Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


donez pisicuti

detalii...

Pisicut alb jucaus

detalii...

Ofer spre adoptie patru pisoi dragalasi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Lista de cumpărături pentru noua ta pisică

Pentru ca noua ta pisică să se simtă un membru al familiei și nu doar un musafir în locuința ta este necesară achiziționarea unor obiecte de care aceasta va avea nevoie de-a lungul vieții ei. Este foarte important să cumperi toate aceste obiecte înainte de ziua în care aduceți acasă noul membru al familiei, pentru ca aceasta să le poată folosi atunci cand are nevoie sau dorește. În acest articol vom vorbi despre minimul necesar de care o pisică are nevoie într-o locuință.

Mancare

Dacă adopți o pisică mai în vârstă și poții discuta cu vechiul stăpân este indicat să te informezi de la acesta asupra mâncării cu care este obișnuită pisica, pentru a putea să continuați aceeași dietă. Dacă adopti o pisică de rasă, cel mai probabil cel care a crescut-o îți poate oferi informațiile necesare asupra diferitelor tipuri de mâncare cu care pisica ta este sau nu obișnuită. În cazul în care nu ai nici o informație despre trecutul noului dumneavoastră prieten poți urma aceste sfaturi:

  1. Puii de pisică. Puii de pisică au nevoie de mai multe grăsimi și proteine decât pisicile adulte. În acest context este indicat să cumperi mâncare care conține un conținut echilibrat si complex de proteine si grăsimi, alături de vitamine.  Acest tip de mâncare este specific pentru toate vârstele, însă există și mâncare cu conținut specializat pentru puii de pisică. Mâncarea specială pentru pisoiași este mai ușor digerabilă, iar conținutul nutrițional este special creat pentru ei. Puii mai mari de 8 săptămâni pot mânca și mâncăre uscată, deși conservele sunt cele mai indicate.
  2. Pisicile adulte. Deși pisicile adulte sunt de cele mai multe ori obișnuite cu mâncare uscată, conservele sunt cele mai indicate pentru ele. Pisicile adulte cresc foarte repede dacă se hrănesc cu mâncare uscată, însă este foarte indicat să încerci o alternanță între mâncare uscată și conserve, pentru ca în final să ii oferiți doar conserve.

Vase pentru mâncare și apă

Deși noua dumneavoastră pisică poate mânca din orice vas de ceramică sau din oțel inoxidabil, este indicat să-i pui la dispoziție vase special create pentru ea. Vasele de plastic nu sunt recomandate pentru pisici deoarece unele pot dezvolta iritații pe bărbie de la plastic. Deasemenea, plasticul moale se zgârie ușor și devine un loc favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Cele mai indicate sunt vasele din oțel inoxidabil. Dacă prefer vasele din ceramică cu modele pictate, asigurațivă că picturile nu conțin vopsele pe bază de plumb.

În cazul în care obișnuiești să călătoreștii mult, achiziționarea unui hrănitor automat pentru pisica ta este o idee foarte inspirată. Aceste hrănitoare oferă atât mâncare cât și apă proaspătă pisicii tale în perioada în care lipsești.

Jucării pentru pisici

Tuturor pisicilor le place joaca, iar prima ta legătură cu noul membru al familiei va fi creată prin joacă. Jucăriile de tipul undițelor sau a nadelor de pescuit sunt favorite pentru interacțiunile dintre stăpâni și noii prieteni. Asigură-te că jucăriile pe care le cumperi sunt destul de trainice pentru ca pisoiașul tău să nu-l distrugă la prima joacă.Deasemenea șoriceii care  pot fi mușcați au fost și rămân jucăriile favorite pentru pisici. Căsuțele pentru pisici și posturile de cățărare pot varia de la simple modele de carton până la mobilier construit special pentru pisici.

Cutie pentru transportul pisicii

Cutia pentru transport este un obiect obligatoriu. Este indicat să nu încerci să transporți noua d pisică fără o cutie specială. O cutie simplă de carton este suficientă pentru a putea aduce pisica acasă de la vechiul stăpân sau de la adăpost. Însă în cazul în care plănuiești mai multe călătorii pentru pisica ta trebuie să achiziționezi o cutie special creată pentru astfel de evenimente. Deasemenea, dacă plănuiești să călătoreștii cu avionul împreună cu pisica ta, asigură-te că ai tipul de cutie adecvat pentru a călători cu avionul.

