Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum să faci baie pisicii tale

În ceea privește curățenia, pisicile fac o foarte bună treabă, menținându-se mereu curată. Însă din diferite motive, vor exista moment în care va trebui să-i faci o baie pisicii tale. Procesul nu este deloc unul greu atât timp cât o înveți de mică și amândoi deveniți obișnuiți cu ceea ce se întâmplă.

 

 

 

  1. În primul rând trebuie să îți pregătești materiale de care ai nevoie și să le pui alături de cadă: două prosoape groase, șampon special pentru pisici, uscător (în cazul în care pisica are părul lung), două căni și un burete de baie. Pune pe fundul căzii un covoraș pentru ca pisica ta să nu alunece când intră în apă. Apa din cadă trebuie să fie la temperatura corpului și să aibă aproximativ 10 cm adâncime, cât să ajungă până la burta pisicii. Testează temperatura apei cu cotul, la fel cum se testează temperatura laptelui pentru bebeluși. Apa nu trebuie să fie nici fierbinte nici rece, ci călduță.
  2. Pune un capac de șampon într-o cană cu apă caldă și amestecă bine, întrucât nu vrei să sperii pisica punând șampon rece pe corpul ei supraîncălzit. Așează pisica ușor în apă, vorbind cu ea calm și constant. În cazul în care pisica nu încă nu este obișnuită cu apa, este recomandat să ai un ajutor când îi faci baie.
  3. După ce a intrat în apă lasă-i câteva momente să se obișnuiască și să conștientizeze că nimeni nu încearcă să îi facă rău. Apoi cu mișcări foarte lente incepe să-i uzi blan. Ai foarte mare grija cum o uzi, astfel încât să nu-i dai apa pe față sau în urechi. După ce s-a muiat bine, toarnă șamponul din cană pe întreg corpul, înafară de cap.
  4. Masează șamponul pentru câteva minute cu mișcări lente care să-i dea pisicii impresia că este mângâiată și alintată. Clătește-o bine cu apă la temperatura corpului folosind dușul, mângâind-o îndelunf de la baza gâtului până în vârful cozii. În același timp, mângâi-o și pe burtică cu apa din cadă.
  5. După clătire mai pisica mai trebuie mângâiată de câteva ori pentru a stoarce din apa menținută de blană și pentru a te asigura că nu mai are șampon în blană. În cazul în care simți că mai are șampon în blană, reia procesul de clătire cu dușul. Este foarte important să te asiguri că ai clătit-o bine, deoarece șamponul rămas în urmă îi vor usca pielea, astfel devenind mai vulnerabilă pentru infecții și iritații. Cu un burete curat, umed, sterge partea din spate a capului ei şi botul ei, fiind însă foarte atent șă eviți ochii, gura și urechile.
  6. Scoate pisica din apă folosind un prosop mare de baie, și încearcă să-i ștergi blana cu mișcări verticale. Schimbă apoi prosopul cu unul uscat și continuă procesul de uscare. Pisica trebuie apoi lăsată să se usuce în ritmul ei, însă nu uita să o lauzi că a fost cuminte și ascultătoare în timpul băii.

Sfaturi

  • Dacă pisicii tale nu-i place dușul, folosește un vas cu gura largă pentru a turna apă pe ea în timpul clătirii.
  • Dacă pisica acceptă, poți folosi uscătorul de păr pentru a grăbi procesul de uscare. Uscătorul este foarte folositor în cazul pisicilor cu părul lung. Însă nu o periați până ce nu este uscată complet.
  • Deși nu este o necesitate, poți folosi balsam pentru blana pisicii după prima clătire. Însă nu uita să clătești abundent după aplicarea balsamului.Din aceeasi categorie:

Cum să cureți urechile pisicii tale

Esti îngrijorat că pisică ta are acarieni în urechi? Urmează acesti 5 pași simpli pentru a curăța urechile pisicii tale. ...citeste mai mult


Cum iți dai seama că pisica ta e în călduri

Află cum iți dai seama că pisica ta este în calduri și care sunt efectele adverse ale acestei condiții. ...citeste mai mult


Cum pregatești locuința pentru pisica ta

Pregatirea locuinței pentru pisica ta necesită timp. Află ce să schimbi în locuinta ta pentru a o transforma într-un mediu sigur pentru ea. ...citeste mai mult