Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Pisici mofturoase la mâncare

Pisicile sunt recunoscute pentru mofturile pe care le fac în legătură cu mâncarea. Multe pisici au preferințe în ceea ce privește textura și aroma mâncării și refuză să mănânce foare ușor dacă decoperă ceva care le deranjează. Însă pisicile nu se nasc mofturoase ci devin mofturoase, datorită tratamenului special pe care îl primesc de la stăpân. Cea mai bună cale să te asiguri că pisica ta nu va fi mofturoasă este prin a-i stopa această tendință încă de când este  mică.

Nu o lăsa să deprindă obiceiuri proaste

Deși pisicile au propriul lor creier cu care gândesc în felul lor, cea mai mare parte a învățătirolor le preiau din felul în care sunt tratate de stăpân. O cale ușoară da a dresa pisica să fie mofturoasă este prin schimbarea permanentă a rutinei ei, sau prin panicarea la primul ei semn de respingere a unei mâncări și schimbării ei imediate. Dacă observă un astfel de comportament din partea ta, pisica ta va învăța foarte repede cum să te manipuleze să-i oferi doar mâncarea pe care o preferă, și nu dieta sănătoasă de care are nevoie. Ca să înțelegi mai bine, pune-te în locul ei. Tu ce ai face dacă ai fi recompensat cu ceva care îți place de fiecare dată când faci mofturi la mâncare? Pentru a evita mofturile la hrană trebuie să alegi un regim alimentar și să îl menții indiferent de acțiunile pisicii tale.

Dacă pisica refuză pe deplin să mănânce

De cele mai multe ori mofturile pisicii la hrană au la bază modul în care este hrănită și nu mâncarea în sine.

  • Pisicile preferă să nu fie deranjate când mănâncă și nu le place când au audiență. Fă-i programul de masă astfel încât să nu coincidă cu programul de masă al familiei și oferă-i intimitate când mănâncă.
  • Asigură-te că vasul pentru mâncare este curat. Majoritatea pisicilor nu mănâncă dintr-un vas pe care mai sunt urme ale mesei precedente. Obișnuiește-te să-i speli vasul de mâncare după fiecare masă, evitând astfel și îmbolnăvirea ei de la diferite bacterii care se vor stabili în resturile de mâncare.
  • Dacă pisica ta mănâncă de obicei mâncare uscată, dar a devenit mofturoasă deodată înseamnă că este timpul să o înlocuiești. Mâncarea uscată devine foarte greu de mestecat mai ales în sezonul călduros.
  • Dacă mâncarea din conservă este cea care crează probleme, este probabil pentru că ai luat-o direct din frigider și i-ai dat-o să o mănânce. Mâncarea din conservă rece nu are nici un fel de miros, iar pisica n-o va mânca fără să o miroase. Dacă însă încălzești puțin mâncarea înainte de a i-o oferi, pisica ta va mânca fără probleme.
  • Dacă pisica ta petrece timp și înafara locuinței, ea va avea ocazia să prindă șoareci sau păsări, și astfel va pierde pofta de mâncare până la următoarea masă.
  • Pisicile reacționează la vreme ca și oamenii. Astfel zilele fierbinți de vară vor diminua apetitul pisicii tale, iar zilele geroase de iarnă o vor face să mănânce mai mult.

Pisicile nu suferă de obicei de tulburări alimentare și deci vor renunța imediat dacă le este foame și tu n-ai schimbat hrana la care făcuse mofturi inițial. Dacă pisica se reîntoarce la mâncarea inițială alint-o și arată-i că a fost ascultătoare. Astfel ea va continua să mănânce ce i se oferă.

Dacă încăpățânarea contiună

Dacă mofturile pisicii tale continuă pe o perioadă destul de îndelungată, ia în considerarea schimbarea tipului de mâncare. Păstrează tipul de mâncare (uscată sau din conservă) dar schimbă aroma.

Deasemenea ar trebui să verifici dinții pisicii tale, întrucât o problemă dentară poate fi cauza lipsei poftei de mâncare a pisicii tale. Dacă gingiile sunt roșii sau umflate, sau dacă respirația este urât mirositoare, este timpul să consulți un medic veterinar.

Dacă refuzul ține mai mult de 24 de ore

Dacă pisica ta nu mănâncă deloc timp de 24 de ore, poate fi un semn al prezenței unei alergii, sau a unei alte condiții medicale. Poate fi vorba doar de mofturi, dar este mereu mai bines să verifici toate variantele.

 
Din aceeasi categorie:

Pisica e alergică la mâncare

Și pisicile pot suferi de alergii. Află cum descoperi dacă pisica ta este alergică și cum tratezi aceasta alergie. ...citeste mai mult


Pisici obeze

Obezitatea poate fi o problemă gravă de sănătate pentru pisica ta. Află cum să previi îngrășarea pisici tale și cum să o ajuți să slabească. ...citeste mai mult