Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Video


 

6 Jucării pentru pisici pe care le poți face acasă

Joaca este activitatea preferată a pisicii tale. În afară de orele petrecute dormind și momentele dedicate hrănirii și toaletării personale, pisica petrece foarte mult timp jucându-se.

Intrucât jucăriile cumpărate de la petshop-uri, sau de pe internet, sunt destul de scumpe, iar pisica are tendința de a se plictisi repede, am considerat că este mai util să învățăm să facem jucării pentru felinele noastre, folosind lucruri de prin casă.

Când mă gândesc la ce jucării aș putea crea pentru a stârni interesul pisicii mele, ma ghidez după instinctul explorator al pisicii. Astfel, jucăriile din acest articol au la bază principiul „ascunde și caută.”

  • Pune o minge de ping-pong, sau o nucă, într-o cutie goală, de preferat de la șervețele, întrucât aceasta are o fereastră. Pisica ta va încerca să prindă mingea prin fereastra respectivă. Pentru un efect garantat, alege o cutie dreptunghiulară în locul uneia pătrate. Astfel felina ta va trebui să depună mai mult efort pentru a ajunge la minge.

 

 

  • Fă o jucărie cu iarba mâței dintr-o șosetă veche. Când faci curățenie în sertarul cu șosete, alege una mai pufoasă, umple-o cu iarba mâței, și fă un nod cu restul șosetei, pentru a evita împrăștierea conținutului. Dacă șoseta este prea mare, umple doar vârful, fă o cusutură în jurul conținutului și decupează restul șosetei.

 

 

  • Cutiile de carton sunt jucării perfecte pentru feline. Dacă cutia ta este mică, decupează niște găurele mici în pereți, cât să încapă laba felinei. Pune câteva jucării (de preferat mingi) sau mâncare în cutie și apoi inchide capacul. Felina ta se va distra copios încercând să prindă mingile sau hrana din cutie prin deschizături.

 

  • Dacă ai o cutie mare, taie fundul și fă din ea un tunel pentru felina ta. Dacă ai mai multe cutii, aranjează-le într-un mod creativ pentru a spori distracția pisicii tale. Dacă ascunzi jucării sau gustări în colțurile cutiei efectul este amplificat.

 

 

 

  • Dacă tu sau cineva din familia ta, sau cineva dintre prietenii tăi cântă la chitară, fă rost de câteva corzi uzate. Cu ajutorul lor poți face jucării tip undiță. Leagă coarda de un băț scurt, iar la capătul ei leagă un șoricel, sau pene, sau o minge, sau orice altă jucărie de dimensiuni mici pe care o ai.

 

 

 

  • Pungile de hârtie sunt o sursă infinită de distracție. Fă tunele din pungi, tăind fundul lor și lipindu-le. Ascunde jucării sau gustări în tunel și felina ta va explora fiecare colțișor al lui.Din aceeasi categorie:

6 Jucării high - tech pentru pisica ta

Suntem în era în care și jucăriile pentru pisici sunt high - tech. Iată câteva dintre aceste jucării. ...citeste mai mult


3 Aplicaţii pentru pisici

În era tehnologiei s-au dezvoltat și aplicații speciale pentru pisici. Află care sunt aceste aplicații și cum se pot juca felinele. ...citeste mai mult


De ce e important să ne jucăm cu pisica

Joaca este o necesitate în rutina zilnică a pisicii dacă vrei ca felina ta să se dezvolte sănătos din punct de vedere fizic si psihic. ...citeste mai mult