Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Abisiniana

Istoria pisicii abisiniene

Deşi se crede că pisica Abisiniană este un descendent direct al pisicii sacre din Egipt, originea exactă a acestei pisici nu este cunoscută. Exsită întradevăr asemănări între pisica Abisiniană şi pisica pictată pe vasele de bronz din Egiptul antic şi cele găsite înmormântate alături de faraoni, însă blana pisicii abisiniane este asemănătoare şi cu cea a pisicilor sălbatice din Africa.

Prima menţiune despre pisica din rasa Abisiniană a apărut în 1896 într-un registru despre genealogia animalelor, în Anglia. Studiile cele mai recente arată că originea acestei rase de pisici este pe coasta nordică a Oceanului Indian, între Singapore şi Ceylon.

Impresia generală despre pisica Abisiniană ideală este cea a unei pisici străine, care se aseamănă cu pisicile siameze şi cu cele birmaneze. Pisica din rasa Abisiniană este extrem de frumos colorată şi are o blană insemnată cu puncte mici, care o aseamănă cu pisicile sălbatice. Atunci când priveşti o pisică din rasa Abisiniană plimbându-se prin casă ai impresia că o pisică sălbatică vânează în locuinţa ta.

Personalitatea pisicii din rasa Abisiniană

Pisica din rasa Abisiniană este una afectuoasă şi inteligentă, orientată spre oameni, extrem de activă. Cu alte cuvinte, pisica Abisiniană vrea să interacţioneze şi să se joace. Ei nu îi place să stea la mângâiat în braţele tale, ci mai degrabă vrea să fie prezentă la fiecare activitate a ta, indifferent dacă vrei să suni pe cineva, dacă citeşti un ziar sau dacă îţi pregăteşti patul pentru culcare. Cu alte cuvinte, ea trebuie să fie inclusă în orice activitate din cadrul familiei. Datorită energiei în exces de care dă dovadă, pisica din rasa Abisiniană nu este o felină potrivită pentru persoanele vârstince.

Pisicile din rasa Abisiniană sunt perfecte ca animale de companie, însă ele relaţionează mai bine cu adulţi sau cu copii mai mari, decât cu copii mici. Ele nu vocalizează aproape de loc, scoţând un sunet asemănător unui clopoţel, atunci când vor să comunice. Felinele Abisiniene preferă să stea pe locuri înalte, precum scaune, frigidere sau alte piese de mobilier, înţelegându-se foarte bine cu câinii.

Ele pot fi dresate să prindă şi să aducă obiecte mici, ceea ce le face pe placul deţinătorilor de câini. Atunci când te întorci de la serviciu, pisica Abisiniană te va primi cu entuziasm şi devotament, pe care le va arătă o perioadă de 10-15 minute de la intrarea ta în casă. Întrucât aceste feline se ataşează foarte repede de oameni şi le preferă compania, ele se simt foarte singure dacă sunt lăsate în casă perioade îndelungate, fără cineva cu care să se joace.

Sănătatea felinei Abisiniene

Pisicile din rasa Abisiniană sunt de obicei sănătoase, depinzând însă de stilul de viaţă şi de locul unde au trăit în tinereţe.  Pentru a evita toate bolile contagioase pe care le poate lua pisica ta de afară, este mai bine dacă ar trăi doar în interior. Vaccinările trebuie făcute la timp, iar controalele de rutină trebuie făcute regulat.

Felinele din rasa Abisiniană sunt predispuse să facă gingivită, mai ales datorită dietei necorăspunzătoare. Poţi hrăni pisoii Abisinieni cu carne crudă de pui, atunci când sunt mici, pentru a-şi întări gingiile şi a îndepărta tartrul de pe dinţi.

Amiloidoza renală este deasemenea o boală des asociată cu pisicile din rasa Abisiniană şi este considerată a fi genetică. Această boală duce la insuficienţă renală.

Caracteristici fizice

Pisica Abisiniană aparţine rasei pătate sau agouti, ambii termini referindu-se la blana acesteia. Caracteristica distinctivă se referă la blana lăptoasă, multicoloră. Fiecare fir de blană are o bandă închisă la culoare la rădăcină, urmată de o bandă luminoasă şi apoi o altă bandă întunecată spre vârf. De aceea şi aspectul pătat şi lucios al blănii.

Pisica din rasa abisiniană este de talie medie, are muşchii foarte bine dezvoltaţi şi un mers garţios. Deasemenea, ea are ochii migdalaţi de un galben strălucitor sau verzi.
Din aceeasi categorie:

Balineză

Deși deseori pisica Belineză este confundată cu cea Siameză, ea face parte dintr-o rasă de sine stătătoare, cu caracteristici și personalitate unică. ...citeste mai mult


Korat

Korat este una dintre cele mai vechi şi mai pure rase de pisici. Deşi nu se ştie originea exactă a acestei rase, standardele ei sunt foarte stricte. ...citeste mai mult


Siameza

Legenda spune ca pisica Siameza și-a indoit varful cozii pentru a nu permite inelelor printesei, pe care le pazea, sa cadă de pe coadă. ...citeste mai mult