Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Egiptean Mau

Istoria pisicii Egiptean Mau

Originea exactă a pisicii Egiptean Mau nu a fost notată nicăieri şi deci nu se poate şti cu certitudine unde îşi are rădăcinele această rasă. Însă, datorită asemănării izbitoare, legendele populare spun că această pisică se trage din pisicile sălbatice africane.

Pisica Egiptean Mau este o frumuseţe elegantă care a înfrumuseţat Egiptul Antic, încă din 2200 Î.C. De-a lungul întregii istorii antice a Egiptului, aceste pisici au fost vazute atât ca tovarăşi iubitori cât şi ca protectori de nădejde. La început, aceste pisici erau dresate să vâneze prade precum păsări sau peşti şi să le aducă stăpânilor. Deasemenea, ele erau dresate să păzească cadavre, împotriva animalelor rozătoare. Pisicile erau aşa de respectate în Egiptul antic, încât dacă cineva era prins că a omorât o pisică, ar fi fost ucis prin aruncare cu pietre.

Caracteristicile fizice ale pisicii Egiptean Mau

Pisica Egiptean Mau clasică are o statură medie, bine proporţionată. Faţa are o lungime medie cu un botic rotunjit, masculii adulţi având chiar fălci. Urechile sunt distanţate şi uşor lăsate pe spate. Ochii sunt mari, în formă de migdale de culoarea agrişei. Culoarea ochilor se schimbă odată cu maturizarea pisicii de la culoarea chihlimbarului la verdele agrişei.

Labele pisicii din rasa Egiptean Mau sunt mici şi ovale. Labele din faţă au 5 degete, iar cele din spate au 4 degete mai lungi. Omoplaţii sunt vizibili şi puţin mai înalţi decât linia spatelui. Pielea de pe burtă atârnă uşor. Coada are un diametru mediu la bază şi este puţin îndoită spre vârf. Labele din spate sunt mai înalte decât cele din faţă, însă felina Egiptean Mau merge normal. Această conformaţie a picioarelor îi permite pisicii din această rasă să alerge cu o viteză de pănă la 45 km/h.

Pisica din rasa Egiptean Mau are un scarabeu, sau un “M” pe frunte. Acest scarabeu se transformă în dungi dorsale, în partea inferioară a capului, dungi care cad uşor pe spate, spre coadă. Coada prezintă deasemenea dungi care sunt perpendiculare pe cele dorsale. Atât labele din faţă cât şi cele din spate au dungi circulare, însă acestea nu sunt uniforme sau perfect orizontale. Pisica Egiptean Mau are cel puţin o pată în formă de colier în jurul gâtului.

Petele de pe blana pisicii Egiptean Mau nu trebuie să formeze un model numaidecât. Ele pot fi mici şi rotunde, sau mari şi ovale, sau în oricare altă formă. Aceste pete nu urmează un tipar şi nu există pete lipite. Pisicile gri au pete de culoare neagră, iar pisicile galvene au pete de culoare maro închis.  De multe ori, atât urechile cât şi ghiarele sunt pătate. Deasemenea, urechile pot avea vârfurile asemănătoare cu cele de la linx.

Personalitatea pisicii Egiptean Mau

Deşi trăsăturile standard de rasă spun că felina Egiptean Mau este una temperată, pisicile existente dovedesc exact contrariu. Ele par să fie fricoase, sfioase, ascunzându-se după mobilă când vine cineva străin în locuinţa lor. Din această cauză, stăpânii trebuie să le înveţe de mici trucurile socializării.

Pisicile care nu învaţă să socializeze de mici ajung să murmure, zgârie şi să scuipe când se află într-o situaţie inconfortabilă. Însă dacă sunt învăţate să socializeze, pisicile egiptene devin cei  mai buni tovarăşi.

Spre deosebire de alte rase, care dau atenţie oamenilor din jur doar atunci când sunt flămânde, pisica egipteană este mereu în căutare de companie, ataşându-se foarte uşor de oamenii din jur. Odată ce reuşeşti să creezi o legătură cu felina egipteană, ea te va iubi pentru toată viaţa şi va participa activ în fiecare activitate a ta, indiferent dacă îţi place sau nu.

Întrucât pisicile din rasa Egiptean Mau sunt foarte inteligente, s-au înregistrat numeroase cazuri în care aceasta a trântit uşile lăsate întredeschise, spărgând totodată şi geamurile acestora. Dacă ai o pisică egipteană în casă, poţi să-ţi iei adio de la momente de intimitate, întrucât ea va fi mereu prezentă lângă tine.
Din aceeasi categorie:

German Rex

Născută în Germania, pisica German Rex se diferenţiază de celelalte prin blana scurtă şi uşor cârlionţată, dar şi inteligenţa şi afecţiunea care o caracterizează. ...citeste mai mult


Devon Rex

Ochii mari, nasul scurt, pomeţii proeminenţi, mustăţile cârlionţate şi urechile mari şi aplecate fac pisica Devon Rex să arate ca un spiriduş. Iată de ce! ...citeste mai mult


Maine Coon

Pisica din rasa Maine Coon are blana lungă şi a apărut pentru prima dată în Maine. Aici, ea a fost foarte apreciată datorită talentului deosebit de a prinde şoareci. ...citeste mai mult