Urmareste-ne pe Facebook
[x]
Login
Email:
Parola:
    Tine minte datele


Adoptii pisici


Motanel bombitza pentru adoptie

detalii...

Doi motanei Scottish adorabili isi cauta Om

detalii...

Vand pisicuta caracter adorabil rasa Scottish Fold Highland 3 luni jumatate 1200ron negociabil

detalii...

Vezi toate anunturile de adoptii pisici.

Cele mai citite articole


Perioada căldurilor și împerecherea

Află ce se întamplă cu pisica ta în perioada căldurilor și tot ce trebuie să știi despre imperechiere. ...citeste mai mult


Limbajului pisicilor – Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Tu și pisica ta puteți comunica, deși vorbiți limbi diferite. Iată cum folosește felina corpul pentru a comunica cu tine. ...citeste mai mult


Recuperarea după operația de sterilizare a pisicii

Operația de sterilizare a pisicii este una importantă. Iată cum ajuți pisica să se recupereze ușor și repede. ...citeste mai mult


Video


 

Devon Rex

Istoria pisicii Devon rex

Pisica Devon Rex nu a trăit printre oameni până în anul 1960. Tatăl pisicii Devon Rex era un motan sălbatic, cu blana cârlionţată, care trăia lângă minele abandonate de lângă Deveonshire, Anglia. El s-a împerechiat cu o femelă care nu făcea parte din nici o rasă, rezultând o mulţime de pisoi care trăiau în grădina crescătorului Beryk Cox. Unul dintre pisoi, un motan negru-maroniu, pe nume Kirlee, a moştenit blana cârlionţată de la tatăl lui, lungimea acesteia fiind însă mai mică.

Crescătorii de animale cred că motanul cu blana cârlionţată şi femela cu care s-a împerechiat aveau o legătură de sânge, întrucât gena Devon Rex, care dă blana cârlionţată, este recesivă şi trebuie să fie prezentă la ambii părinţi pentru a apărea şi la urmaşi.

La început, Kirlee era considerat a fi un motan din rasa Cornish Rex, însă împerechierile ulterioare dintre Kirlee si pisici din această rasă au avut ca rezultat pui cu blana dreaptă. Aceasta a fost dovada că Kirlee făcea parte dintr-o rasă nou descoperită. Cele două rase, Cornish Rex şi Devon Rex nu au nici o legătură.

Caracterisiticle fizice ale pisicii Devon Rex

Pisica din rasa Devon Rex are o apariţie unica. Ochii mari, nasul scurt, pomeţii proeminenţi, mustăţile cârlionţate şi urechile mari şi aplecate fac pisica Devon Rex să arate ca un spiriduş. Felina este de talie medie, chiar mică, femelele cântărind 2-3 kg când ajung la maturitate, iar masculii 3-4 kilograme. Deşi pare o pisica fragilă, ea este una robustă, agilă şi acoperită cu masa musculară.

O caracteristică unică pentru pisica Devon Rex este reprezentată de blana cârlionţată, care variază de la un individ la altul. Pisicile Devon Rex au blana scurtă, ondulată, aceasta fie căzând în valuri, fie formând mici noduri. Blana este moale şi pufoasă, existând însă şi câteva fire rebele care strică uniformiteatea acesteia. Aceste fire rebele sunt mai moi decât restul blănii.

Blana pisoilor din rasa Devon Rex creşte de mai multe ori în timpul copilăriei, însă aspectul cârlionţat se menţine şi când este adult.

Sănătatea felinei din rasa Devon Rex

Deşi există mituri care neagă acest lucru, pisicile din rasa Devon Rex năpârlesc, însă datorită blănii scurte şi cârlionţate, acest proces este neobservat de stăpâni. Există şi un mit care spune că aceste pisici ar fi hipo-alergice, însă această condiţie medicală variază în funcţie de caracteristicile personale a fiecărei pisici.

 

 

Colorile blănii pisicii din rasa Devon Rex

Pisica din rasa Devon Rex are blana într-o varietate de culori, prezentând anumite tipare precum: ascuţit, solid, şters, carapace de broască ţestoasă, bi-color, arlechin, dar şi vărgat. Indiferent de culorile blănii, dacă celelalte caracteristici sunt atinse, pisica este recunoscută ca făcând parte din rasa Devon Rex.

 

Îngrijirea felinei Devon Rex

Pisica Devnon Rex are nevoie de puţine activităţi de “mentenanţă”. Ocazional, urechile mari trebuie curăţate. În rest, o baie simplă şi tăierea unghiilor sunt singurele activităţi de îngrijire de care are nevoie felina Devon Rex.

Deşi temperatura corpului acestei pisici este aceeaşi ca a celorlalte pisici, felina Devon Rex pare mai caldă la atingere, datorită blănii mai scurte şi mai rare. Din acelaşi motiv, aceste feline sunte mereu în căutare de căldură, ele trăind mai bine dacă nu au acces afară deloc.

Personalitatea pisicii Devon Rex

Caracterul pisicii Devon Rex este cu adevărat remarcabil. Ea este alertă şi activă şi foarte curioasă faţă de lucrurile din jurul ei. Le place să fie înconjurate de oameni şi să aducă obiectele aruncate de aceştia. Deasemenea, ea este foarte agilă şi foarte iscoditoare, vrând să exploreze fiecare colt al locuinţei.

Pisica Devon Rex iubeşte câinii şi urmăreşte oamenii din jurul ei în fiecare camera, cerând să fie implicata în orice activitate. Ea perferă să stea pe umeri, sau în braţele stăpânilor, iar dacă sunt lăsate în afara unei activităţi ele vor protesta vehement. Felina este inteligentă, obsesiv de afetuoasă, loială şi distractivă.
    
 
Din aceeasi categorie:

Abisiniana

Pisica din rasa Abisiniană este perfectă pentru familiile tinere, care își doresc un animal de companie jucăuș. Iată de ce ar trebui să iei o pisici Abisiniană ...citeste mai mult


Norevegiană de Pădure

Desi are un corp impunator, pisica Norvegiana de Padure este de fapt o gentila perfecta pentru familia ta. Iata de ce e potrivita pentru tine: ...citeste mai mult


Chinchilla

Rudă cu felina Persană, pisica Chinchilla te va cuceri prin contrastul dintre ochii verzi și blana albă cu umbre gri! ...citeste mai mult