Vezi toate anunturile de adoptii pisici.
Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult
Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult
Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult
Deși majoritatea stăpânilor sunt conștienți de toate substanțele otrăvitoare care sunt prin casă, ei nu-și dau seama că cel mai mare dușman pentru sănătatea pisicilor lor stă chiar pe noptieră. Dacă ați citit articolul nostru despre topul otrăvurilor pentru pisici, ați văzut că medicamentele se află pe primul loc. Pentru a ne asigura că felina ta nu va fi victima acestui tip de otrăvire, am alcătuit o listă cu medicamentele cele mai otrăvitoare pentru pisici. Dacă suspectezi ca prietenul tău necuvântător a înghițit o pastilă din lista celor de mai jos, este obligatoriu să consulți medicul veterinar.
În această categorie sunt incluse medicamentele care conțin ibuprofen și naproxen. Dacă pisica ta ingerează chiar și o doză foarte mică din aceste medicamente, sănătatea ei poate fi foarte grav afectată. Cel mai adesea, pisica va suferi de dureri de stomac și de intestine, dar și de insuficiență renală.
Dacă pisica ta înghite antidepresive, ea va suferi de letargie, vărsături și dar și de sindromul serotonina (condiție medicală caracterizată prin agitație, temperatura corpului ridicată, creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, dezorientare, tremurat sau chiar crize).
Acetaminofenul este o substanță conținută de medicamentele anti-durere. Chiar și paracetamolul conține acetaminofen. Odată ingerată, această substanță acționează la nivelul sângelui pisicii, deteriorând celulele roșii și afectând astfel negativ capacitatea lor de a transporta oxigenul.
Fiind un stimulent al sistemului nervos central, metilfenidatul este folosit în medicamentele care tratează copii care suferă de hiperactivitate sau de deficit de atenție. Ingerat de pisica ta, acest medicament va porvoca creșterea ritmului bătăilor inimii și a tensiunii arteriale, cauzând crize.
Aceste medicamente conțin fluororacil, substanță care ajută la tratarea cancerului de piele sau a cheratitei minore la oameni. Dacă sunt ingerate de pisici, aceste medicamente le sunt fatale, cauzând atac de cord. Acest medicament este atât de periculos încât nu este nevoie de înghițirea lui propriu-zisă ci este suficent ca pisica ta să lingă un disc de bumbac care a fost folosit la aplicarea lui.
Această substanță este folosită pentru tratarea tuberculozei. Isoniazidul este periculos mai ales pentru câini, întrucât aceștia nu pot metaboliza substanța, însă și pisicile sunt foarte grav afectate dacă îngerează astfel de medicamente. Substanța cauzează un set de crize agresive, care sunt mai apoi fatale pentru animăluțul tău.
Pseudoefedrina este o substanță deconcestionantă folosită în medicamentele care tratează sinusurile. Odată înghițită de pisica ta, această substanță acționează ca un stimulent, determinând creșterea ritumul cardiac și a presiunii arteriale, dar și prezența crizelor.
Medicamentele pentru diabetici pot cauza scăderea nivelului zaharurilor din sângele pisicii tale, determinând probleme cu orientarea și lipsa direcției, precum și crize.
Expunerea pisicii la cantități foarte mici de medicamente cu vitamina D (calcipotriene, calcitriol) poate determina creșterea bruscă a nivelului de calciu din sângele pisicii. Simptomele expunerii includ: stare de vomă, pierderea poftei de mâncare, urinare deasă și deshidratare. De obicei simptomele apar la 24 de ore după ingestie.
Baclofenul este un relaxant muscular, care poate afecta sistemul nervos central al pisici. Unele simptome de ingestie includ depresie semnificativă, dezorientare, vocalizare, convulsii și comă, care duc mai apoi la deces.
Deși se comportă ca și stăpânul casei, pisica ta te iubește și face numeroase gesturi ca să ți-o arate. ...citeste mai mult
Suntem înconjurați de mituri și superstiții despre pisici. Dar câte sunt adevărate și câte sunt doar invenții? ...citeste mai mult
Este sau nu periculos să ai o pisică în locuință dacă ești însărcinată? Aceasta-i întrebarea! ...citeste mai mult