Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Plante de apartament otrăvitoare pentru pisici

Există numeroase plante pe care le poți aduce în casa ta negândindu-te că ar putea fi otrăvitoare pentru pisica ta. Nu toate aceste plante sunt fatale pentru pisica ta, dacă aceasta le mănâncă sau le roade, însă unele din ele pot întradevăr să-ți omoare pisica. Niciodată să nu crezi că pisica ta va ști să facă diferența și va evita plantele otrăvitoare.

În acest articol voi prezenta o listă alfabetică cu plante comune de apartament care pot reprezenta un pericol pentru pisica ta. Este important să știi ce plante să aduci într-o casă în care trăiește o pisică, dacă nu vrei să te întorci de la serviciu și să gesești pisica otrăvită. La multe din plantele care reprezintă un pericol pentru pisica ta nici măcar nu te-ai fi gandit.

 

A.

 

Aloe Vera.  Această plantă este toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Dacă pisica ta a mâncat aloe vera, va avea următoarele simptome: vomă, depresie, diarie, anorexie, tremurat, schimbarea culorii urinei.

 

Azalee. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: vomă, diaree, salivare excesivă, stare de slăbiciune, comă, hipotensiune, depresie, stop cardiac. Acestă plantă poate provoca și moartea.

 

Arborele de carton. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Pisica otrăvită cu această plantă va prezenta următoarele simptome: vomă, hemoragie intestinală, icter, sete intensă, zgârieturi, insuficiență hepatică. Deasemenea această plantă poate cauza moartea.

B.

 

Begonia. Plantă toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Semnele otrăvirii sunt: iritație la nivelul gurii, arsuri intense pe buze, limba și in cavitatea bucală, mieunat excesiv, vomă, dificultăți de înghițire. Cei mai toxici sunt tuberculii.

 

C.

 

Caladium. Plantă toxică pentru pisici și câini. Simptome ale otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri la nivelul buzelor și limbii, mieunat excesiv, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Cactus Euphorbia tirucalli. Plantă toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Simptomele otrăvirii cuprind: iritații la nivelul gurii și al stomacului și vomă.

 

Cala. Această plantă este toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Dacă pisica ta a mâncat cală, va avea următoarele simptome: iritație la nivelul cavității bucale, arsuri la nivelul gurii, a limbii, a buzelor, mieunat excesiv, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Ciclamen. Plantă toxică pentru pisici și câini. Semne ale intoxicării includ: salivare, vomă, diaree. Dacă pisica ta consumă cantități mari de tuberculi va suferi de anomalii ale bătăilor inimii, crize și poate să moară.

 

Crinul. Toxic pentru pisici. Pisicile care ingerează crin vor suferi de insuficiență renală.

 

 

Crin Asiatic. Toxică doar pentru pisici. Printre simptomele otrăvirii cu această plantă se numără: vomă, lipsa poftei de mâncare, moleșeală, insuficiență renală. Mâncată în cantități însemnate, această plantă poate cauza moartea pisicii tale. 

Crinul de apartament. Toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Semene ale otrăvirii includ: vomă, salivare, diaree. Dacă planta este consumată în cantități mari poate cauza convulsii, tensiune scăzută, tremurat, aritmii cardiace. Cei mai otrăvitori sunt bulbii.

Crinul Belladonna. Această plantă este toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Dacă pisica ta a mâncat crin belladona, va avea următoarele simptome: vomă, depresie, diaree, dureri abdominale, salivare excesivă, tremurat.

 

Crinul iernii. Toxică atât pentru pisici cât și pentru câini. Semnele de intoxicație cuprind: vomă, salivare, diaree. Ingestia în cantități mari poate cauza convulsii, tensiune scăzută, tremur și aritmii cardicace. Cei mai toxici sunt bulbii.

 

Crinul alb (Crinul Paștelui). Toxic doar pentru pisici. Semnele ingerării cuprind: vomă, lipsa poftei de mâncare, letargie, insuficiență renală. Deasemenea crinul alb poate cauza moartea pisicii.

Crinul portocaliu. Toxic doar pentru pisici. Simptomele otrăvirii cuprind: vomă, lipsa poftei de mâncare, letargie, insuficiență renală. Deasemenea crinul poate produce moartea pisicii tale.

Crinul roz. Crinul roz este toxic pentru pisici. Semenle ingerării cuprind: vomă, lipsa poftei de mâncare, insuficiență renală.

 

Crinul de grădină. Toxic atât pentru pisici cât și pentru căini. Simptomele otrăvirii include: iritații la nivelul gurii, arsuri ale limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Crinul tigrat. Plantă toxică pentru pisici. Semenele clinice de otrăvire cuprind: vomă, lipsa poftei de mâncare, insuficiență renală. Crinul tigrat afectează în mod special pisicile și le poate fi fatal.

Crăciunița. Crăciunița este toxică pentru pisici și câini. Semele ingerării cuprind iritații la nivelul gurii și stomacului și vomă.

 

Crasula. Toxică pentru câini și pisici. Semnele clinice de intoxicație includ greața și vomă.

 

 

Crizantema. Toxică pentru câini, pisici și cai. Semnele de intoxicație cuprind vomă, diaree, salivare excesivă, inflamație a pielii.

 

 

D.

 

Dieffenbachia. Toxică pentru câini și pisici. Simptomele otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri intense ale limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Dracena. Toxică pentru câini și pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă cu sânge, depresie, pupile dilatate, salivare excesivă.

 

 

Dracaena godseffiana. Toxică pentru pisici și câini. Semne ale intoxicării cuprind: pupile dilatate, dificultăți de respirare, dureri abdominale, tensiune ridicată.

