Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Litiera pisicii - ce sa alegem?

Alături de mâncare și apă, litiera este un element extrem de important pentru confortul și sănătatea noii tale pisici. Indiferent dacă pisica ta este lăsată să circule și în afara locuinței, este esențial să ai o litieră în interior. Deși o cutie cu nisip pentru pisica ta presupune un anume disconfort in ceea ce priveste mirosul, cu o întreținere adecvată nu vă veți confrunta cu această problemă. Dresarea pisicii să folosească cutia cu nisip este mai simplă decât îți imaginezi.

 

Tipul litierei

Tipul litierei pe care o cumperi pentru pisica ta nu este la fel de important precum tipul nisipului pe care il vei folosi. Însă înainte de a cumpăra o anume litieră asigură-te că este destul de încăpătoare pentru pisica ta; este foarte important să nu cumperi o litieră prea înaltă dacă ai de gând să adopți un pui de pisică întrucât acesta nu va putea să intre în ea. Important este ca acea litieră să asigure accesul ușor în ea. 

Deasemnea este indicat să alegi o litieră neacoperită pentru pisica ta. O litieră acoperită nu numai că păstrează mirosul în interior, dar reprezintă un disconfort pentru pisica ta întrucât aceasta nu are posibilitetea de a fugi înainte, în timpul sau după ce-și face nevoile.

Mentenața litierei

Mult mai important decât tipul de litieră precum și decât tipul de nisip pe care îl vei folosi pentru pisica ta este mentenanța acesteia. Cele mai multe pisici sunt abandonate datorită tendinței acestora de a „evita‟ litiera. Este esențial ca aceasta să fie mereu foarte bine întreținută și curată. Scoate murdaria cu lopățica cel putin o data pe zi și schimbă complet nisipul la fiecare 4-5 zile.

Este indicat ca atunci când schimbi complet nisipul să speli litiera. Nu folosi detergenți foarte puternici care lasă în urmă mirosuri înțepătoare, întrucât acestea vor determina pisica să renunțe la utilizarea litierei. Pentru a asigura o igienă și mai eficientă, lăsă cutia să se usuce la soare, acesta având puterea de a ucide unele bacterii și germeni care ar putea cauza îmbolnăvirea pisicii tale.

Pisicile recurg la a folosi covorul sau gresia pe post de toaletă doar în cazul în care litiera lor nu este intreținută. În cazul în care cutia are nisipul mereu curat, pisica ta va prefera utilizarea ei în schimbul unei podele dure.

Locația litierei

Este foarte important ca titiera să fie așezată întru-in loc liniștit, ușor accesibil și care îi oferă pisicii intimitate. Deasemenea să nu așezi litiera în apropierea hranei, atât a pisicii cât și a familiei tale. Locația litierei trebuie să fie cât mai aproape de zonele favorite ale acesteia din locuința ta, pentru ca pisica ta să nu trebuiască să se deplaseze foarte mul pentru a ajunge la ea.

Tipul de nisip

Principalul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere când alegi nisipul pentru noua ta pisică este capacitate de absorbție a acestuia. Este foarte important să alegi nisip de foarte bună calitate, care are capacitate maximă de absorbție. Nisipul pe bază de granule din silicat are capacitatea de a absorbi atât urina cât și mirosul neplăcut. Nisipul pe bază de fibră de lemn, are pe lângă capacitatea de absorbție a urinei și mirosurilor și calitatea de a fi biodegradabil. Nisipul din fibre organice este indicat doar pentru pisicile cu blana lungă.

Este contraindicat să foloșiți nisip parfumat pentru litiera pisicii ale. Parfumul nisipului va determina pisica să caute un alt loc pentru a-și face nevoile.
Din aceeasi categorie:

Ascuțitul unghiilor

Pisica ta iți zgarie mobila din locuință? Citește aici despre numeroase metode prin care să o dresezi să folosească locul special amenajat pentru ascutirea unghiilor. ...citeste mai mult


Alegerea hranei pisicii tale

Hrana pisicii dictează starea ei de sănătate. Află cum să alegi hrana potrivită pentru ca pisica ta să se dezvolte normal și sănătos. ...citeste mai mult


Alegerea pisicii potrivite

Vrei să adopți o pisică însă ai unele nelămuriri? Află avantajele și dezavantajele adopției unui pisoi sau a unei pisici mature, a unei pisici de rasă sau siameză. ...citeste mai mult