostire a cuvântului „NU”. Fluieratul îi va aduce aminte pisicii tale de mama ei care obișnuia să o disciplineze astfel.
  • Nu încerca să prinzi pisica de ceafă dacă aceasta este în mijlocul unei lupte violente cu o altă pisică, întrucât cel mai probabil vei fi zgâriat sau mușcat. Separă mai întâi pisicile, prin îndepărtarea celei mai puțin agresive și apoi prinde felina ta de ceafă.
  • Deși de cele mai multe ori pisica se relaxează în primul minut după ce ai prins-o de ceafă, în cazul pisicilor super agresive s-ar putea să fie nevoie să o ții pe podea chiar și 5 minute. Nu te lăsa influențat de iritarea ei ci continuă să-i vorbești calm și încurajator.
  • Nu ține pisica doar de ceafă, fără a sprijini restul corpului cu cealaltă mână întrucât îi poți cauza probleme cu organele interne. Totdeauna menține corpul pisicii cu o mână în timp ce o ții de ceafă cu cealaltă.Din aceeasi categorie:

Călătoria cu pisica în străinătate – de ce am nevoie?

Vrei să călătorești cu pisica ta? Iată de ce ai nevoie pentru a putea ieși cu animăluțul din țară! ...citeste mai mult


Dormitul cu pisica - bine sau rău?

Dormitul cu pisica este un subiect deschis de dezbatere, însă care e adevărul? E bine sau nu să dormi cu pisica? ...citeste mai mult


Plante de apartament otrăvitoare pentru pisici

Plantele din locuința ta pot reprezenta un pericol pentru pisica ta. Iată lista plantelor de apartament otrăvitoare pentru pisici. ...citeste mai mult