 

Dracaena fragrans. Toxică pentru pisici. Semnele ingerării cuprind: vomă cu sânge, depresie, hiperventilare și pupile dilatate.

 

 

E.

 

Eichhornia crassipes. Plantă toxică pentru pisici și câini. Semenele clinice de otrăvire cuprind: vomă și anorexie.

 

F.

 

Feriga emerald. Toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Dacă pisica ta doar a atins această plantă va prezenta inflamații la nivelul pielii. Dacă a ingerat planta va avea dureri abdominale și va prezenta vomă și diaree.

 

Ficus. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: inflamații ale pielii, iritații la nivelul gurii, salivare și vomă.

 

 

Filodendron. Filodendronul este toxic atât pentru pisici cât și pentru câini. Simptomele otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri intense a limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

Floarea flamingo. Plantă toxică pentru pisici și câini. Semne ale intoxicării includ: iritații la nivelul gurii, arsuri ale buzelor și limbii, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Floarea Miresei. Toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă și diaree.

 

Floarea paradisului. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: amețeală, vomă, somnolență. Cele mai toxice sunt fructele și semințele.

 

G.

 

Garoafe. Garoafele sunt toxice pentru pisici și câini. Pisicile otrăvite după ce au ingerat garoafe vor prezenta probleme gastro intestinale și infecții ale pielii.

 

Gherghinele. Plante toxice pentru pisici și câini. Semnele ingerării cuprind: probleme gatrointestinale și afecțiuni ale pielii.

 

Gladiola. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Semne ale intoxicării cuprind: salivare excesivă, vomă, letargie și diaree. Cei mai toxici sunt bulbii.

 

 

H.

Hosta. Plantă toxică pentru pisici, cai și câini. Simptomele ingerării cuprind: vomă, diaree, depresie.

 

I.

Iederă. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: vomă, dureri abdominale, salivare excesivă, diaree. Cele mai toxice sunt frunzele.

 

 

L.

 

Lăcrămioarele. Lăcrămioarele sunt toxice pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii cuprind, vomă, bătăi neregulate ale inimii, tensiune scăzută, dezorientare, crize sau chiar comă.

Lalele. Lalelele sunt toxice pentru pisici și câini. Semenele intoxicării cu lalele cuprind: vomă, depresie, diaree și salivare excesivă. Cei mai toxici sunt bulbii.

 

 

M.

 

Marihuana. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Semenle clinice de intoxicare curpind: depresie, vomă, lipsa direcției, somnolență sau excitare, salivare excesivă, pupile dilatate, tensiune scăzută, temperatura corpului scăzută, crize sau chiar comă.

Mânărei de pădure. Toxică pentru pisici, câini și cai. Semene ale ingerării cuprind: slăbiciune, letargie, presiune în zona capului, tremurat și crize. Deasemenea această plantă poate cauza moartea.

 

N.

Narcisa. Toxică pentru pisici, câini și cai. Semene ale ingerării cuprind: vomă, diaree și salivare. Ingerarea în cantități mari poate cauza convulsii, tensiune scăzută, tremurat. Bulbii sunt cei mai periculosi.

 

P.

Primula. Plantă toxică pentru pisici. Intoxicarea cu primulă va cauza vomă și diaree pisicii tale.

 

Pătrunjel. Pătrunjelul este toxic pentru pisici, cai și câini. Simptomele otrăvirii cuprind: sensibilitate la lumină și iritații la nivelul ochilor.

 

Portocalul. Portocalul este toxic pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii cuprind: vomă, diaree, depresie și sensibilitate la lumină.

 

R.

Rosia. Roșia este toxică pentru pisici, câini și cai. Semenele otrăvirii cuprind: salivare excesivă, lipsa poftei de mâncare, iritații gastrointestinale, diaree, moleșeală, depresie, lipsa orientării, slăbiciune, pupile dilatate și puls scăzut.

 

S.

Scindapsus. Specie de iederă toxică pentru câini și pisici. Semenele intoxicării cuprind: iritații la nivelul gurii, arsuri ale limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Spânz. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: dureri abdominale, diaree, colici și depresie.

 

U.

Urzicuța. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: vomă, diaree, depresie și anorexie.

 

Urechea elefantului. Toxică pentru pisici și câini. Simptomele otrăvirii cuprind: iritații la nivelul gurii, arsuri ale limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

 

 

V.

Vâsc. Vâscul este toxic pentru pisici, câini și cai. Simptomele ingerării cuprind: afecțiuni gastrointestinale, insuficiență cardiovasculară, puls scăzut, comportament ciudat, vomă, diaree.

Vârf de suliță (singonium). Plantă toxică pentru pisici și câini. Semnele clinice de otrăvire cuprind: iritații la nivelul gurii, arsuri ale buzelor și limbii, vomă și dificultăți de înghițire.

 

Z.

Zambila. Toxică pentru pisici și câini. Simptomele intoxicării cuprind: vomă, diaree, inflamații la nivelul pielii, reacții alergice. Bulbii sunt cei mai toxici.

 

 
Din aceeasi categorie:

Sunt pisicile albe surde?

Stiați că 80% dintre pisicile cu blana albă și ochii albaștri sunt surde? Iată care este cauza acestui fenomen. ...citeste mai mult


Pisica visează?

Te-ai întrebat vreodată de ce tresar pisicile în timpul somnului? Oare visează? Oare au spasme? Află răspunsul! ...citeste mai mult


10 medicamente care îți pot otrăvi pisica

Medicamentele din locuință îți pot ucide pisica. Află care sunt pastilele otrăvitoare pentru felina ta! ...citeste mai mult