Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Alegerea pisicii potrivite

Cele mai multe persoane care au decis ca vor să adopte o pisică au deja conturate unele imagini sau idei despre viitorul membru al familiei. Cu siguranță viitori stăpâni se gândesc dacă noul lor prieten va fi de rasă sau siamez, sau dacă va fi un pui sau mai în vârstă, sau dacă va fi mascul sau femelă. Înainte de a lua o decizie finală este foarte important să te informezi cât mai bine, întrucât în alegerea tipului de pisică care ‚i s-ar potrivi cel mai bine este nevoie să iei mai mulți factori în considerare.

Dacă nu ești una dintre persoanele norocoase care să fie alese ele însele de către o pisică, găsesti în acest articol informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerea corectă.

Pui sau pisică adultă?

Atunci când căuți pe site-urile de adopții pentru pisici, sau când mergi la un adăpost să alegi o pisică, sau pur și simplu când mergi la bunici la țară să vă iei o pisică, vei fi impresionat de mici pisoiași atrăgători. Însă nu uita că de cele mai multe ori pisicile mai în vârstă sunt mai ușor de întreținut întrucât au deja o experiență de viață și dau dovadă de o bucurie extremă atunci când iși găsesc un nou adăpost. Cel mai probabil pisicile mai în vârstă provin din familii stabile și sunt date spre adopție fie din cauza deteriorării sănătății stăpânilor, fie din cauza divorțurilor, fie din cauza mutării într-o altă localitate.

Exista numeroase beneficii în cazul adoptării unei pisici mai în vârstă. Pisicile mai în vârstă sunt deja dresate să foloseasca cutia cu nisip și au fost duse la veterniar și vaccinate. În același timp pisicile mai învârstă se adapteaza mai ușor la un mediu nou și sunt mult mai recunoscătoare. Din păcate însă oamenii tind mai mult spre pui de pisică datorită aspectului lor absolut adorabil. Puii de pisică sunt mai jucăuși și plini de viață. Asta înseamnă că locuința ta nu v-a mai cunoaște liniștea și calmul o perioadă îndelungată de timp. Așadar, înainte să decizi dacă îți dorești un pisoi sau o pisică matură, gandește-te la stilul de viață pe care îl ai.

Un alt lucru pe care trebuie să-l consideri înainte de a alege între un pui de pisică și o pisică mai în vârstă este vârsta ta. Dacă ești tânăr, sau dacă ai tineri în familie, un pui de pisică este alegerea cea mai bună, întrucât va anima întreaga casă fără să deranjeze prea tare. Dacă ești o persoană mai în vârstă o pisică mai în vârstă este alegerea cea mai bună. În celași timp s-a dovedit că pisicile cu dizabilități sunt foarte bunt tovarăși pentru persoanele mai în vârstă, întrucât își dedică întreaga bunăstare și dragoste stăpânului care le-a adoptat.

Pisică de rasă sau siameză?

De multe ori persoanele care vor să adopte o pisică s-au uitat pe site-urile specializate pentru adopții, sau au văzut o emisiune dedicată pisicilor și au descoperit că le-ar plăcea o rasă anume pentru viitorul lor prieten. Un lucru foarte important în ceea ce privește pisicile de rasă pură este faptul că, în cazul în care cei care au împerecheat pisicile nu au experiență îndelungată în genetică și nu aleg cu atenție stocul de reproducție pentru pisicile cu adevărat de rasă, există riscul ca trăsături nedorite să se strecoare în rasa pisicii nou născute.

Există cazuri în care rasele au moștenit probleme datorită lispei pregătirii adecvate în domeniul geneticii. De exemplu, la pisicile persane se întâlnesc frecvent probleme ale rinichilor sau nazale datorită nasului scurtat. Un alt exemplu este reprezentat de probleme ale coloanei întâlnite la pisicile din rasa Manx. Crescătorii de animale cu o reputație bună verifică pisicile constant și oferă garanții împotriva problemelor fizice cunoscute în cadrul raselor.

Pisicile siameze se nasc atunci când părinții fac parte din rase diferite, sau chiar necunoscute. De cele  mai multe ori pisicile siameze sunt cu adevărat orfane. Însă, înainte de a adopta o pisică siameză, este bine să o testați de anumite boli, să vă asigurați că primește vaccinurile corespunzătoare și să vă asigurați că este deparazitată înainte de a o aduce acasă.

Femelă sau mascul?

În ceea ce privește personalitatea și înțelepciunea pisicilor, nu există nici o diferență între masculi și femele dacă sunt sterilizate. În cazul nesterilizării însă, masculii vor lupta pentru teritoriu în afara locuinței, iar în interiorul locuinței vor avea grijă ca mirosul lor să fie prezent peste tot, pentru a-l marca. Pe de altă parte, femelele nesterilizate marchează deasemenea teritoriul în interiorul locuinței, iar în sezonul căldurilor acestea miaună frecvent și tare și au mișcări bruște si bizare ale corpului. Deasemenea, în cazul unei pisici nesterilizate există mereu riscul de a rămâne gestantă, o dată sau chiar de două ori pe an.

Pe de altă parte, odată cu însemnarea teritoriului personalitatea pisicilor se îmbunătățește. Masculii devin iubitori și loiali, iar femele devin fericirea întruchipată a stăpânilor.
Din aceeasi categorie:

Înainte de a adopta o pisică

Crezi că ești pregătit să adopți o pisică? Citește aici ce factori trebuie să iei în considerare înainte de a adopta o pisică. Documentarea este estențială. ...citeste mai mult


Lista de cumpărături pentru noua ta pisică

Află de ce are nevoie o pisică într-o locuință nouă. Lista de cumpărături pentru noua ta pisică este una complexă și detaliată. ...citeste mai mult


Ascuțitul unghiilor

Pisica ta iți zgarie mobila din locuință? Citește aici despre numeroase metode prin care să o dresezi să folosească locul special amenajat pentru ascutirea unghiilor. ...citeste mai mult