Vezi toate anunturile de adoptii pisici.
Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult
Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult
Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult
La fel ca astmul uman, astmul felinelor se manifestă printr-o inflamare cronică a căilor respiratorii de dimensiuni mici care se află la nivelul plămânilor. În timpul unui atac de astm, aceste căi aeriene se strâmtează sau se contractă, îngreunând respirația. Astfel pot aparea probleme respiratorii grave dacă nu se acționează într-un timp foarte scurt. În timpul atacului de astm al pisicii, plămânii pot să secrete mucus care blochează căile respiratorii, cauzâd astfel tuse și un hârâit gros. Pisicile care suferă doar de o forma incipientă de astm prezintă doar o tuse ușoară. Întrucât astmul este o condiție medicală care poate pune în pericol viața pisicii tale, aceasta trebuie dusă la medic dacă tușește cât de puțin.
Printre simptomele astmului la feline se numără:
Deși există mai multe cauze care contribuie la apariția asmului la pisici, cea mai frecventă este bronșita alergică. Bronșita alergică la pisici apare când căile respiratorii și plămânii acesteia sunt inflamați datorită unui alergen inhalat sau a unei substanțe care stimulează sistemul imunitar.
Alte cauze care duc la apriția astmului la pisici sunt:
Simptomele astmului pot fi asociate și cu prezența altor condiții medicale precum: viermi ai inimii, paraziți respiratori, tumori, insuficiența cardiacă, pneumonie.
Da. Sensibilitatea la poluanții din mediu în care trăiește pisica poate contribui la apariția astmului la pisici.
Astmul felin apare la pisicile cu vârsta cuprinsă între 2 și 8 ani, fiind mai frecvent în rândul femelelor decât al motanilor. Rasele Siameză și Himalayană, precum și rase derivate din acestea par să fie mai predispuse la apariția astmului decât celelalte.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai cea mai mică suspiciune că pisica ta suferă de astm este să consulți medicul veterinar. Acesta va examina pisica și va face un test de diagnostic pentru a vedea care este cauza problemei.
Întrucât simptomele astmului felin sunt asemănătoare cu cele ale altor condiții medicale, este important ca medicul veterinar să descopere cauza problemelor respiratorii. Nu există un test specific care să arate că pisica suferă de astm, dar radiografiile alături de analiza sângelui și a secrețiilor bronhice sunt suficiente pentru a determina dacă aceasta este problema de sănătate cu care se confruntă pisica ta.
Deși nu există un leac pentru atmul felin, există numeroase metode care ajută pisica să trăiască cu această condiție medicală. Cel mai adesea se folosesc medicamente care ajută la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea inflamării acestora sau la stimularea sistemului imunitar. Medicamentele sunt administrate printr-un inhalator.
Scoaterea unghiilor este o procedură opțională extrem de dureroasă pentru pisica ta. Află de ce! ...citeste mai mult
Ai intrebări despre ghemotoacele de blană ale pisicii tale? Află aici răspunsul! ...citeste mai mult
Diabetul este o condiție medicală gravă care îți poate afecta pisica. Tu ce faci pentru a-l preveni sau pentru a-l trata? ...citeste mai mult