Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

De ce e important să ne jucăm cu pisica

Majoritatea pisicilor care stau doar în casă dorm aproximativ 16 ore pe zi. În restul timpului, pisicile au nevoie de activități pentru a se menține în formă atât fizic cât și psihic. Deși fața lor inocentă poate să te păcălească, felinele sunt vânători înnăscuți și au nevoie de activități care să le testeze și întreține aceste instincte. Joaca este ideală în acest scop, însă are și alte beneficii precum contracararea plictiselii și crearea unei legături speciale între stăpân și felină.

În același timp, sănătatea pisicii are la bază nu doar dieta, dar și cât de activă se menține felina. Prin joacă, pisica ta este activă, ceea ce face ca joaca să fie o necesitate în rutina zilnică a pisicii. O sesiune de joacă de 15-20 de minute este suficientă pentru a consuma energia pisicii și pentru a-i pune organismul în funcțiune după lungile ore de somn. E important să folosești cât mai multe tipuri de jucării pentru joacă, pentru a antrena cât mai mulți mușchi ai felinei. Lispa mișcării este una din cauzele obezității, alături de hrănirea incorectă. Joaca cu pisica ta este importantă și din alte motive, pe care le descriem mai jos.

  1. Joaca menține starea de sănătate a pisicii

Cum am mentionat și mai sus, prin joacă pisica se menține activă, lucru foarte important în ceea ce privește starea de sănătate a felinie. La fel ca și în cazul oamenilor, joaca determină pisica să facă mișcare, în loc să lenevească toată ziua pe fotoliul ei preferat, însă joaca le și stimulează simțurile și le îmbunătățește starea de spirit.  O pisică fericită este o pisică sănătoasă. Joaca, alături de o hrană corespunzătoare, afecțiune și un mediu nestresant contribuie la starea de sănătate a felinei.

Prin ascuțirea regulată a unghiilor felina le menține ascuțite și îndepărtează unghiile exfoliate, menținând astfel labele sănătoase. Prin cățărarea permanentă în locuri înalte, felina își explorează limitele și învață echilibrul.

  1. Joaca întărește legătura dintre săpân și pisică

Atunci când pisica se joacă constant, zilnic, cu stăpânul se poate observa o legătură de atașament mai profundă între cei doi. Dacă nu interacționezi zilnic cu pisica ta, ea își va pierde interesul față de persoana ta și te va vedea doar ca o sursă de hrană. O pisică care nu primește atenție zilnic, nu va mai veni să stea la tine în brațe și nu îți va perminte să o mângâi. Majoritatea stăpânilor lasă pisicile singure acasă cât sunt la serviciu. În această situație, o sesiune de 15-20 de minute de joacă cu felina, la întoarcere ar trebui să facă parte din rutina lor. Avantajele sunt de ambele părți, pisica va primi atenția de care are nevoie, iar stăpânul se va relaxa și amuza, lăsând în urma ziua de la muncă.

  1. Joaca este socializare pentru pisici

Prin joacă putem și să educăm pisicile, să le dresăm să facă diverse lucruri. O pisică plictisită va explora singură locuința, ajungând astfel să se cațere pe perdele sau draperii, să își ascută unghiile de canapea sau fotolii, sau să dărâme lucruri de pe rafturi. Dacă nu te joci cu pisica ta, ea își va găsi singură activități distractive. Astfel, dacă ții la mobila din casa ta, sau la întreg aspectul locuinței, poate ar trebui să te gândești să socializezi cu pisica ta prin joacă. În același timp, o pisica va obosi după o sesiune de 15 minute de joacă și se va îndrepta către activitatea ei preferată, respectiv somnul, casa dumneavoastră fiind astfel în siguranță.

  1. Joaca este distractivă și pentru pisică și pentru stăpân

Deși la o primă vedere, joaca este benefică doar pentru pisică, vă spunem din experiență că este extrem de benefică și pentru stăpân. Dacă petreci câteva minute privind pisica cum face sărituri când este surprinsă de o jucărie, sau când aleargă după laser e destul de amuzant. Nu recomandăm să duceți joaca în extrem și să exploatați pisica doar pentru a filma unele filmulețe amuzante, însă dacă vă jucați cu felina, cu sigurnață starea de spirit se va imbunătăți, mai ales după o zi grea la serviciu.

  1. Pisicile care stau doar în casă au nevoie de joacă.

Multe pisici au voie să călătorească liber, dar unele pisici - în special cele din orașe - trăiesc în interior toată viața. Exercițiile fizice sunt vitale pentru pisicile de interior, deoarece nu există o altă modalitate de a fi active. Nu contează cât spațiu aveți - există întotdeauna un tip de jucărie care funcționează pentru pisicile de interior. Există jucării special create pentru pisici de interior, dar trebuie sa avem mare grijă la cele care conțin indicii cu laser, răsturnarea peștilor și alte jucării care încurajează urmărirea și săritura. Aceste activități sunt ceea ce pisica dumneavoastră ar face de obicei în exterior și aceste instincte nu se diminuează dacă rămân în interior, așa că trebuie să găsiți modalități prin care să le lăsați să se comporte natural. Plictiseala și stresul sunt des întâlnite în rândul pisicilor de interior, deoarece trăiesc în același spațiu toată viața, așa că jocul este esențial pentru ele.

  1. Joaca este alinare pentru pisici

În general apar schimbări în viața unei familii (mutarea într-o nouă locuință, schimbarea unei piese de mobilier, venirea pe lume a unui copil, etc). Pisica este un animal căreia îi plac obiceiurile și urăște schimbarea. Schimbarea este un stres pentru felină. Prin joacă poți crea o nouă rutină care să ajute felina să depășească momentele de schimbare. Dacă pisica ta este timidă sau stă ascunsă din diverse motive, o jucărie sau un joc poate fi un prim pas în a o face să fie mai sociabilă.
Din aceeasi categorie:

4 jucării pentru pisici din hârtia igienică

Inspirație de jucării pentru pisici folosind lucrurile din casă. Imparte ideile cu noi! ...citeste mai mult


Tipuri de jucării pentru pisici

Pisica ta trăiește doar în casă și suferă de plictiseală? Iată ce jucării îi pot face viața mai distractivă! ...citeste mai mult


5 Jucării interactive pentru pisici, care le ajută să învețe

Jucăriile pentru pisică nu trebuie să fie doar distractive, ele pot fi și educative. Aceste jucării vor stimula felina ta. ...citeste mai mult