Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

10 rase de pisici potrivite pentru apartament

Când e vorba de animale de companie și traiul în apartament, pisicile reprezintă cea mai bună alegere. Felinele necesită minimul de efort, comparativ cu câinii sau cu alte animale. Majoritatea pisicilor pot trăi fără probleme doar în interior, fără să simtă nevoia de explorare în curte, atât timp cât primesc suficientă atenție, joacă și provocări în mediul în care trăiesc. Pisicile care se potrivesc cel mai bine traiului în apartament au temperamente ușor adaptabile și energie puțină, spre medie. Și pisicile active se pot adapta la traiul în apartament, însă trebuie să te asiguri că energia lor este consumată.

Pisica American Shorthair. Pisica din rasa American Shorthair preferă compania oamenilor. Ea știe să își găsească singură activități care să o întrețină, însă e datoria stapânului să pună la dispoziție astfel de activități (jucării, posturi de cățărat, etc). Felina are în medie între 4.5 kg și 7 kg, cu o constituție îndesată, dar atletică.

 

Pisica Birman. Dulce și gentilă, pisica Birmaneză este o felină afectuoasă care nu cere mult spațiu pentru a trăi, viața ei derulându-se în poala stăpânului, pe cât posibil. Pisicile Birmaneze sunt foarte atașate de stăpân și preferă să stea în compania lui, dimensiunea locuinței fiind un detaliu insignifiant. Felina este deasemenea jucăușă. Pisica Birmaneză ajunge la o greutate de 4-6 kg, are fața rotundă, ochii ovali, albaștrii și blana mătăsoasă.

 

Pisica British Shorthair. Pisica British Shorthair se adaptează foarte ușor la orice mediu și trăiește foarte bine în apartament. Aceste pisici tăcute, preferă să lenevească întinse pe undeva, decât să alerge. Însă uneori pot avea pusee de energie, momente în care le place joaca activă. Jucăriile pentru mâncare sunt perfecte pentru e le capta atenția, însă trebuie avută grijă cu dieta. Pisica British Shorthair ajunge la o greutate de  8 kg, are capul mare, ochii rotunzi și un corp echilibrat.

Pisica Exotică. Pisica exotică este de fapt varianta cu blana scurtă a pisicii Persane.  La fel ca și verișoarele lor cu blana lungă, felinele exotice sunt calme și afective, preferând să stea la cald, în locul activităților. Pot fi și jucăușe, dacă insiști, înse vor prefera să se întoarcă la tine în poală în scurt timp. Pisica Exotică ajunge la 6 kg, are picioarele scurte, coprul rotund și nasul bătut.

Pisica Maine Coon. Pisica Maine Coon este cunoscută și ca „gigantul gentil”, fiind o felină prietenoasă. Aceste feline cu dimensiuni extraordinare iubesc socializarea cu stăpânii, însă nu cer atenție. Știu să își caute singure activități, atât timp cât au la dispoziție jucării, sau o fereastră pe care să se uite.  Pisica Maine Coon poate fi dresată să iasă afară în lesă, pentru o scurtă plimbare. Felina poate ajunge la 12 kg, are un corp bine făcut, îndesat și o blană stufoasă.

Pisica Persană. Pisica Persană înțelege cel mai bine valoarea odihnei și relaxării. Aceste pisici blânde și senine sunt cele mai fericite atât timp cât lenevesc pe suprafețe moi și calde. Nu prea vor să consume energie urcând și sârind, ceea ce le face ideale pentru traiul în apartament. Deasemenea, felinele Persane sunt foarte multumite să stea singure, neavând nevoie neapărat de compania oamenilor. Pisica poate ajunge la 6 kg, are blana lungă, picioare scurte și ochii mari și rotunzi.

Pisica Ragdoll. Pisica Ragdoll este pur și simplu îndrăgostită de poala stăpânului. Numele ei vine de la caracteristica rasei de a se relaxa în permanență. Nivelul lor de energie este unul moderat și se adaptează foarte ușor la orice condiții de trai. Pot fi și jucăușe, însă activitatea lor preferată este urmărirea stăpânilor prin casă. Felina poate ajunge la 10 kg, are ochii albaștrii și blana de lungime medie.

Pisica Albastru de Rusia. Pisica Albastru de Rusia este afectuoasă, însă nu lipicioasă, preferând să-și petreacă zilele singură, odihnindu-se. Aceste pisici nu au nevoie de mult spațiu, sunt în general foarte tăcute și au un nivel al energiei scăzut. Uneori se joacă cu jucăriille ei, însă preferă adesea să stea undeva la înalțime de unde își poate observa regatul. Felina poate ajunge la  8 kg, are blana gri albastrui, ochii verzi și capul ușor ascuțit.

Pisica Scottish Fold. Aceste pisici tăcute iubesc să fie implicate în activitățile stăpânilor și se pot adapta foarte ușor la orice mediu. Felina Schottish Fold este una deșteaptă, iscoditoare, ceea ce face jucăriile inteligente perfecte pentru ele. Pisica ajunge la 6 kg, are copul rotund, ochii rotunzi și urechile pliate.

 

 

Pisica Sphynx. Dacă preferi să ai un apartament fără nici o urmă de blană, pisica Sphynx este cea mai potrivită pentru locuința ta. Deși nu pare, la o primă vedere, felina din această rasă este moale la atingere. Prietenoasă și jucăușă, felina înflorește în prezența stăpânilor. Astfel, oricând va avea ocazia, se va cuibări lângă tine, mai ales în zilele reci.

 

Ce rase să eviți dacă locuiești în apartament

Unele rase de pisici sunt foarte active și pot deteriora serios o locuință cu suprafață mică. Printre aceste rase enumerăm: Abyssinian, Balinese, Bengal, Savannah și Siberiana. Aceste pisici sunt iubitoare de aventură și sunt mereu în cautare de ceva nou de făcut. Dacă nu găsesc suficiente activități pentru sufletul lor, pot suferi.
Din aceeasi categorie:

Cum și de ce torc pisicile

Tuturor ne place cănd pisica se alintă și toarce ca un tractoraș. Află cum și de ce torc pisicile și care sunt beneficiile torsului pentru pisici. ...citeste mai mult


Pisica visează?

Te-ai întrebat vreodată de ce tresar pisicile în timpul somnului? Oare visează? Oare au spasme? Află răspunsul! ...citeste mai mult


5 plante care țin pisicile la distanță de grădina ta

Grădina ta are de suferit din cauza pisicilor? Plantează una din aceste plante și ține pisicile la distanță. ...citeste mai mult