Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Yumi pisicuta neagra

detalii...

Doi motanei isi cauta familie

detalii...

Motanei pufosi

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Motan sau pisică? Cum determin sexul pisicii mele?

A născut pisica și încă nu știi sexul pisoilor? Iată cum poți afla daca ai pisici sau motani! ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Video


 

York Chocolate

Isoria pisicii York Chocolate

Isoria pisicii York Chocolate a început în 1983, la o fermă de capre, prin împerechierea unei pisici alb cu negru numită Blacky şi un motan din vecinătate numit Smokey. Dintre puii rezultaţi, o pisicuţă cu blana ciocolatie a atras atenţia stăpâninlor, care au numit-o Brownie.

Brownie avea un chip şi un corp fermecător, iar un an mai târziu a făcut prima serie de pui. Printre aceşti pui se afla şi un motănel cu blana neagră semi-lungă, cu un strat maroniu dedesubt. Un an mai târziu, Brownie a fost împerechiată cu fiul ei negru şi a rezultat Teddy Bear, un motan maro şi Cocoa, o pisicuţă de aceeaşi culoare.

Îndrăgostindu-se de temperamentul, inteligenţa şi aspectul lucios, moale şi bogat al noilor pisoi, fermierii au incercat să încurcişeze părinţii pentru a obţine cât mai mulţi astfel de pisoi. Până în 1989 a ajuns să aibă 27 de pisoi ciocolatii.

Cateva luni mai târziu, stăpânii fermei au dus pisoii la un veterinar, care i-a ajutat să introducă o nouă rasă. Denumirea rasei are la bază culoarea blănii şi locaţia unde a luat naştere rasa. Astfel a rezultat York Ciocolatiu.

Caracteristicile fizice ale pisicii York Ciocolatiu

Felina York Chocolate este una de talie mare, cu muşchi fermi şi oase solide. Ea este o pisică de fermă din toate punctele de vedere: rezistentă, viguroasă, puternică şi mare. Motanul cântăreşte în medie 7-8 kg, iar pisica 5-6 kg.

Culoarea blănii este fie ciocolatie, fie lavandă, fie o combinaţie între acestea. Blana va avea o culoare mai deschisă atunci când pisica este pui şi va deveni mai deasă, mătăsoasă şi ciocolatie, odată cu maturizarea. Blana este, deasemenea, şi principala caracterisitcă distinctivă a acestei rase. Aceasta este moale, pufoasă şi lipită de corp, fiind în strat mai gros în jurul gâtului, pe piept şi pe labe. Coada este deasemenea pufoasă, semănând cu un pămătuf de şters praful. Între degetele de la labe, precum şi în urechi se pot observa şmoculeţe de blană. Ochii au formă de alună şi pot fi verzi, aurii sau crem. Felinele sunt active şi deştepte. 

Personalitatea şi temperamentul pisicii York Chocolate

Pisica din rasa York ciocolatiu este una afectuoasă, loială, care se va ataşa foarte repede de oamenii din jurul ei. Ea este independentă şi se poate descurca pe cont propriu, însă se bucură extrem de tare dacă are oameni în jur, care să o alinte şi să o includă în activităţile zilnice din casă. Ea iubeşte atenţia, şi va încerca să te ajute în toate activităţile tale, indifirent dacă stai la calculator sau găteşti. Pisica este recunoscută şi pentru torsul asemănător unui motoraş.

Întrucât rasa a apărut într-o fermă, felinele se înţeleg foarte bine cu alte animale şi cu copiii. Ea este cea mai fericită când te joci cu ea şi când vânează. Dacă o ţii doar în casă, unde nu are ce vâna, este bine să te joci cu ea cât mai mult, cu jucării de tip undiţă, pe care să le urmărească prin casă.
Din aceeasi categorie:

Manx

Cunoscută ca pisica fără coadă, felina Manx ste una afectuoasă, echilibrată emoțional și jucăușă. Dacă îți dorești un tovarăș de nădejde, Manx este alegerea potrivită. ...citeste mai mult


Bobtail Japonez

Pisicii Bobtail Japonez îi place compania oamenilor şi chiar încearcă să vorbească cu aceştia pe mai multe tonuri. Astfel ea a fost numită “pisica cântăreaţă” ...citeste mai mult


Ocicat

Aparenţa pisicii Ocicat poate fi înșelătoare, întrucât, în ciuda aspectului ei de pisică sălbatică, ea este de fapt una iubitoare şi afectuoasă. ...citeste mai mult