Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Ofer Nisip si Hrana pentru 3 Luni!!!! - Fetita Foarte Alergica Il Doneaza pe Tomita

detalii...

4 pisoi gata de adoptat

detalii...

Figaro, o dulceata de motanel

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Afecţiuni ale sistemului digestiv la pisici

Pisica ta poate suferi de afecțiuni ale sistemului digestiv. Iată care sunt aceste afecțiuni și cum pot fi ele tratate. ...citeste mai mult


Video


 

10 medicamente care îți pot otrăvi pisica

Deși majoritatea stăpânilor sunt conștienți de toate substanțele otrăvitoare care sunt prin casă, ei nu-și dau seama că cel mai mare dușman pentru sănătatea pisicilor lor stă chiar pe noptieră. Dacă ați citit articolul nostru despre topul otrăvurilor pentru pisici, ați văzut că medicamentele se află pe primul loc. Pentru a ne asigura că felina ta nu va fi victima acestui tip de otrăvire, am alcătuit o listă cu medicamentele cele mai otrăvitoare pentru pisici. Dacă suspectezi ca prietenul tău necuvântător a înghițit o pastilă din lista celor de mai jos, este obligatoriu să consulți medicul veterinar.

Medicamente antiinflamatoare (fără steroizi)

În această categorie sunt incluse medicamentele care conțin ibuprofen și naproxen. Dacă pisica ta ingerează chiar și o doză foarte mică din aceste medicamente, sănătatea ei poate fi foarte grav afectată. Cel mai adesea, pisica va suferi de dureri de stomac și de intestine, dar și de insuficiență renală.

Antidepresivele

Dacă pisica ta înghite antidepresive, ea va suferi de letargie, vărsături și dar și de sindromul serotonina (condiție medicală caracterizată prin agitație, temperatura corpului ridicată, creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, dezorientare, tremurat sau chiar crize).

Medicamente cu acataminofen

Acetaminofenul este o substanță conținută de medicamentele anti-durere. Chiar și paracetamolul conține acetaminofen. Odată ingerată, această substanță acționează la nivelul sângelui pisicii, deteriorând celulele roșii și afectând astfel negativ capacitatea lor de a transporta oxigenul.

Medicamente cu metilfenidat

Fiind un stimulent al sistemului nervos central, metilfenidatul este folosit în medicamentele care tratează copii care suferă de hiperactivitate sau de deficit de atenție. Ingerat de pisica ta, acest medicament va porvoca creșterea ritmului bătăilor inimii și a tensiunii arteriale, cauzând crize.

Medicamente anti-cancer

Aceste medicamente conțin fluororacil, substanță care ajută la tratarea cancerului de piele sau a cheratitei minore la oameni. Dacă sunt ingerate de pisici, aceste medicamente le sunt fatale, cauzând atac de cord. Acest medicament este atât de periculos încât nu este nevoie de înghițirea lui propriu-zisă ci este suficent ca pisica ta să lingă un disc de bumbac care a fost folosit la aplicarea lui.

Medicamente cu isoniazid

Această substanță este folosită pentru tratarea tuberculozei. Isoniazidul este periculos mai ales pentru câini, întrucât aceștia nu pot metaboliza substanța, însă și pisicile sunt foarte grav afectate dacă îngerează astfel de medicamente. Substanța cauzează un set de crize agresive, care sunt mai apoi fatale pentru animăluțul tău.

Medicamente cu pseudoefedrina

Pseudoefedrina este o substanță deconcestionantă folosită în medicamentele care tratează sinusurile. Odată înghițită de pisica ta, această substanță acționează ca un stimulent, determinând creșterea ritumul cardiac și a presiunii arteriale, dar și prezența crizelor.

Medicamente anti-diabet

Medicamentele pentru diabetici pot cauza scăderea nivelului zaharurilor din sângele pisicii tale, determinând probleme cu orientarea și lipsa direcției, precum și crize.

Derivate cu vitamina D

Expunerea pisicii la cantități foarte mici de medicamente cu vitamina D (calcipotriene, calcitriol) poate determina creșterea bruscă a nivelului de calciu din sângele pisicii. Simptomele expunerii includ: stare de vomă, pierderea poftei de mâncare, urinare deasă și deshidratare. De obicei simptomele apar la 24 de ore după ingestie.

Medicamente cu baclofen

Baclofenul este un relaxant muscular, care poate afecta sistemul nervos central al pisici. Unele simptome de ingestie includ depresie semnificativă, dezorientare, vocalizare, convulsii și comă, care duc mai apoi la deces.
Din aceeasi categorie:

Cum și de ce torc pisicile

Tuturor ne place cănd pisica se alintă și toarce ca un tractoraș. Află cum și de ce torc pisicile și care sunt beneficiile torsului pentru pisici. ...citeste mai mult


Ești alergic la pisica ta?

Crezi că ești alergic la pisica ta? Alfă ce trebuie să faci pentru a păstra pisica deși prezinți simptome de alergie! ...citeste mai mult


11 gânduri pe care le are pisica de Crăciun

Pisica ta are propriile impresii despre Crăciun și despre ce presupune acesta pentru ea. Iată câteva dintre aceste gânduri! ...citeste mai mult