Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Maine Coon

Istoria pisicii Maine Coon

Pisicile Maine Coon trăiesc în America de secole, chiar din perioada colonială. Însă, nu există informaţii exacte despre cum au ajuns ele pe acest continent. Există, însă, numeroase legende, mai mult sau mai puţin autentice, despre migraţia lor.

Una dintre aceste legende spune că unul dintre strămoşii pisicii Maine Coon a fost un raton – lucru care este biologic imposibil. Altă legendă spune că rasa a apărut în urma încrucişării dintre felina Bobcat şi o pisică domestică la întâmplare. Altă legendă leagă felina Maine Coon de regina Maria Antoneta a Franţei. Potrivit acestei ultimi legende, un căpitan de vas American, numit Clough, a salvat pisicile reginei, însă nu a putut să-i salveze şi ei viaţa; astfel, al a adus pisicile în America.

Ultima legendă pare să fie cea mai apropiată de adevăr. Căpitanii de vase aduceau adesea pisici din ţările străine pentru a face faţă problemelor pe care le aveau cu şoarecii pe vase. La sosire, aceste pisici au fost lăsate libere şi au migrat spre coasta nord estică, până în Maine. Întrucât clima era destul de rea, doar cele mai puternice au supraveţuit. Acestea aveau sistemul muscular foarte bine dezvoltat şi blana rezistentă la apă.

Rasa a fost recunoscută în mod oficial la începutul secolului al XIX-lea. De atunci, ea a devenit faimoasă, fiind menţionată în mai multe cărţi de specialitate. Popularitatea rasei a scăzut apoi, când au fost descoperite feline mai exotice, care le-au luat locul. Prin anul 1950, rasa scăzuse atât de dramatic, din punct de vedere numeric, încât ajunsese aproape de extincţie.

Însă, câţiva crescători de pisici au fost interesaţi de această rasă şi s-au ocupat de înmulţirea ei. Datorită eforturilor lor, pisica Maine Coon a recâştigat popularitatea pe care o avusese şi acum participă cu success la concursuri de specialitate.

Caracteristicile fizice ale pisicii Maine Coon

Felina din rasa Maine Coon este una de talie mare, cântărind între 6 şi 9 kg la maturitate. Caracteristicile fizice ale rasei sunt evidente doar atunci când felina ajunge la maturitate, după 3-4 ani de viaţă.

Caracteristica distinctivă a acestei rase este blana netedă şi rezistentă la apă, care poate avea o varietate de culori, deşi maro este cea predominantă. Blana este lungă şi mătăsoasă, fiind totuşi puţin mai scurtă în jurul umerilor.

Personalitatea şi temperamentul pisicii din rasa Maine Coon

Felina Maine Coon se află în top 10 cele mai populare rase de pisici în SUA. Motivul acestei popularităţi este dificil de identificat. În afară de blana distinctivă, felina este rezistentă, neînfricată şi extrem de loială stăpânilor. Deasemenea, felina se înţelege foarte bine cu alte animale şi copii.

Deşi pisica se temea de străini la început, ea a ajuns să se obişnuiască cu ei, în timp. Pisica este docilă, ascultătoare şi atrasă de apă. Astfel, dacă vezi felina că vrea să intre în apă nu fi surprins.

Îngrijirea pisicii Maine coon

Întrucât felina are blana lungă, ea trebuie periată cel puţin de două ori pe săptămână pentru a scoate şmocurile încâlcite. Deasemenea, ea are nevoie de multă joacă pentru a se menţine în formă.
Din aceeasi categorie:

Manx

Cunoscută ca pisica fără coadă, felina Manx ste una afectuoasă, echilibrată emoțional și jucăușă. Dacă îți dorești un tovarăș de nădejde, Manx este alegerea potrivită. ...citeste mai mult


Birmaneză

Pisicile Birmaneze sunt tovarăși afectuoși, blânzi și fideli, cu un aer de demnitate care pare să solicite adorarea familiilor lor. ...citeste mai mult


Chinchilla

Rudă cu felina Persană, pisica Chinchilla te va cuceri prin contrastul dintre ochii verzi și blana albă cu umbre gri! ...citeste mai mult