Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Chinchilla

Pisica din rasa Chinchilla are o singură culoare: albă cu ochii verzi. Felina are un cap marișor cu urechi destul de mici, ceea ce face ca fața ei să pară una deschisă. Ochii sunt mari și rotunzi, având o culoare pătrunzătoare. Deși pisica Chinchilla este mai înaltă decât orice pisică Persană, labele ei sunt destul de scurte, însă groase și puternice. Coada este scurtă și stufoasă iar blana este lungă, deasă și luxoasă.

Istoria pisicii Chinchilla

Numită după un rozător Sud African, pisica Chinchilla este de fapt o pisica Persană cu blana albă. Cu toate acestea însă, mulți crescători de pisici o consideră o rasă separată. Indiferent de origini, pisica Chinchilla are foarte multe similarități cu pisica Persană, față fiind însă diferită.

Pisica Chinchilla a apărut în anul 1882, când un crescător de pisici a împerecheat o felină Persană gri cu un motan luat de pe stradă, în dorința de a obține o pisică cu blana albă. Rezultatul a fost un pisoi de culoarea fumului care a fost vandut și care a primit numele de Chinnie. Chinnie a fost apoi împerecheată cu un motan gri tigrat, dând naștere primului pui din rasa Chinchilla, pui care a fost numit Silver Lambkin.

Personalitatea pisicii Chinchilla

Adjectivele care descriu cel mai bine felina din rasa Chinchilla sunt: liniștită, tăcută și blândă. Felina este foarte loială și se atașează în mod special de un membru al familiei. Pisica Chinchilla este foarte inteligentă și își păstrează spiritul jucăuș chiar și când devine adultă. Felina se potrivește cel mai bine în locuințele tăcute, care nu au copii.

Sănătatea pisicii Chinchilla

Fiind o rasă relaționată cu pisica Persană, felina Chinchilla are multe din problemele de sănătate pe care le are strămoșul ei. Având în vedere că forma capului a fost puțin scurtată și fața este ușor turtită, pot apărea deformări ale maxilarului, care determină la rândul lor probleme cu dantura, mâncatul sau băutul. Nările mici și un palat care este moale și prea lung pot duce la probleme grave cu respirația. Forma feței și blana bogată influențează și traseul lacrimilor, ceea ce face ca ochii să fie permanent uzi. Acest lucru poate determina iritații ale pielii sau chiar răni mai profunde pe față.

Pisicile persane pot fi purtătoare de gene care determină probleme renale prin apariția chisturilor la nivelul rinichilor. Această afecțiune este prezentă la o treime din pisicile Persane.

Îngrijirea pisicii Chinchilla

Având în vedere lungimea blănii, pisica Chinchilla are nevoie de periaj zilnic. Dacă nu vei peria zilnic, mâcar 5 minute felina, riști să ai de-a face cu blană încâlcită. Dacă situația avansează, ca să scapi de nodurile de blană încâlcită va trebui să tunzi felina. Deasemenea, tăierea ghiarelor odată la 4-6 săptămâni este recomandată. Pentru a proteja ochii de secrețiile frecvente, șterge felina la ochi constant cu un disc demachiant uscat.

Fundul pisicii are tendința de a se murdări cu fecale, tot din cauza blănii lungi, ceea ce face ca felina sa aibă nevoie de spălat regulat în acea zonă.

Pisica Chinchilla trebuie hrănită cu hrană premium. Dacă adopți un pui de Chinchilla, la început hrănește-l cu tipul de hrană cu care este obșnuit, urmând să faci trecerea treptat la o hrană de calitate superioară.

Având o fire cuminte și docilă, pisicile Chincilla ar trebui să trăiască doar în casă, fără acces la curte.
Din aceeasi categorie:

British Shorthair

Pisica British Shorthair are o personalitate plăcută, calmă și leneșă, ceea ce o face rasa perfectă pentru o familie. ...citeste mai mult


Balineză

Deși deseori pisica Belineză este confundată cu cea Siameză, ea face parte dintr-o rasă de sine stătătoare, cu caracteristici și personalitate unică. ...citeste mai mult


Nebelung

Pisica din rasa Nebelung este graţioasă şi lungă, având ochii verzi şi corpul acoperit cu o bogată masă musculară. ...citeste mai mult