Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Semne că pisica ta e în călduri

O pisică nesterilizată devine matură din punct de vedere sexual între 5 și 12 luni de la naștere, depinzând de cât de bine este hrănită și de temperatură. Spre deosebire de pisicile sălbatice, care trebuie să vâneze pentru mâncare și care știu ce înseamnă o zi scurtă de iarnă, o pisică care stă numai în casă are acces nelimitat la mâncare și la lumină artificială. Astfel, în cazul pisicilor sălbatice putem vorbi despre un sezon al căldurilor, în timp ce pisicile care trăiesc doar în casă pot intra în călduri în orice moment al anului.

 • Fii atent la mieunatul pisicii. In perioada căldurilor pisica devine foarte vocală, mergând prin casă și mieunând pe diverse tonalități. De cele mai multe ori mieunatul va fi unul plângăcios și poate fi destul de persistent cât să nu poți dormi noaptea.
  • Dacă felina ta e vorbăreață de obicei, faptul că miaună uneori nu înseamnă că este în călduri.
  • Când mieunatul e din cauza căldurilor acesta este pe o tonalitate destul de ridicată și destul de persistent fiind acompaniat de alte semne care sunt prezentate mai jos.
 • Pisica este nelinistită. În perioada căldurilor pisicile nu au stare și sunt mereu neliniștite. De obicei, acest comportament este însoțit de mieunat.
 • Pisica este mai afectuoasă decât de obicei. O pisică aflată în călduri va fi mult mai afectoasă decât este de obicei. Dacă pisica ta este independentă și nu-i place să fie mângâiată, acest comportament se va schimba în perioada căldurilor. Astfel, felina se va freca foarte insistent de picioarele tale și se va baga între picioare când încerci să mergi. Deasemenea, felina se va freca de mobilier, pentru a lăsa mirosul ei acolo, în special de mobilierul aflat lângă uși. În această perioadă, felina ta are un alt miros pe care intenționeză să-l împrăștie, pentru a anunța masculii din jur că este disponibilă pentru împerechiere.
 • Fii atent la coada pisicii tale. În perioada căldurilor pisica va ridica fundul și va coboră partea din față a corpului când o mângâi pe spate, . Deasemenea, când este mângâiată, pisica va ține coada spre laterală, pentru a permite motanului să aibă acces pentru împerechiere. Uneori, pisica va ține fundul în sus și își va rostogoli capul pe podea, pe o parte și pealta, ca și cum s-ar alinta.
 • Pisica se tăvălește. Unele pisici în călduri se tăvălesc pe jos și miaună în același timp. Acesta nu este un semncă felina suferă de durere, ci este un alt semn că pisica e în călduri.
 • Linsul excesiv. Un alt semn că pisica e în călduri este faptul că se linge în mod excesiv în zona genitală. În această perioadă vulva pisicii devine inflamată, creând o senzație de discomfort. Astfel, pisica va petrece mult timp lingându-se în acea zonă, pentru a elimina senzația creată.
 • Pisica dispare perioade îndelungate. Chiar și pisicile care iubesc să stea singure în casă devin aventuroase în perioada căldurilor. Dacă, din întâmplare este un motan în zonă, felina va dispărea o zi, sau două, pentru a-l găsi și a se împerechia. Dacă pisica nu este sterilizată și nu vrei să rămână gestantă, nu o lăsa să iasă.

De obicei perioada căldurilor durează între 7 si 10 zile. Însă, dacă pisica nu se împerechiază în această perioadă, ea va intra în călduri odată la 2-3 săptămâni. Dacă nu vrei ca felina ta să facă pui, sterilizeaz-o, în caz contrar există riscul de îmbolnăvire cu afecțiuni precum cancer ovarian.
Din aceeasi categorie:

Pisica mamă și pisoii ei

Pisica ta urmează să facă pui și tu nu știi cum să o ajuți? Iată ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru a primi pisoii în familie. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Etapele sarcinii pisicii tale

Pisica ta are nevoie de îngrijire în timpul sarcinii. Află care sunt etapele sarcinii pisicii tale pentru a-i putea oferi îngrijirea necesară. ...citeste mai mult