Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Bobtail Japonez

Istoria pisicii Bobtail Japonez

Originea pisicii Bobtail este afundată în ambiguitate. Deşi numită ca fiind Japoneză, această felină pare să fi apărut pentru prima data în alte regiuni ale Orientului Îndepărtat precum: Malaezia, Tailanda sau Burma.

În folclorul japonez există nenumărate poveşti despre pisici cu coada scurtă. Una dintre ele spune că una dintre pisici a rămas cu coada scurtă întrucât aceasta i-a luat foc de la o inimă din apropiere. Pisica nervoasă a început să alerge în toate direcţiile, dând foc la casele din oraşul imperial. Oraşul a ars în întregime iar împăratul a dat un decret conform căruia cozile tuturor pisicilor să fie tăiate, pentru a preveni un alt eveniment nefericit.

Deasemenea există şi legenada Maneki Neko, sau a “pisicii care te cheamă prin semne” care a atras multe personae. Adepţii acestei pisici sunt aşa de numeroşi încât a ajuns să fie considerată un simbol al norocului pentru case. Pe faţada templului Gotokuji din Tokyo este, deasemenea, desenată o astfel de pisică, care pare să ridice o labă în semn de bun venit pentru vizitatori.

Pisicile domestice au venit în Japonia din China şi Coreea, în secolul al XVI-lea, însă nu se ştie dacă acestea aveau deja cozile scurte, cum le au pisicile Bobtail Japonez. În secolul al XVII-lea pisicile Bobtail erau peste tot pe străzile Japoniei. Exsită picturi şi statuete cu aceste pisici în trei culori şi coada scurtă.

Soarta pisicilor din Japonia a fost schimbată, însă, când industria mătăsii a fost pusă în pericol. Când şoarecii au început să distrugă viermii de mătase şi gogoşile în care acestea trăiesc, guvernul Japonez a decretat ca toate pisicile să fie libere pentru a anihila ameninţarea. Astfel, pisicile fiind forţate să se hrănească cu ceea ce găseau pe stradă au prins toţi şoarecii care le-au ieşit în cale, devenind astfel pisici domestice în toată regula.

Prima pisică Bobtail a ajuns in SUA la începutul anilor 1900, însă nu au devenit populare până în 1968, când Elizabeth Freret şi-a adus trei pisici din Japonia şi a început să creeze pui de rasă. În 1969, Asociaţia crescătorilor de pisici a aceptat înregistrarea rasei Bobtail Japonez.

Astăzi, toate asociaţiile de pisici acceptă rasa Bobtail Japonez pentru concursuri. Recent au fost create exemplare din această rasă care are blana lungă, însă ele nu au fost separate într-o altă rasă.

Caracteristicile fizice ale pisicii din rasa Botail Japonez

Pisica Bobtail Japonez este una de talie medie, subţirică dar cu muşchii bine dezvoltaţi. Aşa cum sugerează şi numele, caracteristica principală a acestei pisici este coada scurtă, care nu depăşeşte 6 cm. Aceasta are o curbură la capăt, părând şi mai scurtă decât este. În rest, pisica este una frumoasă, cu o blană pufoasă şi mătăsoasă, care poate fi găsită într-o varietate de culori.

 

Personalitatea şi temperamentul pisicii Bobtail Japonez

Fiind o pisică născută pentru spectacole, felina Bobtail Japonez este îndrăzneaţă, curioasă, alertă şi uşor sperioasă de străini. Întotdeauna atentă şi iubitoare, pisica Bobtail Japonez este un tovarăş minunat. Mai mult decât atât, dacă pisica observă că cineva din familie este supărat, ea îi va întinde o lăbuţă, pentru confort.

Deasemenea, pisica Bobtail este extrem de activă şi jucăuşă, mai ales când este vorba de sărituri sau “dans”. Felinei îi place compania oamneilor şi chiar încearcă să vorbească cu aceştia pe mai multe tonuri. Astfel ea a fost numită “pisica cântăreaţă”.
Din aceeasi categorie:

Albastru de Rusia

Cea mai curioasă trăsătură a acestei feline este “zâmbetul”. Gura ei are un aspect răsturnat, amintind de zâmbetul Monalisei. ...citeste mai mult


Tonkineză

Deşi are doi strămoşi cu personalitate puternică, pisica Tonkineză are propria ei personalitate. Felina este “disperată” după afecţiune şi o cere cu fiecare ocazie ...citeste mai mult


Maine Coon

Pisica din rasa Maine Coon are blana lungă şi a apărut pentru prima dată în Maine. Aici, ea a fost foarte apreciată datorită talentului deosebit de a prinde şoareci. ...citeste mai mult