Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Cum dresezi pisica să accepte mângâieri și luat în brațe

Aceste exerciții de dresare au rolul de a asigura că pisica ta nu va reacționa agresiv și nu va încerca să te muște sau zgârie atunci când vrei să o iei în brațe,  să o mângâi sau să o examinezi pentru eventuale răni. Este important ca aceste exerciții de dresaj să aibă loc atunci când pisica ta este relaxată și fericită.

  • Începe cu gesturi despre care știi că îi vor plăcea pisicii tale, gesturi precum scărpinatul pe cap, între urechi, sau pe spate aproape de coadă.
  • Pe măsură ce pisica ta se obișnuiește cu acest tip de atenție avansează cu mângâierea și spre alte părți ale corpului pisicii tale. Atât timp cât pisica ta nu reacționează ci rămâne fericită alint-o în timp ce-i vorbești pe un ton călduros.
  • Dacă pisica ta s-a obișnuit deja cu aceste mângâieri, avansează spre burtă încercând să o determine să se așeze pe spate și să accepte mângâiatul pe burtă. Nu uita să o alinți mereu în timpul acestui proces și să folosești mișcări lente și ușoare.
  • După câteva sesiuni de astfel de mângâieri vei putea observa punctele sensibile ale pisicii tale. La cele mai multe pisici aceste puncte sensibile sunt: gura, labele, urechile și coada. Pentru ca pisica ta să învețe să accepte atingerea în aceste zone, începe prin mângâieri de foarte scurtă durată, urmate de gustări ca recompensă. În timp, mărește perioada pe care o acorzi mângâierii accestor zone, însă nu uita de alintări și recompense pentru comportament bun.
  • Ia cu grija fiecare labă a pisicii tale în timp ce o mângăi între urechi și oferă-i o recompensă dacă nu te mușcă. Apoi ignor-o pentru o perioadă de timp. Reia acest proces de câteva ori pentru ca pisica ta să devină nerăbdătoare să fie ținută sau mângâiată pe labe.
  • Încearcă, cu grijă, să desfaci degetele de la labe în timp ce o alinți și o mângâi. Analizează fiecare deget și oferă-i recompense dacă nu reacționează agresiv.
  • Dacă vrei să-i examinezi orechile sau gura, stai în fața ei și mângâi-o constant între urechi. Cu mare grijă, dă urechile pe spate pentru a putea vedea înăuntru. Procedează la fel și cu examinarea dinților. Ridică-i lent buzele, în timp ce o mângâi între urechi, pentru a observa eventuale probleme ale dentiției.
  • Dacă pisica ta arată dorință de joacă, încearcă să integrezi mângâieri și ținut în brațe în sesiunea de joacă. Pisica ta trebuie să înțeleagă că atingerile fac parte din joc. Pisica ta nu trebuie să facă diferența între joacă și mângâieri și între afecțiune și luat în brațe.
  • Dacă pisica ta refuză acete tipuri de exerciții, fie nu-i mai oferi recomense fie oprești sesiunea de joacă definitive. Astfel pisica ta va învăța ca joaca, mângâiatul și ținutul în brațe sunt lucruri bune.

Nu uita că mișcările trebuie să fie lente și însoțite de cuvinte de laudă și recompense. Dacă pisica ta refuză atingerile sau devine agresivă, nu striga la ea, ci oprește mângâiatul între urechi. Astfel pisica ta va învăța să asocieze starea de bine pe care o primește când este mângâiată între urechi cu mângâierile de pe restul corpului.
 
Din aceeasi categorie:

Cum dresezi pisica să nu mai muște

Pisica ta musca sau zgârie când vă jucați? Află cum să o dresezi să se joace doar cu pernuțele și fără să muște. ...citeste mai mult


Cum împrietenim un câine şi o pisică?

Deși pare greu de crezut există prietenie între câine și pisică. Iată ce trebuie să faci să dezvolți această prietenie! ...citeste mai mult


Cum dresăm pisica să meargă în lesă

Deși sunt mai rar întâlnite, plimbările alături de pisica ta pot fi distractive. Iată cum poți dresa felina să meargă în lesă. ...citeste mai mult