Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Ziua Internațională a Pisicii - Cum sărbătorim?

În data de 08 august toată atenția trebuie să se îndrepte asupra pisicii tale, având în vedere că în această zi este proclamată Ziua Internațională a Pisicii. Aceste feline speciale au viețuit alături de oameni de mii de ani, nefiind folosite ca un mijloc de a face bani ci pentru a da o stare de bine și confort stăpânilor. Pisicile sunt cunoscute pentru independență și ferocitate, ceea ce le face greu de dresat, însă, cu toate acestea, felinele au trăit mereu alături de oameni. Astfel, pentru a celebra acestă legatură profundă între pisici și oameni Fondul Internațional pentru Protecția Animalelor a hotărât ca 8 august să fie numită Ziua Internațională a Pisicii.

Și pentru că unii stăpâni țin așa de mult la felinele lor încât să le trateze special de ziua lor, iată câteva idei despre cum ai putea sărbători în această zi:

O sesiune specială de răsfăț

Cu siguranță alinți blănosul casei în fiecare zi, nu numai pentru că ți-o cere ea, ci pentru că te ajută să te destresezi după o zi grea la serviciu. Profită de această zi și programează-ți mai mult timp pe care să-l dedici alintării pisicii tale. Poți să-i oferi puțină iarba mâței care să o ajute să se relaxeze; poți să o perii mai mult decât o faci în mod normal; sau poți să planifici o sesiune mai intensă de joacă decât de obicei. Orice decizi să faci, asigură-te că îi oferi mai multă atenție decât o faci într-o zi obișnuită.

Cadouri, cadouri și iarăși cadouri

Cu siguranță pisica ta are deja mai multe lucruri și jucării decât are nevoie, dar este mereu loc de mai bine și de mai multe. Astfel, poți să o răsfeți de ziua ei prin prezentarea unui nou accesoriu de care să se bucure. Indiferent dacă e vorba de un nou loc de dormit, de o nouă jucărie, de un nou dispozitiv de răsfăț, sau o zgardă personalizată cu numele ei, felina ta va fi super încântată de noul cadou.

 

A zis cineva tort?

Poți să-i faci pisicii tale un tort folosind fie hrana umedă pe care o primește în mod normal, fie hrană pe care o ai în frigider (dacă obișnuiești să o hrănești cu mancarea ta). Răstoarnă conținutul conservei pe o farfurie, folosește un cuțin pentru a-i da formă, adaugă o lumânărică și tortul e gata. Ca să fie momentul perfect, poți să-i pui un coif și să faci o ședință foto, astfel vei rememora mereu momentul amuzant.

 

 

 

 

De ce nu petrecere?

Primul pas în organizarea unei petreceri este identificarea locației. Dacă felina ta iese și afară și are deja prieteni în vecinătate, petrecerea poate avea loc în curte. Însă dacă stă doar în casă, poți invita pisoii prietenilor la petrecere în locuința ta.

În ceea ce privește băutura și snacksurile, apa proaspătă și hrana preferată a fiecărui pisoi în parte nu trebuie să lipsească. Vorbește cu stăpânii lor în prealabil pentru a afla ce preferințe și mai ales ce alergii are fiecare pisoi pentru a determina tipul snaksurilor pe care să le ai la petrecerea pisicii tale. Bineinteles nu trebuie să lipsească tortul despre care am discutat mai devreme. Iar la desert, poți adăuga puțina iarba mâței.

Și cum selfiurile sunt la mare modă, poți amenaja un photo booth, unde felinele tale pot fi deghizate cu diverse costumații și pot face o ședință foto inedită. În funcție de talentele fiecărei pisici de la petrecere se pot găsi și alte activități distractive: concurs de talentesau concurs “cine mănâncă mai mult”.

Oricum, dacă decizi să organizezi o petrecere pentru pisica ta, asigură-te că poți să supraveghezi toți invitații. Pagubele pot fi semnificative.
Din aceeasi categorie:

Dormitul cu pisica - bine sau rău?

Dormitul cu pisica este un subiect deschis de dezbatere, însă care e adevărul? E bine sau nu să dormi cu pisica? ...citeste mai mult


Plante de apartament otrăvitoare pentru pisici

Plantele din locuința ta pot reprezenta un pericol pentru pisica ta. Iată lista plantelor de apartament otrăvitoare pentru pisici. ...citeste mai mult


Cum și de ce torc pisicile

Tuturor ne place cănd pisica se alintă și toarce ca un tractoraș. Află cum și de ce torc pisicile și care sunt beneficiile torsului pentru pisici. ...citeste mai mult