Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Korat

Istoria pisicii din rasa Korat

Pisica Korat a apărut pentru prima dată ilustrată în “Tamra Maew” o carte tailandeză cu poeme despre pisici, care a fost scrisă între secolele XIV-XVIII. Deasemenea, cartea Smud Khoi of Cats, scrisă în secolele XIX – XX, enumeră rasa Korat printre celelalte 17 rase pe care le prezintă.

Pisica Korat este ţinută la loc de cinste în cultura tailandeză, ea fiind imaginea prosperităţii, sănătăţii şi norocului. Deasemenea ea este văzută ca o binecuvântare pentru cei care încep o nouă etapă a vieţii. Datorită aceste calităţi, pisica Korat este adesea oferită ca dar de nuntă, semnificând viitorul şi fertilitatea. O altă tradiţie spune că această pisică nu trebuie cumpărată, ci doar primită în dar, pentru a aduce noroc.

În SUA, felina Korat a ajuns abia în 1959 când, iubitoarea de pisici, Jean Johnson a primit o pereche de pisici Korat din Bangkok. Aceasta, după ce a petrecut câţiva ani în Tailanda se îndrăgostise de această rasă.

După ce a primit pisoii, Jean a decis să îi imperecheze, însă nu între ei (pentru a evita posibilele malformaţii şi mutaţii genetice), ci cu câte un exemplar din rasa Siameză. Când s-au născut pisoii, Jean i-a păstrat doar pe cei care nu aveau caracteristicile rasei Siameze. Astfel a apărut prima familie de pisici Korat din America.

După 1960 tot mai multe pisici Korat au fost aduse în SUA. Astfel, în 1966 rasa a fost aprobată de Asociaţia Crescătorilor de Pisici pentru concursuri. Rasa Korat este una rară, atât în America cât şi în propria lor ţară de origine. Însă, ea rămâne o rasă cu o valoare ridicată şi foarte iubită de familiile în care trăieşte.

Caracteristicile fizice ale pisicii Korat

Întrucât nu au avut loc foarte multe încrucişări, nu există variaţie de culoare pentru blana pisicii Korat. Pisica Korat ideală are blana de o culoare gri argintiu, fără nici un fel de pată pe ea. Firele de păr sunt mai închise la culoare la rădăcină şi se deschid spre vârf, ajungând argintii. Aceste nuanţe argintii dau impresia de fosforescent.

O altă caracteristică unică a pisicilor Korat este reprezentată de ochii mari, rotunzi, de culoare verde şi în formă de inimă. Pisoii se nasc cu ochi albaştri şi îşi schimbă culoarea gradual, spre chihlimbar, pentru ca la vârsta de 4 ani să ajungă la verde strălucitor.

Felina este una de talie medie, uşoară în aparenţă, dar mai solidă şi mai grea decât pare la prima vedere. Ea are o masă musculară foarte bine dezvoltată, cu curbe frumos conturate. Felina se maturizează mai greu, dezvoltându-se în totalitate în jurul vârstei de 4 ani. Deasemnea, în copilărie, felina este asemnănată cu “raţuşca cea urâtă” datorită apariţiei ei nu tocmai plăcute.

Deşi Asociaţia Crescătorilor de Pisici acceptă doar pisicile de culoare albastru-argintiu ca fiind din rasa Korat, ele pot fi şi de culoarea liliacului sau chiar albe. Deasemenea, ele pot avea şi pete izolate pe blană.

Personalitatea şi temperamentul pisicii din rasa Korat

Felina Korat este una căreia îi place socializarea şi compania oamenilor. Ea este afectuoasă şi se înţelege foarte bine cu familia. Fiind mereu în cautare de atenţie, ea va urca în braţe la tine mereu pentru a-ţi arăta cât de mult ţine la tine. Deasemenea ea va fi atentă şi va memora tacticile care funcţionează şi îi aduc atenţie. Deşi nu este o pisică care vocalizează mult, ea va avea grijă să te anunţe când ceva o deranjează, sau când este nefericită.

Felina apreciază mângâierile şi joaca atât timp cât ea este în centrul atenţiei. Ea se înţelege bine cu alte animale, însă are tendinţa de a deveni geloasă dacă vede că alt animăluţ din casă primeşte mai multă atenţie decât ea.
Din aceeasi categorie:

York Chocolate

Pisica din rasa York Chocolate este una specifică fermelor din toate punctele de vedere: rezistentă, viguroasă, puternică şi mare. ...citeste mai mult


Devon Rex

Ochii mari, nasul scurt, pomeţii proeminenţi, mustăţile cârlionţate şi urechile mari şi aplecate fac pisica Devon Rex să arate ca un spiriduş. Iată de ce! ...citeste mai mult


Ocicat

Aparenţa pisicii Ocicat poate fi înșelătoare, întrucât, în ciuda aspectului ei de pisică sălbatică, ea este de fapt una iubitoare şi afectuoasă. ...citeste mai mult