Unelte pentru răsfățul pisicii

Mângâiatul și scărpinatul reprezintă un moment propice pentru crearea unei legături între tine  și noul tău prieten. Pentru acest obicei aveți nevoie de un pieptene cu dinți fini și o perie cu dinți de cauciuc. Deasemenea o unghieră specială pentru pisica ta reprezintă un plus. Dacă tai unghiile pisicii tale de când este pui, vă va fi mult mai ușor pe viitor.

Loc pentru ascuțit unghiile

Pisica ta va încerca să-și ascută unghiile oriunde, indiferent dacă ești de accord sau nu. Pentru a te asigura că piesele tale de mobilier supravețuiesc, investește într-un accesoriu pentru ascuțit unghiile pentru pisica ta. Acest accesoriu poate fi cât de simplu sau cât de complex dorești și poate fi amplasat manual oriunde în cadrul locuinței. Pentru a atrage pisica spre acest accesoriu, atașează-i un șoricel. Dacă bugetul nu îți permite un astfel de accesoriu, îl poți confecționa din carton.

Cutia și așternutul pentru nevoi

Cutia cu nisip este un element foarte important și necesar atât pentru pisicile care stau doar în interiorul locuinței cât și pentru cele care au voie și în curte. Este indicat să cumperi o cutie mai mare cu pereți mai înalți întrucât pisicile au obiceiul de a arunca cu așternut în dorința lor de a acoperi. Această cutie poate fi oricât de simplă sau de extravagantă dorești. Puii de pisică au nevoie de o cutie care să le permită să intre în ea. Există numeroase persoane care preferă să cumpere cutii pentru stocarea hainelor și să le decupeze un perete pentru a crea o intrare. Dacă alegi să mergi pe această cale asigură-te că slefuiești marginile pentru ca pisica ta să nu se accidenteze când folosește cutia.

Există numeroase tipuri de așternut pentru pisici însă cel pe bază de plante pare să fie cel mai sigur. Așternutul din agregate de zgură conține ingrediente care poate răni pisica dacă aceasta le înghite. Așternutul din zgură are tendința de a crea praf în locuință, praf care nu este sănătos atât pentru tine cât și pentru pisica ta.

Deasemenea consideră așezarea unui covoraș sub cutie pentru a aduna aștenutul care sare din cutie. În acest sens poți cumpăra covorașe speciale de la pet-shop-uri, sau păți cumpăra orice covoraș sau linoleum nu foarte scump, care să poată fi ușor schimbat.

Patul pisicii

Cumpărarea unui pat pentru pisica ta este opțională dar indicată. De obicei primele pisici sunt lăsate să doarmă în patul stăpânilor, însă este indicat să îi oferi noii tale pisici un pat special creat pentru ea care să reprezinte un loc confortabil pentru clipele lungi de somn. Patul trebuie să fie ușor de spălat și destul de spațios pentru ca o pisică adultă să se încolăcească confortabil, însă nu prea mare întrucât noua dumneavoastră pisică se va simți expusă și vulnerabilă.

Spray amar pentru lins

Noua dumneavoastră pisică va avea tendința de a verifica toate colțișoarele noii ei locuințe și de a linge multe din obiectele care îi ies în cale. Din aceste motive a fost creat un spray special care odată pulverizat lasă un gust amar pe care noua ta pisică nu-l va aprecia. Acest spray este folosit în principal pe cablurile electrice sau pe firele de telefon, pentru a stopa tentația pisicii de a le linge sau chiar roade.

Programare la veterinar

În cazul în care pisica ta nu are documentele care atestă o vizită recentă la veterniar,  dovezi ale vaccinărilor, precum și rezultate negative pentru anumite boli sau condiții medicale, este indicat să faceți o primă vizită la veterniar înainte să o aduceți acasă.




Din aceeasi categorie:

Litiera pisicii - ce sa alegem?

Pregătirea locuinței pentru venirea pisicii este un proces laborios. Află ce trebuie schimbat în locuința ta pentru a o transforma într-un mediu sigur pentru pisica ta. ...citeste mai mult


Ascuțitul unghiilor

Pisica ta iți zgarie mobila din locuință? Citește aici despre numeroase metode prin care să o dresezi să folosească locul special amenajat pentru ascutirea unghiilor. ...citeste mai mult


Alegerea hranei pisicii tale

Hrana pisicii dictează starea ei de sănătate. Află cum să alegi hrana potrivită pentru ca pisica ta să se dezvolte normal și sănătos. ...citeste mai mult