Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Balineză

Istoria pisicii din rasa Balineză

Pe lângă pierderea de vieţi omeneşti, fiecare război mai are ca urmări şi depopularea unei zone de animale domestice. În timpul Primului Război Mondial, rasa Siameză, alături de alte rase, a avut de suferit. În aceste circumstanţe, specialiştii care se ocupă cu îngrijirea şi înmulţirea raselor pure, au trebuit să găsească specimene din fiecare rasă pe care să le înmulţească. Însă au existat cazuri în care pisicile împerechiate nu au fost din rasa presupusă, pui născuţi având o nouă rasă.

Acesta este si cazul rasei Belineze, care a luat naştere din rasa Siameză. Deşi rasa nou creată era foarte asemănătoare cu cea Siameză, crescătorii de pisici s-au opus încadrării noilor pisici în rasa mama. Numele de Belineză are la bază locaţia unde a apărut pentru prima dată această rasă, în insula Bali, precum şi rasa mamă. Bali+siameză = balineză.

Rasa Belineză a apărut pentru prima dată oficial, în cadrul show-ului de televiziune Empire Cat Show, din New York în 1961. După acest eveniment, pisica din rasa Belineză a fost acceptată de majoritatea asociaţiilor şi crescătorilor de animale să participe la concursuri cu rase de pisici.

Caracteristici fizice ale pisicii belineze

Când a apărut pentru prima dată, pisica din rasa Belineză avea oasele grele şi un cap în formă de măr, fiind foarte asemănătoare cu pisica Siameză. Deasemenea, felina avea o blană mult mai lungă, cu cârlionţi bine conturaţi. De-a lungul timpului, însă, crescătorii de pisici au îmbunătăţit forma fizică a pisicii belineze, continuând încrucişările cu specimene din rasa Siameză, până când pisicia belineză a devenit mai slabă şi mai lungă, la fel ca pisica Siameză modernă.

Standardul fizic pentru pisica din rasa Belineză este identic cu cel pentru pisica Siameză în majoritatea aspectelor, inclusiv imaginea generală a corpului. Diferenţele apar la lungimea blănii şi forma cozii. Blana are un singur strat de fire de blană,  iar năpârlirea este minimă. Lipsa năpârlirii este caracteristica care diferenţiază pisica Belineză de alte pisici cu blana lungă.

Blana pisicii belieze contemporane are o textură lăptoasă, și o lungime medie, fiind lipită de corp. Forma corpului pisicii este una lungă şi conică, cu forme ondulate datorită blănii bogate. Ea este atât delicată şi plină de graţie cât şi acoperită cu o masă musculară bogată. Capul are o formă de pană, ochii sunt oblici de un albastru intens, urechile sunt mari, deschise şi ascuţite, iar profilul este unul linear. Culoarea pisicii din rasa Belineză este cea a pisicii siameze: nuanţe de maro pe blană şi nuanţe de albastru pentru ochi.

Sănătatea felinei din rasa Belineză

Pisica din rasa Belineză tăieşte în medie 18-22 de ani. În afară de privire încrucişată, pisica din această rasă nu mai are alte defecte fizice sau probleme de sănătate.

 

 

 

 

Îngrijirea pisicii din rasa Belineză

Întrucât blana pisicii din rasa Belineză este semi-lungă (un singur strat de fire de blană, fară puf şi fără substrat lânos), ea nu se încâlceşte, ceea ce o face uşor de întreţinut. Este nevoie doar de o periere ocazională, alături de o dietă bună şi multe exerciţii. Aripile şi carnea de pui crudă sunt ideale pentru ca blana felinei belineze să-şi păstreze luciul.

 

Personalitatea şi temperamentul pisicii belineze

Personalitatea şi temperamentul felinei belineze este asemănătoare cu cea a rasei mama. Ea este pasionată de vorbit şi interacţionat cu oamenii din jurul ei. Rasa belineză este considerată a fi una dintre cele mai intelegente rase de pisici, aceasta ieşind în evidenţă prin caracterul ei bun şi prin energia de care dă dovadă. O altă caracteristică seminificativă a pisicii din această rasă se referă la capacitatea ei de a se înţelege foarte bine atât cu alte animale cât şi cu oamenii din jurul ei.

Datorită inteligenţei ei, pisica belineză se află în topul ierarhiei celorlalte animale, însă ea nu îşi etalează superioritatea în faţa lor. Deasemenea, pisica belineză se înţelege foarte bine cu copii, atât timp cât aceştia nu o ţin forţat sau o prind rău, de blană, labe sau coadă.

Se spune că pisica din rasa Belineză poate simţi starea de spirit în care se află oamenii din jurul ei, arâtându-le afecţiune celor care au o zi proastă. Deşi felina belineză are un stil independent, ea este bucuroasă să fie alintată de oameni. Aceste feline sunt şi buni parteneri de joacă, fiind experte la adusul mingilor aruncate de stăpâni. Dacă vrei să o alinţi, îi vei amenaja locuri în casă unde să se poată căţăra şi sări, pentru a se menţine în formă. Însă nu lăsa obiecte de valoare şi nici draperii de mătase la suprafaţă, sau pe rafturi.
Din aceeasi categorie:

York Chocolate

Pisica din rasa York Chocolate este una specifică fermelor din toate punctele de vedere: rezistentă, viguroasă, puternică şi mare. ...citeste mai mult


Chinchilla

Rudă cu felina Persană, pisica Chinchilla te va cuceri prin contrastul dintre ochii verzi și blana albă cu umbre gri! ...citeste mai mult


Havana Brown

In ciuda numelui, pisica Havana Brown s-a născut în Anglia. Ea este şi prima rasă de pisici care este numită după culoarea blănii. ...citeste mai mult