Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

8 metode să protejezi pisicile care trăiesc şi afară

Pisicle care au acces şi afară au de-a face cu mai multe pericole decât cele care îşi petrec toată viaţa lenevind în locuinţă. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să sechestrăm pisica şi să o ţinem doar în casă. Ea este un animal învăţat cu sălbăticia şi ştie să se descurce în orice situaţie neaşteptată, care poate apărea. Cu toate acestea, însă, dacă vrei să te asiguri că mediul de afară este mai prietenos şi mai sigur pentru felina ta, iată ce poţi să faci:

1. Amenajează-i un loc doar al ei. Se poate întâmpla ca felina ta să rămână blocată afară atunci când este vreme rea. În astfel de situaţii, i-ar fi de ajutor o căsută cu acoperiş, unde să se adăpostească de ploaie sau ninsoare.

2. Îngrădeşte teritoriul la care are acces. Deşi acest lucru este utopic, cu cât mediul în care are acces pisica ta este mai restrâns, cu atât o poţi supraveghea mai bine când este afară şi o poţi proteja de anumiţi factori care o pot speria.

3. Asigură-te că este vaccinată. Există numeroase vaccinuri pe care trebuie să le facă o felină pentru a fi protejată împotriva unor boli precum rabia, sau leucemia felină. Asigură-te că aceste vaccinuri sunt făcute înainte să dai drumul pisicii afară.

4. Sterilizează pisica. Prin sterilizare nu numai ca te asiguri că pisica ta nu-ţi va face pui nedoriți, dar contribui şi la limitarea călătoriilor felinei tale. Se stie ca pisicile sterilizate sunt mai putin dornice să hoinărească decât cele care vor să se împerechieze.

5. Nu tăia unghiile felinei. Dacă pisica ta are ghiarele tăiate, îi va fi mai greu să se caţere sau să se apare în caz de nevoie, atunci când este afară. Astfel, ea se poate întoarce acasă rănită.

6. Deparazitează pisica. Foloseşte cel puţin odată la 3 luni pastile pentru deparazitare internă şi picături pentru deparazitare externă. Comunică cu medicul veterinar, pentru ca acesta să-ţi recomande cele mai bune soluţii de deparazitare.

7. Pune-i zgardă cu nume pisicii. Se întâmplă foarte des ca o pisică ieşită să se plimbe să se îndepărteze prea tare de casă şi să nu mai ştie să se întoarcă. Dacă are la gât o zgardă cu numele şi, eventua,l adresa ei, cel care o găseşte va şti unde să o returneze.

8. Instalează o uşă pentru felina ta în uşa de la intrare. Deşi această cale de acces este mai comună în rândul americanilor, ea poate fi de mare folos şi la noi în ţară. Având o uşă de acces, felina va putea ieşi şi intra oricând în locuinţă, fără să te mai deranjeze pentru a-i permite să intre.

In general, cel mai sigur loc pentru pisica ta este în casă, însă unele feline sunt determinate să-şi trăiască o parte din viaţă şi afară. Tot ce poţi să faci este să te asiguri că mediul de afară este cât mai sigur pentru ea.
Din aceeasi categorie:

10 sfaturi practice pentru îngrijirea dinților pisicii tale

Pisicile pot avea aceleași probleme dentare ca și oamenii. Iată cum poți să le previi! ...citeste mai mult


Cum alegem nisipul pentru litieră

Fiecare pisică are un nisip pentru litieră pe care îl preferă. Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de nisip! ...citeste mai mult


Cum elimin mirosul de urină de pisică

Nimeni nu vrea să vadă oaspeții strâmbând din nas când intră în locuința lor, din cauza mirosului emanat de litiera pisicii. Elimină-l așa!. ...citeste mai mult