Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


pui pisica

detalii...

Arabella si Donatella

detalii...

Pisic Torcator

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Semne că pisica ta e gestantă

Dacă pisica ta a fost în călduri și a avut contact cu un motan, posibilitatea ca ea să fie însărcinată este foarte ridicată. O pisică însărcinată va prezenta atât semene fizice cât și comportamentale, aceste semne devenind tot mai evidente după trei săptămâni de la împerechiere. Perioada de gestație pentru pisici este de 60-67 de zile, adică 9 săptămâni.

 

 

Schimbări fizice pe care le prezintă o pisică gestantă:

  • Incetarea ciclului de căldură – Asta este primul semn pe care il vei observa. Dacă pisica ta avea cicluri de călduri de la fiecare 2 săptămâni și deodată se opresc, cel mai sigur este însprcinată.
  • Sfârcurile se umflă și devin mai rozalii – acesta este primul semn fizic care apare.
  • Creșterea poftei de mâncare – dacă pisica ta este însărcinată ea va avea un apetit mult mai ridicat decât de obicei. Pisica are nevoie de mai multe hrană nu doar pentru ea, ci și pentru puii cărora urmează să le dea naștere.
  • Vomitare – pisicile însărcinate prezintă uneori simptome asemănătoare ce ale femeilor, vomitând în unele cazuri. În cazul în care pisica ta vomită ocazional nu este nevoie să te îngrijorezi, este un semn normal. Dacă procesul este de durată și frecvența lui crește, e nevoie de o vizită la veterinar.
  • Mărirea abdomenului – sarcina pisicii devine vizibilă începând cu săptămâna a cincea, când abdomenul ei începe să crească continuu și constant, process care va continua până în ziua nașterii.

Schimbări comportamentale pe care le prezintă o pisică gestantă:

  • Afecțiune sporită – Pisica ta poate deveni mult mai afectuoasă cu tine decât de obicei și poate căuta cu insistență atenția ta. În aceste momente are nevoie să fie alintată, deci nu te opri din răsfăț.
  • Nevoia de a construi un cuib – acesta nu este un semn timpuriu al sarcinii dar odată cu apropierea datei în care trebuie să nască, pisica ta va căuta un loc liniștit unde să aibă intimitate pentru a naște.

Diagnosticarea clinică a sarcinii unei pisici

Dacă pisica ta a fost la veterniar în mod regulat și știi că este sănătoasă, nu este nevoie să mai faci o vizită la doctor când ea prezintă semne de sarcină, decât dacă ai motive să crezi că ceve nu este ok. Vizita la veterinar este necesară doar dacă intenționezi să o sterilizezi după ce naște.

Pentru diagnosticarea clinică a sarcinei unei pisici au loc următoarele proceduri:

Palparea abdomenului pisicii – medicul veterinar poate simți fetușii prin palparea abdomenului pisicii tale începând cu ziua a 17 – a de sarcină.

Ecografie – Cu ajutorul ecografului fetușii pisicii tale pot fi văzuți începând cu a doua săptămână de sarcină, iar bătăile inimii pot fi detectate după a treia săptămână de sarcină.

Dacă pisica ta prezintă semne că este însărcinată, înseamnă ca trebuie să iei unele decizii în privința îngrijirii ei și a viitorilor ei pui.
Din aceeasi categorie:

Semne că pisica ta e în călduri

Începutul de an coincide cu sezonul căldurilor la pisici. Cum știi dacă pisica e în călduri? Iată care sunt semnele! ...citeste mai mult


Îngrijirea pisicii gestante

Pisicile gestante au nevoie de îngrijire atentă. Află de ce are nevoie o pisică gestanta pentru a naște pui sănătoși ...citeste mai mult


Pisica mamă și pisoii ei

Pisica ta urmează să facă pui și tu nu știi cum să o ajuți? Iată ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru a primi pisoii în familie. ...citeste mai mult