Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Gustări pentru pisici

Majoritatea stăpânilor de pisici preferă să le ofere acestora ceva bun de mâncare pe lângă mesele regulate. Resturile de la masa lor sau mici bucățele de mâncare pe care pisica le manânca chiar din mână reprezintă o modalitate a stăpânilor prin care își arată afecțiunea pentru pisica lor. Totuși mâncarea oamenilor conține sare, este bogată în calorii și săracă în nutrienții de care pisica ta are nevoie și astfel riști să creezi un dezechilibru în dieata ei. Inclusiv gustările promovate în farmaciile veterinare pot fi bogate în calorii.

Unele gustări pe care le găsești în comerț au fost create să aibă un gust foarte bun și să complimenteze mesele principale fără să deregleze echilibrul nutrițional. Iar alte gustări sunt benefice pentru sistemul digestive și îngrijirea dinților.

Dacă preferi să-i oferi pisicii tale gustări între mese ar trebui să reduci cantitatea de mâncare pe care o primește la o masă principală, la un nivel caloric proporțional cu cel care il primește din gustare. Încearcă să limitezi gustările la doar 15 % din cantitatea energie pe care o primește în fiecare zi pentru a preveni dezechilibre în dietă.

Dacă pisica ta are un regim alimentar special creat pentru ca ea să piardă greutate, sau pentru o condiție medicală special, gustările sunt de cele mai multe ori interzise, pentru a ca dieta să funcționeze. Dacă totuși vrei să-i oferi gustări între mese consultă-te cu medicul veterinar.

Tipuri de gustări

Recompense mâncate din mână

Deși recompensarea cu mâncare în timpul dresării nu este o tehnică comună în cazul pisicilor, oferirea micilor gustări ca și recompensă pentru afecțiune sau comportament bun poate ajuta la crearea unei legături între tine și pisica ta. Există în comerț o varietate de gustări din carne, cu textură moale care au fost special create pentru pisici, fără a le dezechilibra regimul alimentar.

Gustări crocante în vasul de mâncare

Gustările crocante pot fi oferite ca un supliment pentru mâncarea din conservă pentru a o face pe aceasta din urmă mai apetisantă. Însă păstrează în minte faptul că aceste gustări crocante sunt bogate în calorii și nu sunt necesare într-un regim alimentar normal.

Gustări crocante pentru îngrijirea dinților

Multe dintre gustările de pe piață au fost astfel create încât să fie benefice și pentru curățarea dinților, reducerea tartarului și a plăcii bacteriene adunate pe dinți. Aceste gustări nu înlocuiesc pe deplin curațatul dinților piscii tale și deasemenea sunt bogate în calorii.

Laptele de pisică

În mod tradițional se știe că pisicilor le place laptele, dar în realitate sistemul lor digesti a fost astfel creat încât să nu facă față lactozei. Multe pisici fac diaree dacă sunt hrănite cu lapte de vacă. Laptele de pisică însă are un conținut scăzut de lactoză și nu deranjează sistemul digestive al pisicii tale. Deasemenea, ca și băutură, laptele conține calorii și trebuie luat în considerare dacă vrei să ții pisica la dietă.

Gustările pot fi folositoare și chiar amuzante dacă sunt oferite ca recompense însă dacă le oferi pisicii tale, nu uita să reduci cantitatea de mâncare oferită la mesele principale.
Din aceeasi categorie:

Hrana potrivită pentru pisica ta

Fiecare pisică necesită un regim alimentar special. Află care este mâncarea potrivită pentru pisica ta în funcție de vârstă și mediul în care trăiește. ...citeste mai mult


Hrană gatită pentru pisică?

Pisica ta mănâncă mâncare gătită? Iată ce trebuie să eviți pentru ca pisica ta să rămână sănătoasă. ...citeste mai mult


Carnea crudă și beneficiile ei pentru pisica ta

Carnea crudă este benefică pentru dieta pisicii tale. Iată de ce ar trebui să hrănești pisica cu carne crudă! ...citeste mai mult