Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Scârțâita și Timidul

detalii...

Pisica cu blanita moale, blanda si jucausa

detalii...

pui pisica

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Primele 6 săptămâni ale pisoilui

Pisoii au o dezvoltare specială în primele săptămâni de viață. Află cum evolueaza pisoiul tau în fiecere din primele lui săptămâni de viață. ...citeste mai mult


Video


 

Cum dresez pisica să folosească wc-ul

Beneficiile dresării pisicii să folosească wc-ul în locul litierei sunt mai mult decât evidente, iar procesul dresării nu este unul așa de greu cum ai putea crede. Tot ce ai nevoie este  puțin timp și răbdare, precum și uneltele potrivite. În perioada dresării vei „modela” comportamentul pisicii astfel încât, încet încet să folosească toaleta în locul litierei.

Principalul element de care ai nevoie este reprezentat de un kit special creat pentru dresarea pisicii să folosească toaleta. Acest kit este constituit dintr-un suport de plastic care vine amplasat pe vasul toaletei și care este mai apoi acoperit cu nisipul pe care il folosesti pentru litieră. Odată ce pisica se obișnuiește cu folosirea acestei noi litiere, este îndepărtat un mic cerc din acest suport de plastic, rămânând o gaura mică în centru. Pe măsură ce pisica se obișnuiește cu toaleta, este îndepărtat un alt cerc, până când ajungi să elimini întreg suportul, iar pisica folosește wc-ul în locul litierei.

De ce ai nevoie să dresezi pisica să folosească toaleta?

  • Kitul pentru dresarea pisicii să folosească toaleta
  • Nisip pentru litieră care poate fi aruncat în toaletă fără să o înfunde sau să se depună.
  • Gustările preferate ale pisicii tale.

Trecerea de la litieră la toaletă

  • Dacă litiera pisicii tale nu este déjà în baie, aceasta trebuie mutată în baie, lângă toaletă. Mutarea litierei trebuie făcută gradual, pentru ca ea să nu perceapă schimbarea bruscă.
  • Odată ce litiera este în baie, trebuie să începi să o înalti, treptat, astfel încât să ajungă la nivelul toaletei. Poți face asta prin amplasarea de reviste, carti, cutii sub ea. Ridicarea nivelului litierei trebuie făcută treptat astfel încât pisica să nu sesizeze diferența. Pisicile sunt foarte sensibile la schimbări, iar o schimbare bruscă în mediul ei va determina un comportament neadecvat din partea ei.

Dresarea pisicii să folosească wc-ul

  • Asează suportul de plastic din kit pe toaletă și umple-l cu nisipul ales. În același timp, scoate vechea litieră din baie, astfel încât să nu rămână decât toaleta. Lasă suportul pe vas câteva zile.
  • Odată ce pisica s-a obișnuit cu folosirea noii litiere, îndepărtează inelul din centru suportului astfel încât să rămână o mică gaura în litieră. Lasă suportul în forma asta câteva zile pentru ca felina să se adapteze. Dacă observi că pisica s-a obișnuit, îndepărtează și următorul cerc. Sfatul este să îndepărtezi câte un cerc pe săptămână, astfel încât felina să nu treacă prin schimbări majore.
  • Dacă pe parcursul dresajului observi o reținere din partea pisicii, adaugă cercurile înapoi și las-o mai mult timp cu ele pentru a se obișnui. Deasemenea, poti îndepărta bucăți mai mici din suport, treptat, cât de rar este nevoie astfel încât pisica să se adapteze.
  • Odată ce ai reușit să îndepărtezi toate inelele, mai lasă rama suportului câteva zile, și apoi îndepărtează-l total.
  • Dacă ai reușit să îndepărtezi și suportul kitului, felicitări! Dresarea pisicii să folosească toaleta s-a finalizat cu succes.Din aceeasi categorie:

Cum dresezi pisica să accepte mângâieri și luat în brațe

Pisica ta devine agresivă când vrei să o atingi? Află cum să o dresezi să accepte mângâieri. ...citeste mai mult


Cum dresezi pisica să doarmă noaptea

După ce a stat 12 ore închisă în casă singură, felina ta nu vrea decât să petreacă câteva momente frumoase alături de tine. ...citeste mai mult


Cum împrietenim un câine şi o pisică?

Deși pare greu de crezut există prietenie între câine și pisică. Iată ce trebuie să faci să dezvolți această prietenie! ...citeste mai mult